Ma ne bih rekao da mlati, gledao sam baš jučer FP2, Bottas je jučer bio najbrži na softu i to par desetinki ispred Russella, ali su mu par puta izbrisali krug jer je doslovno 2cm bio izvan staze, a tu ako je zaradio stotinku ili dvije možda. A i Russellu race pace nije bio nešto vrhunski. Russell je veliki talent i ja sam ga očekivao tu negdje oko Bottasa i vjerujem da će tako biti kroz vikend. Ali ostali nisu daleko, top 10 unutar pola sekunde, valjda će tako i u kvalama biti. Još da Merc ima slabiji tempo u utrci i moglo bi tu svačega biti.
Btw, baš sam i gledao sad F2 utrku, ludnica prava, milijun pretjecanja i borbi, bilo za prvo bilo za zadnje mjesto. Doslovno je valjda 6,7 različitih vozača vodilo, čak i Schumi koji je startao 18., ali je on išao dosta kasno u boks. Pred kraj utrke je čak i Lundgaard koji je bio 21. prešao prvu četvoricu i unlapao se i bio sekundu brži od njih hahah.
U borbi za naslov Schumi je stvarno puno pokazao, završio 7. sa najbržim krugom, odmah iza Ilotta, tako da su dobili jedak broj bodova. Sutra će startat 2. i samo čudom može izgubiti naslov jer Ilott mora pobjedit, a Schumi završit 8. ili niže. Illot starta 3., ali Schumi je fantastičan starter.
Od ostalih vozača, Tsunoda koji se čini da će mijenjati Kvyata sljedeće godine, pokazao staloženost, cijelo vrijeme se borio sa Mazepinom, Shwartzmanom i Drugovichem za pobjedu i kad ih je sve prešao, samo je odjurio prema pobjedi. Mazepin danas istjerao valjda 5 vozača izvan staze, kao što sam rekao, bit će se s njime vatreno borit. Podsjeća me na Verstappena, grize i ne da, bori se do zadnjeg centimetra, a nekad čak i pređe granicu sportskog.