Čudan potez da su stavili VA panel na tako velikom ekranu. Kakav je black uniformity po rubovima? USB hub toplo pozdravljam!
Testirali smo Philips 32M1N5500VS, kandidata za best buy gamerski monitor srednje klase
prayer na samim rubovima nema leaka ni svjetlijih dijelova. Ja sam maksimalno išao na grey 25% uniformity što je prilično tamna siva i monitor dobro hendla svjetlost.
32 inča je malo previše meni. 27 je sweetspot.
I pohvale autoru kaj nije krivo koristio 2K pojam nego pravilno QHD.
IPS bi tu puno više problema imao sa light leakom na prikazu tamnih scena ili crnog ekrana.
32" je meni super, pod uvjetom d aimaš dublji stol i da ga imaš kam odmaknut.
Kupil sam za manje od 200 eura | AOC Monitors i ne mislim ga mijenjati dok ne crkne.
To je za mene malo prevelik ekran ako govorimo o monitoru za komp pred kojim sjediš i udaljen si par desetaka cm iako je riječ o gaming monitoru pa se možeš udaljit od njega kad igraš ali ja ga ne bih samo za gaming rabio već i kao pc monitor na stolu za kojem se i nalazim tako da ne bih nikad taki veliki pilku.
32 inća mi ima moja telka koja je ipak udaljena od glave i očiju što smatram dovoljnim. Vid mi je još dobar.
Ja sam na pol metra od njega i ne bi se više vračao na manje.
1440p 27" = sweetspot
Na 32 vidiš 1440p piksele osim ako ti ne trebaju naočale ili se dovoljno udaljiš.
- Uređivano
Deadwalker yes, ali imas za iste ili manje pare sveukupno bolji ekran.
Deadwalker Evo ti like i srce za wallpaper.
chono načelno da, no ovisi koliko su ti pojedini parametri važni. Meni je recimo ultra-wide format genijalan i za produktivnost jer imaš tehnički dva monitora u jednom. S time da npr. gledam serije / filmove na Netflixu bez crnih rubova, za strategije koje volim igrati ovo je no-brainer. Da, nije gustoća po inchu savršena, no dobiješ dosta toga drugog. I ovaj moj recimo nije preskup, nekih 2500kn ako se ne varam.
To cak i nije skupo. Sebi da idem kupovat, vjerojatno bi ciljao na neki ultrawide samo zato da simuliram dual monitor setup i da mogu dosta toga paralelno pobacat po ekranu dok bilo sto radim
Ne znam, nisu sve igre sa ultra wide podrškom. Naravno, one koje jesu izgledaju fantastično no one koje nemaju tu mogućnost izgledaju koma sa crnim rubovima, uvijek mi je zbog toga bio draži dual-monitor setup - tako imam i doma gdje mi je jedan 27” (2K/144Hz) za gaming dok je drugi od 24” za Discord i browser.
Jednom sam imao monitor sa nestandardnom rezolucijom i nikad više. Najgori po tom vidu podrške za različite rezolucije u igrama je uvjerljivo bio Ubisoft.
- Uređivano
prayer crni rubovi su eventualno u in-game cinematicsima, no to se riješi kroz modove. Što se tiče samog gameplaya, ne sjećam se kada sam zadnji puta vidio igru koja ne podržava uw rezoluciju.
Zero ne znam o kojim Ubi igrama pričaš, no ove zadnje što sam igrao uredno sve podrđavaju ultra-wide rezolucije.