HALO mu je spasio život bez ikakve diskusije
Formula 1
Bit ću idiot pa ću i ovaj užas pripisat 2020. godini. Strašno
ThaUrban Pa onda i Stroll naopako, onda onaj steward skoro Norisu pod kotače. Baš dobro svi ostali živi nakon Bahreina.
Kad sam u pozadini vidio kako bolid juri prema barijerama i onda ona eksplozija, toliko sam se usrao da sam rekao da nema šanse da je ovo preživio tko god se zabio. Ali samo pokazuje koliko su bolidi danas sigurni i Grosjean se izvukao samo sa manjim opeklinama.
Kasnije u utrci, Bottas klasično zasere, a onda usput i ima nesreće. Prva trojka to mirno privodila kraju sa nekim solidnim borbama u midfieldu. Perez baš nema sreće, čovjek je trebao biti na postolju zadnje 3 utrke. U Imoli ga momčad zeznula, ovdje kvar 3 kruga prije kraja. Albon imao solidan vikend, možda mu ovo pomogne da ostane, makar sam prije mjesec dana bio siguran da mu nema više spasa. McLaren napravio veliki korak u borbi za 3. mjesto, ali bi moglo biti još zanimljivo.
Baš me zanima ova staza sljedeći vikend, bit će vjerojatno mali razmaci, možda bude jako dobra utrka. Ferrari ako prođe Q1, bit će dobro.
Lewis ima koronu, ne vozi slijedeću utrku. Ajde bar će netko drugi pobijediti.
A i sam kaže da nije ništa strašno tako da se vjerojatno vraća za zadnju utrku u Abu Dhabiju.
Od zamjene, najviše se spominju Vandoorne, Hulk i Russell. Guttierez i De Vries isto, ali mislim da su za njih šanse minimalne. Vandoorne je ipak njihov glavni rezervni vozač i aktualni viceprvak u Formuli E tako da me nebi iznenadilo da on dobije priliku. A i nije dobio pravu priliku u F1. Bio je baš one dvije užasne godine u McLarenu i to protiv Alonsa. Baš se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Hulk je već pokazao da može biti odlična zamijena. Russell je vjerojatno u najboljoj formi od njih 3, ali hoće li Williams pustiti njega s obzirom da se još mogu boriti za taj jedan bod. Kako god bilo, čini se da ćemo imati novog postoljaša ove godine, a možda i pobjednika. Tko god od njih trojice dođe, vjerujem da bi mogao biti napeti troboj za pobjedu. Pogotovo jer će utrka basicaly biti 90% vremena full gas i imat će se puno prilike za pretjecanja.
In the other news, sljedeću utrku ćemo imati 2 nova vozača, jer će osim Hamiltona i (očekivano) Grosjean propustiti jednu utrku i zamijenit će ga unuk bivšeg svjetskog prvaka Fittipaldija, Pietro Fittipaldi. Nema neke bog zna kakve uspjehe, ali ovo mu je prilika da se dokaže. A i lijepo je ponovno vidjeti Brazilca u F1.
I za kraj, najgore čuvana tajna ikad, Mazepin dolazi u Haas. Prilično dobar vozač, ali nekad ima i previše torpedo tendencija. No mogle bi borbe s njim biti zabavne. Mnogi ga pljuju jer mu je otac jedan od ruskih oligarha i realno ušao je najviše zbog novca, no treba mu dati priliku. Makar su Illot i Schumacher više zaslužili od njega. Illot će valjda dobiti priliku 2022. Isto tako F3 prvak Piastri prelazi u F2 momčad Prema. Tamo će vjerojatno još jedinu godinu ostati Shwartzman, što više manje potvrđuje da će Mick Schumacher biti 2. vozač Haasa. E to me baš zanima. Jako je dobro vozio ove sezone, vjerojatno će biti F2 prvak i zanima me kako će se to poznato ime snaći u F1.
Dajem ruku da će Russell, ako mu se ne desi neki kvar biti bolji od Bottasa. Iako mislim da je sljedeća utrka Max-ova ili čak možda Perez-ova kako nema Hamiltona. Svakako se veselim, mislim da će utrka biti fenomenalna.
Skellington baš sam to napisao kompiću, Hamilton bez DNF-a ove sezone i sad će ko za kurac bit sranja kad Russell bude vozio.
- Uređivano
Ako Russell pojede Bottasa bit će sprdnje s Hamiltonovim pobjedama, a ako bude obrnuto fanovi će spamati da je to dokaz da je GOAT, a ne dominacija Mercedesa.
Kako god bilo, bit će zanimljivo. Rusellu je ovo odlična prilika da se dokaže da je talent kakav mislimo da je. Ne mislim da će netko razvalit nekoga, rekao bih da će biti blizu između Rusella i Bottasa. A i Verstappen je pokazao da je blizu u Bahreinu, tako da se stvarno nadam odličnoj utrci.
Aitken (oke F2 vozač) će zamijeniti Russella. Tako da ćemo ove godine imati čak 3 zamjenska vozača. Čak ne bih ni rekao da je neočekivano, možda se i moglo očekivati.
Btw, kao što se i očekivalo, Schumacher je 2. vozač Haasa. Moglo bi biti vatreno tamo sljedeće godine.
Dobar FP1. Nisam ovoliko navijao za Mercedes od Šumijevih dana.
Russell mlati Bottasa iako su mu stopala prevelika za dio di su pedale.
Ma ne bih rekao da mlati, gledao sam baš jučer FP2, Bottas je jučer bio najbrži na softu i to par desetinki ispred Russella, ali su mu par puta izbrisali krug jer je doslovno 2cm bio izvan staze, a tu ako je zaradio stotinku ili dvije možda. A i Russellu race pace nije bio nešto vrhunski. Russell je veliki talent i ja sam ga očekivao tu negdje oko Bottasa i vjerujem da će tako biti kroz vikend. Ali ostali nisu daleko, top 10 unutar pola sekunde, valjda će tako i u kvalama biti. Još da Merc ima slabiji tempo u utrci i moglo bi tu svačega biti.
Btw, baš sam i gledao sad F2 utrku, ludnica prava, milijun pretjecanja i borbi, bilo za prvo bilo za zadnje mjesto. Doslovno je valjda 6,7 različitih vozača vodilo, čak i Schumi koji je startao 18., ali je on išao dosta kasno u boks. Pred kraj utrke je čak i Lundgaard koji je bio 21. prešao prvu četvoricu i unlapao se i bio sekundu brži od njih hahah.
U borbi za naslov Schumi je stvarno puno pokazao, završio 7. sa najbržim krugom, odmah iza Ilotta, tako da su dobili jedak broj bodova. Sutra će startat 2. i samo čudom može izgubiti naslov jer Ilott mora pobjedit, a Schumi završit 8. ili niže. Illot starta 3., ali Schumi je fantastičan starter.
Od ostalih vozača, Tsunoda koji se čini da će mijenjati Kvyata sljedeće godine, pokazao staloženost, cijelo vrijeme se borio sa Mazepinom, Shwartzmanom i Drugovichem za pobjedu i kad ih je sve prešao, samo je odjurio prema pobjedi. Mazepin danas istjerao valjda 5 vozača izvan staze, kao što sam rekao, bit će se s njime vatreno borit. Podsjeća me na Verstappena, grize i ne da, bori se do zadnjeg centimetra, a nekad čak i pređe granicu sportskog.
Super kvale ipak Bottas izgurao taj pole, ali Russell je tu i sve ovisi kako će se snać u utrci te u startu odispred. Kao što je @zontra napisao u F2 je bio show tako da ne bi i u F1 trebalo bit drugačije. Leclerc ni sam ne znam odakle je taj krug izvukao za P4. Nisam se dugo veselio utrci kao ovoj sutra.
E da bar imamo ovako napete kvale svaki put, baš sam se znojio cijelo vrijeme. Na kraju očekivano ova trojica bolesno blizu i očekujem odličan troboj za pobjedu. Makar Bottas jedini nije popravio vrijeme u zadnjem pokušaju, a i sam je rekao da je mogao još bolje. No dobro, zna se da je Bottas odličan u kvalama, uvijek puše za vrat Lewisu.
Treba ipak pripaziti na par stvari, Mercevi su jedini uspjeli Q2 proći na Mediumu, tako da će jedini s tim startat i mogli bi biti ranjivi na početku utrke. A druga je ta što je 2. mjesto užasno za startat u Bahreinu, vidjeli smo da prošli tjedan i Bottas i Verstappen nisu najbolje startali s tog mjesta, pogotovo Bottas. Versttapen jednostavno mora na početku proći Russella. LeClerc je genije, ja ne znam gdje je on to izvukao, pogotovo zato što ova staza ne bi uopće trebala odgovarati Ferrariju. Stvarno sam mislio da je 12., 13. mjesto najbolje ćemu se možemo nadati. No opet, startat će sa prljave strane pa ne znam baš koliko je to dobro. Kvyat isto super.
Uglavnom razmaci jako mali očekujem odlične borbe svugdje. Moje predviđanje za postolje: 1. Bottas 2. Versttapen 3. Russell
ThaUrban Ma ja bi čak dao da će se Leclerc ušuljat u top 3, s time da netko od ovih neće utrku završit. Rekao bih Max jer ako se nije jučer pojeo što nije dobio pole, pojest će se u utrci ako ne pređe makar jednog Mercedesa na startu. Volio bi i Pereza na podiju stvarno čovjek ove sezone fenomenalan, šteta za prošlu utrku i kvar.
Odoše na početku Leclerc i Verstappen. Ode zanimljivost utrke...