Prošao konačno Act I i čitajući dosta komentara i ocjena osjećam se ko lud čovjek. Ova igra ne da nije masterpiece, nego je prosjek prosjeka. A najrađe bi ju nazvao poluproizvodom. Nevjerojatno je koliko stvari ne funkcionira kako bi trebalo. U samu priču i scenarij neću previše ulaziti, takvi su kakvi su, neki dijelovi više zanimljivi, neki manje, generalno ok, po priči zadnjoj ima smisla kenjati. Ali koncept misija me polako izluđuje, apsolutno sve je na isti kalup. Glavna priča, side misije, kontakti s peasantima pa se otvori nešto - sve je isto. Dođi, odi do mongola i pobij ih. Kraj.
Nakon početnog razočaranja, pa kad se to malo zakuhalo i dobrog zadovoljstva, zadnjih par sati sam samo sve više frustriran. Priču i koncept bi još nekako istrpio da je igra na vrhunskom tehničkom nivou, ali nije. Granično loša je prevelik dio vremena. AI je ispod svake kritike, moji suborci zajedno s mongolima izgledaju ko da rekreiraju C produkciju borbe na Mohačkom polju, a ne da ratuju. Video je neko stavio prije s glitchevima, 90% njih se i meni konstanto javlja. Animacije likova, kretnje, njihova prirodnost u prostoru, reakcije na događanja - nedovoljno dobro. Stealth je sramotan. Prelazi između cut scena, produkcija, kutovi ugla kamera - dosadno, repetitivno, lijeno. Sve što je moguće radi da te izbaci van iz doživljaja i imerzije.
I može mi netko objasniti zašto se ne mogu vratiti na prvi otok nakon što sam oslobodio strica u Castle Kaneda? Vrata su zatvorena, ne može se proći, osim sa fast travelom između Kanede i Fort Ito na drugom otoku ( Toyotama). Ne želim koristiti fast travel, samuraj sam, a ne Supermen.
Borba je na početku bila dobra i zanimljiva, nakon 15+ sati je dosadna i prelaka. Nisam odigrao ni misiju u Act II, a skill tree mi je cijeli ispunjen. Skoro sve je full upgradeano. Osim vizuala lokacija i generalno settinga, nažalost ova igra je razočaranje.