The Miami Heat are an American professional basketball team based in Miami. The Heat compete in the National Basketball Association (NBA) as a member of the league's Eastern Conference Southeast Division. The Heat play their home games at American Airlines Arena, and have won three NBA championships.
Led by Wade and following a trade for former NBA Most Valuable Player (MVP) Shaquille O'Neal, Miami won their first NBA Finals in 2006, under Riley as head coach. After the departure of O'Neal two years later, the team entered into another period of decline for the remainder of the 2000s. Riley retained hi position as team president, but was replaced as head coach by Erik Spoelstra. In 2010, the Heat signed former league MVP LeBron James and perennial NBA All-Star Chris Bosh, creating the "Big Three" along with Wade. During their four-year spell together, Spoelstra, James, Wade, and Bosh led the Heat to the NBA Finals in every season, and won back-to-back championships in 2012 and 2013. The trio would all depart by 2016, and the team entered another period of rebuilding. Wade was eventually reacquired in 2018, albeit to retire with the franchise. After acquiring All-Star Jimmy Butler in 2019, the Heat returned to the NBA Finals in 2020.
Nisam mogao izdržat pričekat službeni NBA draft, pa sam sam odradio cijeli draft te krenuo u misiju Miami Comeback. Najveća senzacija lige je bio je točno trade kojeg se bojala cijela liga; da Miami Heat potpiše max ugovor i potpiše superstara za kojeg su imali cap space. Miami Heat potpisao je max ugovor s ni manje ni više James Hardenom. Na sedmosatnom sastanku uprave Miamia, predstavnika James Hardena, trenera Spoelstre i mene kao novog GM-a kluba raspravljalo se o ulozi Hardena u već uigranom sastavu. Došlo je do dogovora i James Harden bio je spreman potpisat i slzužbeno da će konsolidirati svoje izolacijske minute te da će u misiji lova na naslov sve napraviti da se podredi momčadi. Harden i Butler su dobri prijatelji pa je to još jedan od razloga zašto je do dogovora uopće i došlo. Od velikih senzacionalnih transfera još uvijek nema ništa, osim da su se i prvaci Lakersi pojačali s Oladipom te Tobiasom Harrisom koji je na opće iznenađenje pristao na značajno lošiji ugovor i plaću što je imao 76-ersima. Moj roster Miami Heata, sada izgleda kompletno i možda još nabavimo 2-3 roleplayera da popune praznine kod ozljeda i da omogućim najboljim igračima bar malo load managmenta.
Najveći profiteri NBA drfta zasigurno su Golden State Warriorsi koji su ugrabili James Wisemana, centra koji će vrlo vjerojatno dominirati NBA ligom. Prvi po redu su ipak bili Minnesota Timberwolvesi koji su ipak izabrali LaMelo Balla, a Charlotte Hornetsi na opće iznenađenje svih Deni Avdiju. Bullsi su ugrabili vrhunskog šutera Anthony Edwardsa, Cavsi buduću zvijezdu Onyeka Okongwu, a Hawski Obi Toppina. Cole Anthony je završio u Detroit Pistonsima, a RJ Hampton u Sunsima čime su Sunsi dobili potencijalnu zvijezdu i mogli bi biti zastrašujuć mladi tim.
Od ostalih trade šuškanja najviše se govori o prelasku Giannis Antetokounmpa u Toronto (da nismo potpisali Jamesa, vjerojatno bi potpisali njega), Chris Paul bi u Lakerse, kao i Bradley Beal. Novi rok za tradeove je sve do nove godine, pa ćemo se još načekat do tog datuma. Netsi i Warriorsi su trenutno nekako enigme, jer od prosječnih ekipa prošle godine, sada im se vraćaju glavni igrači, pa bi NBA karta ove sezone mogla izgledati kudikamo drugačije. Lakersi i Miami izgledaju zastrašujuće, ali tu su ponovno Warriorsi sa svojim super timom. Bullse vidim kao neki dark horse istoka, no sve će promjenit Antišin (GA34) trade ukoliko se dogodi. Boston me nekako najviše razočarao u prijelaznom roku, jer nisu poduzeli ama baš ništa. Ista stvar je i s Denverom na zapadu te Clippersima. Bilo kako bilo, evo i prve utakmice otvaranja NBA sezone, pa pogledate kako izgleda moj Miami s James Hardenom. Bacite like i subscribe ako niste na moj kanal.