Odigran demo i ok je. Ne mogu reć da sam oduševljen, ali ni nije tako grozno kao što neki pišu. Igra izgleda super, ali to smo znali i prije. Dizajn protivnika su super skinuli iz originala i nadam se da će toliko pažnje posvetit svim protivnicima u igri. Čak su i rekreirali neke scene iz originala iako je cijela sekvenca infiltracije u mako reaktor proširena. Combat je ok, unaprijedili su donekle ono šta su započeli u ff15 sa nekoliko ideja iz drugih igara ( FF13 i crisis core ) i maknuli su auto dodge i teleportiranje. Korak naprijed svakako, ali cijela igra mora imat više dubine od ovog da bi bila zanimljiva. Igranje s više likova je super, samo moraju promijenit sustav u kojem se nakon svake borbe kamera prebaci na Clouda. Ne znam ni zašto su to napravili. Boss fight je dovoljno izazovan za prvog bossa i nije baš samo stiskanje kocke. Trebali bi bit zabavni kroz igru ako svaki ima neku svoju mehaniku. Demo nažalost nema materije tako da ne znam kako će razvoj likova izgleda. Nadam se da neće previše promijenit nešto šta je jako dobro funkcioniralo. Promjene u priči mi se ne sviđaju, voice acting je čudan, ali valjda se naviknem, soundtrack sam već prje poslušao i kvaliteta varira od pjesme do pjesme ( Turks je recimo jako loša ) . Sveukupno ne mogu reć da je loše, probat ću prvu epizodu pa tek onda bit stvarno kritičan.
PS. Ne želim se upuštat u ovu turn based diskusiju, ali FF12 ima isti atb kojeg koriste svi ff-ovi od 4-9, samo sa 3x brzini i sa gambitima koji ti daju mogućnost da igru ne igraš, jer da unosiš svaku komandu igra bi trajala oko 500 sati a ne 100 koliko traje inače.