Evo i dojmova za Redmi 13 PRO+
Na njega sam prešao sa Redmi 10 5G i ovo je za taj telefon klasu, dvije iznad! Fluidnost animacija, i dodatni efekti koji su došli posebno sa Android 14 i HyperOS nadogradnjom. Sve je nekako više "aplovski"
Na Redmi 10 mi je 90 Hz bilo vrhunski nakon šta sam došao sa A2 Lite, ali ovdje je 120 fantastično. Napomenuo bi da je sustav mnogo fluidniji nakon nadorgadnje na HyperOS i novi android jer sam ga koristio tjedan dana i na MIUI 14 i Android 13
Sa HyperOS-om je došao i bolji kontrolni centar; mnogo poregledniji i logičniji. Pohvalno!
Sve aplikacije rade uredno i notifikacije ne kasne i ne štekaju, (to mi je znalo biti na Redmi 10).
Čitao sam da zna biti problema sa otključavanjem telefona sa pametnim satom no i to radi besprijekorno!
Koristim "gestures" sistem za navigaciju još od desetke i mogu reći da ovaj blago zakrivljeni ekran pomaže u toj navigaciji; mnogo je lakše nego sa ravnim iako nisam fan zakrivljenih ekrana. Kada spominjem ekran, on je odličan i nema nikakvih problema sa vidljivosti na suncu.
Isto tako kamera je vrhunska.
Sve u svemu jako zadovoljan telefonom, no naručio sam novu maskicu jer je ona šta dođe sa njim meni bila užasna!
Desno crna je šta dođe sa njime, dok je plava nova
Pohvale nevjerovatnom punjenju, dolazi sa 120 W punjačem i kada se uključi turbo mod telefon se napuni u roku par minuta!!
Definitivno bi preporučio ovaj telefon, pogotovo nakon nadogradnje softvera!