Hoćeš reći da igra ne valja zato jer je meni super? :(
Baš suprotno, da igra mora valjat jer samo je oni s istančanim ukusom probiru. 8)
Izvukao si se. ;)
Al' ajd da kažem nešto na ovo što je Icek spomenuo...
Vi znate da smo ne tako davno imali meeting (tj. meni izgovor da se napijem) u Crnom Mačku gdje smo raspravljali da li su igre nekad bile bolje. I sad možda skrećem s tebe i idem u offtopic, ali briga me; tema ionako zjapi prazna. Previše sam se nabrbljao taj dan, ali ono što sam htio pitati kolegu Yakuza_stinger je slijedeće: da odabereš, recimo, 10 najboljih igara iz onih davnih vremena, nebitno da li iz jednog žanra ili općenito, da li bi mogao te iste igre igrati i danas sa tim istim (nazovimo to tako) žarom ili su neke na listi zbog nostalgije? Tj., grafika i nepostojanje voice actinga postrani, da li te neke stvari iz prijašnjih igara danas smetaju? (recimo, kretanje likova ili užasno spora borba)
I to se odmah veže na ono što sam pitao na prethodnoj stanici: da li bi vi mogli igrati moderni remake sedmice sa istom onom borbom, ili neke stvari treba dodati/izbaciti/promijeniti?
Jer činjenica je, kakav god da remake ispadne, uvijek će se netko naći i prigovarati. Bez obzira da li sve ostalo isto ili nepromijenjeno, uvijek će biti neki negativni komentar ''elite''.
I činjenica je da ljudi ne znaju što više žele. Ja sam već jednom spomenuo da ljudi više ne žele igrati old skul RPG-e. Oni misle da to žele, ali zapravo žive u prošlosti i sjećaju se onih divnih vremena bez brige i pameti, a danas kad im serviraš takvu igru poseru je jer nije ''moderna''. Kako jebote napraviti moderni old skul RPG? Da, OK, reći ćete Persona 5. Ali Persona 5 je igra koja ima masu stvari za obaviti, nije samo obični dungeon crawler, i to je igra na koju 100 sati ode s lakoćom. RPG-i iz doba PS jedinice su trajali po 30 sati i manje; sad zamislite da je Persona 5 takva igra. Ne, ne bi bila ni približno popularna i hvaljena kao što jest.
Srećom pa danas imamo pun ku*** indie developera koji na tržište stavljaju takve ''jeftine'' igre koje će zadovoljiti glad onih par koji još mogu igrati te ''arhaične'' igre.
Što se SquareEnixa tiče, mislim da oni ili sami ne znaju što žele ili ne znaju što njihovi fanovi ne žele. S jedne strane jest pohvalno što stavljaju ankete - bila je jedna nakon FFXV Duscae demoa i stavili su i za onaj Project Octopath Traveler - ali s druge strane, to govori da rade igru kakvu drugi žele, a ne oni sami. Zašto nikad nisu stavljali ankete za Dragon Quest? Zato jer se DQ formula ne mijenja; FF, pak, je drugačiji svakim nastavkom. Zato i kad pogledamo fanove ta 2 serijala, FF fanovi se čine nekako distancirani, a DQ fanovi će uvijek naći nešto pozitivno čak i u njima najlošijoj DQ igri.
WoFF je odlična igra. Soundtrack, atmosfera, reference na starije FF naslove, hvatanje monstera... but muh chibi likovi, to je gej i za djecu. Jer da, prijašnji FF naslovi su smrtno ozbiljni, svi do jednog. :
Volim RPG-e. Volim FF. Volim SquareEnix, iako su im neke odluke čudne. Ali koliko prezirem FF fanove, to vam ne mogu opisati.