• Gaming Vijesti
  • Alan Wake 2 je Remedyjev najbrže prodavani naslov dosad, ali još je na gubitku

FFA je promijenio naslov Alan Wake 2 je Remedyjev najbrže prodavani naslov dosad, ali još je na gubitku.

Samo 1.3 milijuna prodano na 4 platforme. Katastrofa. Ne znam kako je Control prošao onda. Loš marketing

Da, za konzole je iznimno bitan taj početni period od prvih par mjeseci. Ali bitno da su oni zadovoljni. Valjda bude prodano dovoljno da budu u plusu, a ne da samo pokriju troškove razvoja.

Zero ne vidim zašto su zadovoljni, u minusu su

Treba netko pregristi jednom i startati sa 40€ day one. Garantirano će prodati daleko više. Evo recimo taj Palworld, bi ga moj k.. kupilo toliko ljudi da nije bio 25€

Igra je kostala 60eura, masterpiece je i ovako se proda…nismo ni zasluzili ovakve igre.

S obzirom koji se hype dizao radi samih tehnikalija pogotovo pored očito dobrih gameplay elemenata ne mogu ne pomisliti koliko su zapravo potencijalnih prodanih primjeraka izgubili time što ju nisu izdali na Steam.

Igra se ne bi dogodila da je nije financirao Epic.

somethingwrong Samo 1.3 milijuna prodano na 4 platforme. Katastrofa.

Htio ovo napisati, ali rekoh ma ja sam nešto zabrijao, to su dobre brojke, ali izgleda da stvarno nisu. Stvarno sam očekivao barem par milijuna.

Šteta. Igra je odlicna

Besmisleno je uspoređivati Palworld i slične igre s Alan Wakeom, bez obzira na cijenu. AW je oduvijek bio fokusiran na uže ciljanu publiku i igrače među kojima nikako nisu djeca. Mislim da je veliki kritički uspjeh glavna nagrada Remedyju koji je svaki element igre napravio vidljivo iz ljubavi prema tom svijetu. Zarada će s vremenom doći, a nadam se i nastavak.

sandidam Stovise, sam Remedy je zadovoljan prodajom. Njihova najbrze prodavana igra u koju vjerojatno nisu morali puno vlastitog kapitala ulagati zbog Epic Gamesa i vjerojatno ce taj novac uloziti u igru koju mogu ili samostalno izdati ili uz nekog manjeg izdavaca.

A ono, igra je de facto psihološki horor te imajući u vidu da obrađuje tematiku ritualnih ubojstava, na početku igre vadiš predmete iz golog leša u mrtvačnici i što sve ne, nije baš privlačan materijal za široke mase poput Spider-Mana. I naravno, nije imala marketinški budžet poput razvikanijih IP-eva. Bitno da je Remedy zadovoljan prodajom u ovoj fazi, bit će sigurno novih kupaca kada krenu prvi popusti i novi sadržaji koji su već u razvoju.

I ono najbitnije, igra nije na Steamu… toliko o omjeru Epic shit shop vs Steam…

Fico Stovise, sam Remedy je zadovoljan prodajom. Njihova najbrze prodavana igra u koju vjerojatno nisu morali puno vlastitog kapitala ulagati zbog Epic Gamesa i vjerojatno ce taj novac uloziti u igru koju mogu ili samostalno izdati ili uz nekog manjeg izdavaca.

Nek nastave i dalje suradnju sa Epicom na zadovoljstvo svi, igrači su je uz kupon plaćali 35 eura, Remedy je imao stabilno financiranje i kreativnu slobodu a Epic je imao dobru reklamu zbog cijele situacije. win-win za sve.

somethingwrong A gle, nije to ni izbliza kraj prodaje. Popusti i ekspanzije će svakako pridonijeti daljnjoj prodaji. Info koji sam našao iz 2015. kaže da se AW1 skupa s American Nightmare ekspanzijom prodao u preko 4,5 milijuna primjeraka samo na X360 i PC-u. Ima tu prostora da se prodaja poboljša, samo što je zarada tijekom pune cijene igre dosta bitna, jel.

Zero

Masterpiece igre se ne rade samo za jedan kratki period, igra kao AW2 ce se solidno prodavati godinama, slicno kao i klasici kod knjiga ili glazbe. Raditi kvalitetne SP naslove nikada nije loša ideja, vec pametno investiranje te podizanje gaminga kao umjetnost na višu razinu.

stitrek smiješno. Pa normalno da su bitne igre poput AW, pitanje je samo zašto se toliko malo prodala, osim što nije izašla na Steam.

chono eeee, da, da su PARALELNO izdali, to si dobro rekao