Ja još uvijek mislim da je Mercedes napravio krucijalnu pogrešku sa 1 stop strategijom.

Da, Lewis bi bio svjetski prvak da nije bilo Safety Cara.

ALI

Bilo je Safety Cara.

I to više njih. I Merc nije nijednom iskoristio to za promjenu guma.
A upravo je njima SC valjda najviše puta pomogao da izvuku pobjedu.

Krucijalna pogreška i zasluženi poraz.

Nisu mogli ici za vrijeme SC-a jer bi onda Verstappen poveo. Sta da je utrka zavrsila pod SC-om?
Greska je sto nisu isli za vrijeme VSC-a jer onda na kraju ne bi imao toliko stare gume i mozda bi se obranio Hamilton u zadnjem krugu.

zontra

Na VSC i mislim.

Od svih utrka oni odaberu ovu da ne prate glavnog rivala u pitstop.

wooddiebone
      Zato što bi Max onda ostao na stazi i uzeo ključnu poziciju. Uvijek se u tom slučaju radi obrnuto od konkurenta. Možda bi Hamilton i uspio uhvatiti Maxa na novim gumama, ali ulaziš u nepotrebni rizik tj. u borbu s Maxom kada ti uopće ne treba jer si ionako brži.

Znali su da imaju brzinu i ostali su na stazi i to je bila sasvim ispravna odluka. Max je skidao tek 2-3 destinke po krugu i ne bi ga nikad stigao uhvatiti i proći (kao što smo i vidjeli).

Mercedes je igrao na sigurno, ali logično sa strategijom i bila je najbrža a obzirom na bolid kakav su imali. Sve drugo bi bilo pogrešno.

Da Perez nije zadržao Hamiltona 7-8 sekundi, Hamilton bi možda ušao u boks, a u krajnjem slučaju Maxa vjerojatno ne bi ni pozvali u boks pod VSC jer bi zaostatak bio uvećan za toliko.

Ma dobro, definitivno su igrali na sigurno, al evo samo jedan od dokaza da niš nije sigurno.

Imali su priliku da uđu u boks po nove gume, ali je bilo stvarno u cca. pola sekunde.

Ma lako je sad govorit.
      Stojim kod svoje konstatacije da je njihova greška i da je fer izgubljeno, ali mislim da bi i ja isto napravio.

Fun fact: Sainz je jedini vozač koji je završio ama baš svaku utrku ove sezone. I samo dva puta nije uzeo bodove.

Flipper Nadajmo se da će sljedeće sezone ostvariti tu tako zasluženu prvu pobjedu.

Flipper

I to je 2 puta zavrsio 11., u Portugalu i Francuskoj gdje je trebao imati prilicno dobar rezultat, da bi odjednom Ferrari imao neobjasnjivo los tempo u utrci.
        Stvarno je bio konzistentan i tu oko LeClerca. Po meni najbolja vozacka postava na gridu.

Nadamo se borbama za pobjede next year, ako već ne za prvenstvo.

5 dana kasnije

Right in the feels...

Hah, mora da je tebe pogodilo.
        Ja s 0 očekivanja se rjetko razočaram. 😅

No, svakak bi volio Ferrari vidjeti u vrhu sa Mercedesom i Red Bullom.
        Pogotovo sad kad red bull radi "svoje" mašine.

ario0

Ha, ipak je lakše tebi kad si vidio pobjedu McLarena uživo 😁

25 dana kasnije

Mike dobio pendalu od Mercedes , izgleda da FIA traži novog direktora 🙄🙄🙄

Ono kada vidim neku rupu il' nešto najgore sjetim se Hamiltona cccc

HideooKoojima

Kakvu pe(n)dalu?

Mercedes nemože djelit pedale zaposlenicima FIAe.

Samo je krenula istraga. Još uvijek je šansa da sve ode niz Mercedesov mlin jako mala, ako i postoji.