Za prvu VN Toskane sasvim solidna utrka.
Bottas još jednom dokazao da se može zadovoljit maksimalno 2. mjestom u prvenstvu i da nikad neće biti Rosberg (koji mi sve više i više nedostaje, jebala ga YT karijera, bolje da je ostao F1 vozač). Napokon danas dobro starta, pametno vozi na SC restartu, ali ga onda zezne prva crvena zastava. No ajde kasnije dobije drugu šansu na očito najboljoj startnoj poziciji a to je 2. i onda to skroz usere. Stalno je tu blizu, ali vidi se da nije razina Hamiltona. Hamilton se lagano, prelagano šeće do naslova.
Za Albona mi je stvarno drago da je uspio napokon do prvog postolja, zaslužio ga je i Ricciardo, ali odlično se izborio za to postolje nakon užasnog restarta nakon prve crvene zastave. Ovo će mu dati puno samopouzdanja, a Verstappen je sve živčaniji zbog problema sa motorom i nadam se da će mu Albon biti sve bliži što dalje idemo. Renault definitivno raste, makar su još nekonzistentni, no vjerujem da će tokom godine past napokon i njihovo postolje. Midfield je i dalje nevjerojatno zgusnut i to mi je drago za vidjet. Ferrari više nije ni midfield, 3. utrku za redom da je Raikkonen najbolji vozač sa Ferrarijevim motorom. Što LeClerc radi od tog traktora. 5. u kvalifikacijama, fenomenalan start i 3. mjesto, ali onda kad su ga krenuli prestizat, bilo je tužno za gledat. Očito će do kraja godine bodovi za Ferrari biti mogući samo u kaotičnim utrkama. Ne samo da motor ne valja nego i aero. Za Russella mi je žao, imao bi sigurno bodove da se Stroll nije skucao, ali si je i djelomično sam kriv, nemreš na restartu izgubit 3 pozicije. Talent poput njega si to ne može dopuštat.
Što se tiče same utrke, kao što sam rekao, sasvim solidna utrka, koju su kaosi na početku dodatno začinili. Nismo 3 godine imali crvenu zastavu, sad 3 puta u 2 utrke, makar mislim da ona druga nije bila potrebna, mogli su se par krugova pod SC-om vozit jer mislim da nije zaštitna ograda bila toliko oštećena kao prošli vikend u Monzi. A možda su suci htjeli izbjeći incident koji se dogodio nakon prvog SC-a. Što se tiče tog incidenta, stvarno je na prvu ružno izgledalo, teško je sad upirat prstom tko je kriv pošto je baš specifična ova Muggelova startna ravnina gdje želiš što kasnije krenut, zato i ne krivim Bottasa, ali opet, trebali su svi pazit da su odmah iza vozača ispred, a ne radit neke velike razmake pa naglo kočit i tako zeznut sve ostale. Kasnije je bila rasprava, čini se da je zapravo Russell bio najveći krivac, ali kažem, ne bih mu dao nikakvu kaznu, vjerujem da će svi bit pametniji sljedeći put kad SC bude završavao. Što se tiče pretjecanja, očekivano ih baš nema po stazi osim u prvi zavoj, ali imali smo sasvim solidan broj pretjecanja i napada i onako na prvu, sasvim oke staza za utrkivanje, a po vozačima briljantna za vozit. Neću se žalit ako ju ubace i sljedeće godine u kalendar.
Sad ona dosada od Rusije, ali nakon toga sve nove staze, taj jesenski dio jedva čekam.