Dobro je, sad sam se smirio, skinuo sam sve svece i bogove danas za sljedecih par mjeseci. Dobro da nije bilo nikog doma, moglo je mrtvih biti. Razlog? Naravno stream nakon što je savršeno radio cijelu utrku odluči crknut baš u trenutku kad Hamilton izbaci Albona i odluči ne radit sljedećih 15 minuta, nijedan od njih, dok napokon ne proradi baš na postolju. Kad sam vidio postolje, izjebo sam sve bogove i isusove jer mi je bilo jasno da sam ludnicu propustio.
Ali ajd, utrka sama po sebi, 1/3 osim prvih par krugova nista posebno, onda već sa prvim ulascima u boksove i SC-ovima postaje sve bolja i bolja da bi završila genijalno. Što se mene tiče, možemo i 3. utrku u Austriji ubacit.
Bottas staloženo do pobjede, i da Mercevi nisu imali onih problema sa senzorom, mislim da bi bez većih problema došao do pobjede. Makar ga je Hamilton spasio na kraju, Albon je bio na svježem Softu i mislim da bi čak uspio pobjedit. LeClerc pokazao da je vozačina, s onim traktorom od bolida dao maksimum, iskoristio greške drugih i osvojio postolje. Nakon jučerašnjih kvalifikacija bio bih sretan i sa jednim postoljem ove sezone za Ferrari, ali ajde, da nešto i Ferrari krene. Vettel s druge strane užas, jedino Latifi iza njega, jedva bod uhvatio. Mislim da je ovo stvarno zadnja godina za njega, očito je nešto tu psihičke prirode jer od Njemačke 2018. to definitivno nije onaj stari Vettel. Nek se umirovi na kraju sezone i pusti mlađe, Ferrari ima svjetlu budućnost s LeClercom i Sainzom.
Za Norrisa mi je neopisivo drago, McLaren možda nema race pace kao Red Bull ili Racing Point (barem na početku utrke nije imao), ali vrhunski je to odvozio. Ne bi me iznenadilo da Norrisa i Sainza ove godine vidimo više puta na postolju. Za Hamiltona šta reći, već drugi put uništio utrku Albonu i sigurno postolje. Da je Albon temperamentan kao Verstappen, Hamilton bi već bio u bolnici sa polomljenim nogama. Za mene je morao biti drive through penalty to. Ako će ovako vozit, Bottas će mu titulu uzet. Sainz i Perez odlični, tu su pri vrhu u borbi za postolja, što očekujem od njih i u sljedećim utrkama. Tauri i Renault oke race pace, tu negdje iza Ferrarija, ali definitivno će morati naći još par desetinki ako će opet htjet bodove, ne mogu svaku utrku očekivat da pola grida odustane.
Od ovih šta su odustali, šteta za Verstappena, baš me zanima kakva bi bila borba njega i Hamiltona za 2. mjesto. I naravno žao mi Albona, imao sigurno 2. mjesto, a vjerojatno i pobjedu, užas kako ga neće.
Što se tiče momčadi, Merc miljama ispred svih i jedino ovi problemi na autu mogu začiniti malo utrke i približit ostale njima. Red Bull ipak je malo ispred McLarena i Racing Pointa, ali sve je to blizu, bit će zanimljivo. Ferrariju je bolje da one nadogradnje za Madarsku valjaju. I još jednom, dajte Russellu top bolid.