Ma nije problem VSC, jer bi i bez njega bio izašao točno ispred Bottasa, više je imao sreće što je Bottas naletio na dio Vettelova bolida i skroz mu zeznuo aero. Da nije toga bilo... možda bi se Bottas lako odvojio na startu i došao do lake pobjede. Makar je stvarno bizarno što je VSC trajao 35 sekundi, doslovno par sekundi prije Hamovog boksa i završio par sekundi nakon izlaska i on je bio apsolutno jedini vozač na stazi koji je mogao od njega profitirati. No nema veze. Utrka je ispala onako kako je i Hamilton predvidio, preteško je pratiti bolide na ovoj konfiguraciji staze. Makar ostajem pri mišljenju da je staza odlična i htio bih vidjeti utrke tamo iza 2022. kad bi pretjecanja trebala biti puno lakša.
Što se tiče same utrke, Verstappen je opet odlično vozio, ali neće ga ove godine u Italiji, sve 3 utrke DNF. Aston Martin mislim imao najgore kvalifikacije godine, činilo se kao staza koja im najmanje paše, a Perez imao odličnu šansu za postolje. Ne znam čemu poziv u boks, imao je još uvijek prilično svježe gume, a i vidjeli su da se užasno teško pretjeće. Sigurno bi bio 3. Ovo je već druga utrka zaredom da ga tim zajebe i otkine mu dosta bodova. Pa čovjek je trebao biti uvjerljivo 4. u poretku vozača (nemojmo zaboraviti da je i 2 utrke propustio). Trebao bi ih poslat u kurac sve, onako mučki ga se odrekli, a svejedno vozi fantastično. Katastrofa ako ga ne bude na gridu sljedeće godine. Albon si današanjom predstavom sigurno napisao ispisnicu iz RBR, a vjerojatno i iz F1, za što bi mi iskreno bilo žao. Pa i Gasly je slično vozio prošle godine za RBR, pa vidimo da je ove godine jedan od najboljih vozača. Albon zaslužuje još jednu šansu u slabijem timu. Ricciardo standardno odličan, Ocon (koji je puno bolji u utrkama nego kvalama) u zadnje vrijeme stvarno nema sreće sa pouzdanošću bolida. LeClerc opet izvlači maksimum, čak je i Vettel danas jako dobro vozio, ali klasični Ferrari sjebe gdje god stigne i zapravo mu oduzeli negdje 7. mjesto. Kvyat isto super odvozio, ali ipak mislim da će ostati bez mjesta u F1, da je barem malo konzistentniji. Tauri raste i uopće se ne bih začudio da pređu Ferrari do kraja godine. Russell je stvarno talenat, ali još se mora dokazati u utrkama, radi stvarno neke smiješne greške. I ovdje i u Mugellu je imao 9. mjesto, ali je vlastitim greškama ostao izvan bodova.
I borba za 3. mjesto nevjerojatna, sad su unutar boda Renault, Aston i McLaren. Alonso zadovoljno trlja ruke; evo jedan rani wild prediction - Alonso sljedeće godine barem 4 postolja.
E i da, čini se da su pozitivno utjecali novi ugovori za Romeove vozače. I Raikkonen i Giovinazzi jako dobri i u bodovima.