Densetsu
Što misliš, u kojem će smjeru priča krenuti?
Mene već neko vrijeme kopka razlog zašto su u teaseru odlučili prikazati Bayonettu u njenom starom izdanju (onom iz originala) pa sam čak razmišljao o sljedećem:
Možda je, u trenutku kada je napravila vremenski paradoks i spasila samu sebe od Jeanne, kreirala alternativni timeline u kojem nikada nije bila uspavana, i koji je potpuno neovisan o onome koji se događa u nastavku. E sad, onaj ljubičasti entitet možda uspije poraziti alt. Bayu, što zapravo utječe na stvarnu Bayu (onu iz dvojke) i onda ta stvarna Baya mora otputovati u prošlost i zaustaviti ljubičastog prije nego je uspije ubiti?
Sve ono cijepanje na dva dijela baš odgovara ovome, cijepanje timelinea, cijepanje Bayonette (na stvarnu i alt.), cijepanje Umbra amblema i cijepanje njene trake za kosu na samom početku.
To bi baš bilo u duhu prave Bayonetta priče.
Druga stvar koja me muči je nešto što su primjetili fanovi (imaju jako dobro oko), Bayonetti fali njezin prepoznatljivi madež. Kamiya je izjavio (netko je to napisao, nisam sam uspio iskopati) kako je glavno obilježje sklapanja ugovora između demona i vještice upravo madež. Budući da ga navodno nema, znači li to da je Baya iz trailera ona koja još nije niti sklopla ugovor s Madame Butterfly? Ali to je onda sami početak priče, čak i prije Witch Huntsa.
Ali to onda negira gore spomenutu teoriju... hmmmm