Šteta. Igra je odlicna
Alan Wake 2 je Remedyjev najbrže prodavani naslov dosad, ali još je na gubitku
Besmisleno je uspoređivati Palworld i slične igre s Alan Wakeom, bez obzira na cijenu. AW je oduvijek bio fokusiran na uže ciljanu publiku i igrače među kojima nikako nisu djeca. Mislim da je veliki kritički uspjeh glavna nagrada Remedyju koji je svaki element igre napravio vidljivo iz ljubavi prema tom svijetu. Zarada će s vremenom doći, a nadam se i nastavak.
A ono, igra je de facto psihološki horor te imajući u vidu da obrađuje tematiku ritualnih ubojstava, na početku igre vadiš predmete iz golog leša u mrtvačnici i što sve ne, nije baš privlačan materijal za široke mase poput Spider-Mana. I naravno, nije imala marketinški budžet poput razvikanijih IP-eva. Bitno da je Remedy zadovoljan prodajom u ovoj fazi, bit će sigurno novih kupaca kada krenu prvi popusti i novi sadržaji koji su već u razvoju.
I ono najbitnije, igra nije na Steamu… toliko o omjeru Epic shit shop vs Steam…
Fico Stovise, sam Remedy je zadovoljan prodajom. Njihova najbrze prodavana igra u koju vjerojatno nisu morali puno vlastitog kapitala ulagati zbog Epic Gamesa i vjerojatno ce taj novac uloziti u igru koju mogu ili samostalno izdati ili uz nekog manjeg izdavaca.
Nek nastave i dalje suradnju sa Epicom na zadovoljstvo svi, igrači su je uz kupon plaćali 35 eura, Remedy je imao stabilno financiranje i kreativnu slobodu a Epic je imao dobru reklamu zbog cijele situacije. win-win za sve.
Sterlok čuj ako su oni zadovoljni sve 5. Očito je igra previše niche za neki veći uspjeh i da im je ovo super.
somethingwrong A gle, nije to ni izbliza kraj prodaje. Popusti i ekspanzije će svakako pridonijeti daljnjoj prodaji. Info koji sam našao iz 2015. kaže da se AW1 skupa s American Nightmare ekspanzijom prodao u preko 4,5 milijuna primjeraka samo na X360 i PC-u. Ima tu prostora da se prodaja poboljša, samo što je zarada tijekom pune cijene igre dosta bitna, jel.
somethingwrong da su je izdali PARALELNO na Steam, prodaja i brojke bi bile daleko vece. Ovako Epic spasava stvar financijski
- Uređivano
Zato što je izašla na Epic i vjerovatno zato što je horror sa kompliciranom pricom i sporim gameplayem, treba usporediti sa drugim ibrama u tom žanru a opet uzeti u obzir da su neki stariji naslovi puno poznatiji i izdani u više nastavaka.
somethingwrong Mislim da je i ulogu odigralo to sto nisu izdali fizicke verzije. Ja osobno znam 2 lika koji uzimaju 90% sve na disku i odbijaju kupit dok ne dode.
DarkPunisher Nisam znao za ovo ali sigurno ima puno ljudi koji kupuju samo na disku.
Plus što nije izašlo na Steamu…
Sigurno je dosta utjecalo na prodaju.
- Uređivano
zadnja remedy igra koja je mene uhvatila je bila Max Payne 2. proba sam control - 2 puta i nije islo, posebice me mapa izludjivala i u vise navrata nisam znao kuda, sta i kako, pa onda story koji isto zbunjujuc posebice jer bi se trebalo citati sve zivo i nezivo, a ja to u jednom tps gdje mi je najbitnij combat jednostavno ne zelim. budni alan mi ima klasicni zapadnjacki punih gaca govana hod te mlacenja prazne slame u nedogled. kada usporedim njega i resi 4,2,3 remakeove, u svako doba dana bih igrao radije resi.
e sada, poznato je da rade na remake max payne 1 i 2 i ako to "useru" i idu na tu foru ultra realnog hoda, aimacija lika, prevsie storya i prekidanja gp-a, osobno odustajem od studija i njihovih igara. znam da su kvalitetne i sve, ali nemam snage za takve igre vise.
tako da drzim fige studiju i drago mi je da se odrzavaju na zivotu, posebice jer sam volio njihov max payne, ali vjerujem da slabiji sale nije samo povezan uz neke gore navedene razloge drugih clanova, vec i to da im igre bas i nisu za siru publiku.
Control je odličan ali ako ti ne leži zašto se siliti.
Dobra je prica i solidni likovi, na momente ima previše "multidimenzionalnih" vizualnih distorzija i anomalija ali sve u svemu skroz solidno iskustvo. Inace nakon svake sekcije imas live cutscene sa glumcima koji su u igri, naravno to mozes preskociti. Igra nije uhvatila maha u startu jer je Microsoft ekskluziva.
Što se tice Controla, kljuc je pratiti kartu i znakove na zidu da se ne pogubiš po prostorijama i sekcijama, prica je u nekim elementima povezana sa QB i AW.
- Uređivano
Sterlok znam da je odlicna igra, ali nije moj tip, a zasto sam probao ponovo? e sada cu ti reci. probao sam ponovo jer sam ovdje prvi puta napisao da sam odustao nakon 2h od igre i neki su me napali kako ne mozes suditi o igri u tako malo vremena, ovo non, bla bla. pa reko mozda su u pravu i kupio drugi puta igru, ovaj puta za box (prvi puta je bilo za ps4), igrao nekih 5h, cak i citao neke fajlove i isti k. ne ide i ne ide.
od sad vjerujem svojoj intuiciji. ipak gejmam skoro 30 godina i vjerujem da najboje znam svoj ukus.
stitrek kljuc je pratiti kartu i znakove na zidu da se ne pogubiš po prostorijama i sekcijama
znam, ali eto ja sam se nasao vise blejati po mapi nego igrati igru.
stitrek prica je u nekim elementima povezana sa QB i AW.
to sam isto cuo ovdje na forumu pa reko barem pricu mogu preskociti jer ionako necu nista pohvatati. mozda da me level dizajn koji je dosta slican bio u prvih 5, 5 ipo sati, te slicni protivici, a ponajvise mapa nisu odbili, i zavrsio bi ju jos. znam da sam se nekim liftom vozao pola sata gore dolje da bih nasao neku side misiju. to me dotuklo.
stitrek nista ipak od Quantum-a. nije moj djir.