doktor1

Ali mislim samo za 11+ telefone, ostali ostaju na MIUI operativnom sustavu

Prvi dojam je VAU po pitanju fluidnosti za HyperOS

Mislim i prije je sustav bio ekstra fluidan, na 120 Hz, ali ovo je na drugoj razini. Moj je 512 GB + 12 rama

Ostale funkcije nisam testirao, ali kontrolni centar je također puno bolji. Jedino mi nema opcije za isključiti NFC u kontrolnom….

6 dana kasnije

Razlike između UI 6.1 na S24 i S23 koji je danas stigao, skoro su identične u AI-u

Zadnjih par dana s Galaxy A34 mi je bilo prilično dobro, moram priznati. Ekran je super, stvarno puno bolji od prethodnog moba, od kontrasta i svega do svjetline koja je dovoljna i za sunčano vrijeme vani (oko 1000 nita čini mi se). 120 Hz pomaže dosta kod osjećaja fluidnosti, mislim da se neću prebacivati na 60 osim eventualno u igrama (čuj mene, kao da ću nešto i igrati na mobu osim eventualno tetrisa, Doodle Jumpa i sl.). 120 Hz vuče više baterije, ali kad smo kod toga, mob stvarno jako dobro drži kapacitet, izdrži dva dana umjerenog korištenja bez beda. Fora mi je i ograničavanje punjenja na 85% kapaciteta na novom Androidu.

Ono što mi se manje sviđa je što sada imam finu ciglu od 200 gr, 60 gr više od prethodnog moba.: ( Kontm da ću se vraćati na najviše 6" na sljedećem kad budem birao. I fakat fali 3,5 mm utor. Uzet ću adapter za spajanje na USB C. Makar, ovaj stereo s atmosom na mobu je stvarno vrh, lol.

I da, ostajem na starom punjaču od 15W, ne pada mi na pamet uzimati novi od 25W. Sasvim dovoljno brzo puni, a ionako je za vijek baterije bolje da taj proces nije brži.

Evo i dojmova za Redmi 13 PRO+

Na njega sam prešao sa Redmi 10 5G i ovo je za taj telefon klasu, dvije iznad! Fluidnost animacija, i dodatni efekti koji su došli posebno sa Android 14 i HyperOS nadogradnjom. Sve je nekako više "aplovski"
Na Redmi 10 mi je 90 Hz bilo vrhunski nakon šta sam došao sa A2 Lite, ali ovdje je 120 fantastično. Napomenuo bi da je sustav mnogo fluidniji nakon nadorgadnje na HyperOS i novi android jer sam ga koristio tjedan dana i na MIUI 14 i Android 13

Sa HyperOS-om je došao i bolji kontrolni centar; mnogo poregledniji i logičniji. Pohvalno!

Sve aplikacije rade uredno i notifikacije ne kasne i ne štekaju, (to mi je znalo biti na Redmi 10).
Čitao sam da zna biti problema sa otključavanjem telefona sa pametnim satom no i to radi besprijekorno!

Koristim "gestures" sistem za navigaciju još od desetke i mogu reći da ovaj blago zakrivljeni ekran pomaže u toj navigaciji; mnogo je lakše nego sa ravnim iako nisam fan zakrivljenih ekrana. Kada spominjem ekran, on je odličan i nema nikakvih problema sa vidljivosti na suncu.

Isto tako kamera je vrhunska.

Sve u svemu jako zadovoljan telefonom, no naručio sam novu maskicu jer je ona šta dođe sa njim meni bila užasna!
Desno crna je šta dođe sa njime, dok je plava nova

Pohvale nevjerovatnom punjenju, dolazi sa 120 W punjačem i kada se uključi turbo mod telefon se napuni u roku par minuta!!

Definitivno bi preporučio ovaj telefon, pogotovo nakon nadogradnje softvera!

6 dana kasnije

Pozdrav

Par pitanja, uzeo bi maloj Nord 3.

Ima na Oneplus stranici, izađe nekih 480 eura 16gb rama sa osiguranjem za lom i tekućine.

Zna li netko dolazi li od tamo bez dodatnih davanja?

Dostava nekih 10 dana

A na mobileshop je dosta jeftinije i dolazi u roku para dana, al mislim da nema osiguranje.

Trebam par savjeta ako je netko uzimao sa tih stranica.

doktor1 izgleda jebeno, hvala za dojmove. Žena i ja razmišljamo o istom, čini se najboljim izborom u tom cjenovnom segmentu

banx čini mi se da je ovima s foruma stizalo iz EU skladišta (znači nema poreza i carine)

banx OnePlus dolazi iz EU. Nemaš brige. Preporučio bi da uzmeš direktno od njih.

buz

evo pokušao 2 puta sa PayPal platiti na njihovoj stranici direktno, skine pare i pending na PayPal-u i onda vrate pare nazad!?

Možda da direktno sa karticom platim bez PayPal-a, al ne znam koliko je to pametno

banx ja kupovao 4 puta od njih s karticom. Sve je ok. Čak sam radio i trade-in za stari telefon i sve je prošlo ok.

I super je Nord 3. A sad je i dobra akcija. 419 eura za 16/256giga model.

banx Ne bi ti znao reći, imam karticu žiro računa i s tim plaćam online, uvijek na nju prebacim iznos koji treba i to je to.

PayPal je nešto u kurcu, kartica radi ladno.

484€, 16 giga sa garancijom 12 mjeseci na razbijanje i tekućine.

Nadam se da je kamera dobra, ostalo bi trebalo letit…

Samsung trenutno brutalnu ponudu nudi u Bejha.

Kupovinom nekog od flagship modela, dobiješ slušalice, tablet i pametni sat na poklon (vrijednost cca 400injak eura).

Sasvim dobra ponuda za casual korisnike elektronskih uređaja. Ne vidim često ovakvo nešto.

24 dana kasnije

Deadwalker

Ko ima love i oce nesto sto ce mu biti brzo godinama more ima moju preporuku.

Moj pro je iz 2018 i evo i dalje radi nevjerovatno brzo nikakvo usporavanje niti osjetim da je toliko star.

Samo vidin u istyla je paprena cijena 1710e

Stigao OneUI 6.1 i na moj model, i bolje da ga nisam instalirao.

Sve je dobro, ali ukidanje ovog Swipe Gestura u Navigation baru koji sam godinama koristio me izjeba. Navikao na onaj fazon od imaginarne 3 tipke koje povlacim sa dna ekrana, ovako se ispati. Još da Goodlock radi u Bejha, sve bi bilo super.

Fakat ne znam kako ću naviknuti.