Fico Meni je isto bila predobra.
Baš me zanima tvoj osvrt.

Igrao sam Until Down i igram mi je zbilja odlična (volim takav tip igre) + grafika mi je super .
Sada igram The Dark Pictures House of Ashes i grafika je užasna u gameplay dok su animacije sasvim dobre 🙄🙄🙄🙄

doctorfreak Igrao sam samo Man of Medan, prvi dio te antologije i igra je solidna i izgleda lijepo. Dosta kratka, ali u redu. Until Dawn je stepenicu i pol bolji. Djelomice i zbog toga što je dulji pa i likovi imaju vremena prirasti srcu.

doctorfreak

A ono nije loše ok je za 20 $ ali meni osobno grafika nije nešto posebno u gameplayu i priča je tak tak , prošli nastavci su koliko sam vidio dosta bolji ...

HideooKoojima Zato jer je Until Dawn kompletna igra i PS4 ekskluziva.A ove tri zadnje i četvrta šta je u sklopu te quadrologije su multiplatformske igre i svaka sa svojom pričom,međusobno nepovezane.

Odlična igra, baš vrhunski napravljena. Stvarni glumci su baš dodali ono nešto “extra” u igri.

godina kasnije

Ne sjećam se kada sam tako usran igrao jednu igru...

Genijalna igra, genijalnog developera i genijalne atmosfere...

Uspio sam odigrati igru u šusu i to u dva dana praktički na što sam izrazito ponosan. Odigrao ju baš onako kako i treba; u mraku i sa sluškama. Ajme koja igra. Priča i atmosfera su baš ono TOP. Dvije stvari su mi tokom cijele igre ubijale imerziju i mene u pojam! Znači onaj dio sa vukom!? Malo je u prostoriji samnom, malo nije. Ja odem u drugu prostoriju bez njega i kroz jedina vrata i on je već tamo, kao i debilizam kada u napetim situacijama, gdje je šprint jedina opcija i momentalno bježanje, naši likovi hodaju nonšalantno. Kamera je u nekim trenucima savršena, dok u nekima me baš izbaci iz takta. Likovi isto nerijetko zapinju, no zato isto krivim kameru. Mislim da su kontrole najveća mana ove igre, jer često neku fluidnu i brzu radnju prekinu upravo nespretne kontrole, odnosno loša kamera ili njen kut. Nekad me toliko igra sfrustrirala sa tim tupim kontrolama da bi vikao na lika svog i pritom se osjećao kao magarac. Da je čak igra više naginjala interaktivnom QTE filmu, bilo bi mi možda i draže ili da su jednostavno kontrole spretnije i ispoliranije. Za prvi prolaz jako sam se trudio sve održati na životu i napraviti u svakom trenutku onako kako mislim da paše karakteru naših likova, barem kako ih ja vidim. Za neke sam totalno promjenio mišljenja do kraja igre, koji su mi bili antipatični od početka. Samo mi jedan jedini lik poginuo, jedni kojeg je bilo moguće sačuvati do kraja. Psihološki pritisak koji igra konstatno vrši je i glavni motivator da se igra privede kraju. Jednostavno igra zove da ju se odigra u što kraćem vremenskom periodu. Par plot twistova, puuuuuno jump scareova od kojih sam čak par puta zgasio igru, grafička poslastica, no zvuk je isto jedan od glavnih aduta igre. Tako pametno dizajnirana priča i tih deset sati je baš tako prokleto dobro osmišljeno; ma milina. Pejsing je baš nevjerojatan. Peter Stormare je ubio kao psiho ispitivač, a Rami Malek pak kao brat od sestara. Ma zapravo su mi svi likovi sjajno odglumili svoje role i baš su dobro castani svi. Uvjerljivi prikaz lica i općenito kako su likovi savršeno modelirani je ključna stvar i forte Until Dawna. Ubojica od igre, doslovno. Zbog svih pozitivnih stvari oko igre, ove se mane mogu oprostiti ili progledati kroz prste. Mislim da mi je ovaj naslov bok uz bok sa igrama Quantic Dreama!

godina kasnije

Je li samo mene ovaj "remake" zanima 0%? Za ovaj tip igre su mi vizuali originala stvarno oke i ne bi dao ni 5€ za nekakav upgrade.

Brijac

Definitivno, nedavno sam ju ponovno odigrao i stvarno nema potrebe za bilo kakav remake. Vizuali se jos solidno drze a gameplay kao takav nema smisla ni potrebe mijenjati. Zbilja sam fan ove igre ali nikakva kupnja remakea ne dolazi u obzir.

Nisam igro…

Neka remakea…

2 mjeseci kasnije

Malo je nekorektno selektivno prozivanje Until Dawna kao nepotrebnog remastera jer već godinama slušam o Bloodborneu, koji je izašao tek nekoliko mjeseci razmaka od ove igre.

Znači li to da je Until Dawn bio tehnički odlična igra kad se još uvijek dobro drži, a Bloodborne rasulo?

weky

Pa valjda ideš dati igračima što žele. Ako igrači žele Bloodborne onda će ga i kupiti, a ako ne žele Until Dawn onda ga ni neće kupiti. Znači imaš igru za koju remake svi zazivaju, a ti ga napraviš za jednu za koju ga nitko nije tražio.

Šta treba prije razvoja imati nekakvu globalnu anketu što ekipa želi? Pojma nemaš što loži ekipu dok im ne pokažeš trailer, a onda je igra već napola gotova.

weky

Pa baš to što si spomenuo Bloodborne gore znači da ne treba anketa, nego si eto sudjelovanjem na forumu i čitanjem gaming portala zaključio da igrači žele Bloodborne remake.

Kao ogroman fan Bloodborna odgovorno tvrdim da njemu treba samo nekakav upgrade/update za više fps-a. Grafika se solidno drži (da bi dobro došla - uvijek, da je potrebna - nije).

Također, nema potrebe za nastavkom. Eto, rekao sam.

Remake Until Dawna nije došao reda radi već je priprema za film koji se snima i vrlo vjerojatni nastavak. Veliki broj igrača je preskočio original i remake je u apsolutno svakom pogledu bolja igra i iskustvo.

Većini vas je igra ostala u sjećanju kao grafički vrhunsko iskustvo tog vremena, ali dovoljno je pogledati samo nekoliko usporedba remakea i originala da shvatiš koliko je grafički superiornije novo reizdanje. Nije samo ušminkano i nakeljen remaster preko naslova poput Last of Us, Horizona i ostalih modernih naslova, već su se stvarno potrudili.

Svejedno ne podržavam punu cijenu jer je to suludo, pogotovo ako posjeduješ original. Ali ne podržavam punu cijenu niti jednog drugog nedavno izašlog reizdanja.

3 mjeseci kasnije

Remake lagano ide već neko vrijeme, po sjećanju sa PS-a što sam tada kratko igrao u ono vrijeme i sada oduševio se grafikom tj. ambijentom više. Samo ne znam, iz nekog razloga mi svi umiru u igri, neću doći ni do pola više neće biti nikoga živog za igrati 🫣

Arcer Meni samo azijatkinja umrla jer sam isao sigurnim putem, al mogu ti svi prezivit u svakoj njihovoj igri