Dobar FP1. Nisam ovoliko navijao za Mercedes od Šumijevih dana.

Russell mlati Bottasa iako su mu stopala prevelika za dio di su pedale.

Ma ne bih rekao da mlati, gledao sam baš jučer FP2, Bottas je jučer bio najbrži na softu i to par desetinki ispred Russella, ali su mu par puta izbrisali krug jer je doslovno 2cm bio izvan staze, a tu ako je zaradio stotinku ili dvije možda. A i Russellu race pace nije bio nešto vrhunski. Russell je veliki talent i ja sam ga očekivao tu negdje oko Bottasa i vjerujem da će tako biti kroz vikend. Ali ostali nisu daleko, top 10 unutar pola sekunde, valjda će tako i u kvalama biti. Još da Merc ima slabiji tempo u utrci i moglo bi tu svačega biti.

Btw, baš sam i gledao sad F2 utrku, ludnica prava, milijun pretjecanja i borbi, bilo za prvo bilo za zadnje mjesto. Doslovno je valjda 6,7 različitih vozača vodilo, čak i Schumi koji je startao 18., ali je on išao dosta kasno u boks. Pred kraj utrke je čak i Lundgaard koji je bio 21. prešao prvu četvoricu i unlapao se i bio sekundu brži od njih hahah.
U borbi za naslov Schumi je stvarno puno pokazao, završio 7. sa najbržim krugom, odmah iza Ilotta, tako da su dobili jedak broj bodova. Sutra će startat 2. i samo čudom može izgubiti naslov jer Ilott mora pobjedit, a Schumi završit 8. ili niže. Illot starta 3., ali Schumi je fantastičan starter.
Od ostalih vozača, Tsunoda koji se čini da će mijenjati Kvyata sljedeće godine, pokazao staloženost, cijelo vrijeme se borio sa Mazepinom, Shwartzmanom i Drugovichem za pobjedu i kad ih je sve prešao, samo je odjurio prema pobjedi. Mazepin danas istjerao valjda 5 vozača izvan staze, kao što sam rekao, bit će se s njime vatreno borit. Podsjeća me na Verstappena, grize i ne da, bori se do zadnjeg centimetra, a nekad čak i pređe granicu sportskog.

Super kvale ipak Bottas izgurao taj pole, ali Russell je tu i sve ovisi kako će se snać u utrci te u startu odispred. Kao što je @zontra napisao u F2 je bio show tako da ne bi i u F1 trebalo bit drugačije. Leclerc ni sam ne znam odakle je taj krug izvukao za P4. Nisam se dugo veselio utrci kao ovoj sutra.

E da bar imamo ovako napete kvale svaki put, baš sam se znojio cijelo vrijeme. Na kraju očekivano ova trojica bolesno blizu i očekujem odličan troboj za pobjedu. Makar Bottas jedini nije popravio vrijeme u zadnjem pokušaju, a i sam je rekao da je mogao još bolje. No dobro, zna se da je Bottas odličan u kvalama, uvijek puše za vrat Lewisu.
Treba ipak pripaziti na par stvari, Mercevi su jedini uspjeli Q2 proći na Mediumu, tako da će jedini s tim startat i mogli bi biti ranjivi na početku utrke. A druga je ta što je 2. mjesto užasno za startat u Bahreinu, vidjeli smo da prošli tjedan i Bottas i Verstappen nisu najbolje startali s tog mjesta, pogotovo Bottas. Versttapen jednostavno mora na početku proći Russella. LeClerc je genije, ja ne znam gdje je on to izvukao, pogotovo zato što ova staza ne bi uopće trebala odgovarati Ferrariju. Stvarno sam mislio da je 12., 13. mjesto najbolje ćemu se možemo nadati. No opet, startat će sa prljave strane pa ne znam baš koliko je to dobro. Kvyat isto super.
Uglavnom razmaci jako mali očekujem odlične borbe svugdje. Moje predviđanje za postolje: 1. Bottas 2. Versttapen 3. Russell

ThaUrban Ma ja bi čak dao da će se Leclerc ušuljat u top 3, s time da netko od ovih neće utrku završit. Rekao bih Max jer ako se nije jučer pojeo što nije dobio pole, pojest će se u utrci ako ne pređe makar jednog Mercedesa na startu. Volio bi i Pereza na podiju stvarno čovjek ove sezone fenomenalan, šteta za prošlu utrku i kvar.

Odoše na početku Leclerc i Verstappen. Ode zanimljivost utrke... 😃

Verstappen LMAO

Hahhaa kako loše, prvi krug utrke je i di će taj ludi Leclerc pa zakoči jbt led

Bottas jako loš start i nastavak kruga, vidi se pritisak u glavi.

Heat Nije to pritisak nego limit mogućnosti, takav je sve ove sezone u Mercedesu. Kad treba ništa.

Ako ga Russel dobije, Botas od sramote neka se preseli na utrkivanje preko PlayStationa.

Zamisli Russell promaši Mercedesov boks i zbog toga izgubi pobjedu. 😃

EDIT: Ferrari odličan u boksu i na stazi, krug dolje prije pola utrke.

EDIT 2: GP2 Bottas GP2 Bottas

Pa zar je moguće!!!!!!

Koji nesretnik ovaj Russell. A Bottas...neka se povuče i objesi šta može sve o klin.

Ovo mu namjerno rade zbog Bottasa.

Ajme šta se ovo događa.

PS. Hamilton ne smije više vozit formulu 1, pa ovo su utrke čim njega nema na radaru čista uživancija, Perez prvi.

Da mi je netko nedavno rekao da bi mi bilo žao zbog Mercedesovih grešaka i puknutih guma, posjetio bih traumatologiju.