Pod hitno u kalendaru zamijenit Portimao za Barcelonu. Slične staze, samo što je Portimao 10 puta bolji. Istina, prvi zavoj je jedino mjesto za pretjecanje (aj možda i 5. zavoj ako imaš odličan izlazak iz 4.), ali stvarno smo jučer imali puno pretjecanja, pogotovo u prvoj polovici utrke. Samo da još imamo i borbe za pobjede/postolja i bilo bi odlično.
Prvih par krugova je bilo genijalno, baš za vrijeme njih sam osjetio onu napetost i genijalnost F1 zbog koje je obožavam, koju nisam osjetio previše u zadnjih par godina, za vrijeme dominacije Mercedesa. Briljatni startovi Sainza i Raikkonena (startat 7. i onda u krug i pol preći 6 vozača od kojih su pola Verstappen i Mercedesi). Sainz je pokazao da je briljantan u ovim promjenjivim uvjetima, a Kimi da još nije za penziju. A sva ta zbrka na startu se desila zbog par kapljica kiše u 2 zavoja u prva 2 kruga. Kakva bi tek ludnica bila da su takvi uvjeti trajali još duže.
Kasnije klasika Mercedes, kad su profunkcionirale Medium gume samo su pobjegli, Hamilton je opet rasturio, Bottas je opet bio samo dobar, a Verstappen jednostavno ne može do Mercedesa, prejaki su. Iza njih zato konstante borbe i pretjecanja, doslovno je od 5. do 10. mjesta moglo završit njih 8 i ko zna kakvim poretkom. LeClerc stvarno izvlači nevjerojatne stvari iz ovog bolida jer prema vožnjama Vettela, ovo je tek 7. ili 8. bolid po brzini, a odbijam vjerovati da je Vettel zaboravio voziti. Još bih definitivno pohvalio Gaslya koji je gotovo bio best of the rest u Tauriju i Pereza koji bi možda i LeClerca dostigao za 4. mjesto da su mu stavili Medium na kraju umjesto Softa koji uopće nije funkcionirao ovaj vikend. Albon svakim danom sve dalji od RBR-a, a Hulk/Perez sve bliži.
Stvarno zadovoljavajuć vikend, nadam se da će Liberty dobro razmisliti o ubacivanju ove staze u stalni kalendar. Sad slijedi Imola, baš me zanima ta staza pošto nikad nisam imao prilike gledati utrkivanje na njoj (baš su je izbacili iz kalendara 2007. kad sam počeo gledat F1), ali ne očekujem da bude dobra kao Mugello ili Portimao, mislim da je ipak preuska za današnje bolide.