krivo sam se izrazio. Nisam igrao niti jednu yakuzu, vidiio sam gameplay nisam vidio previše ali od onog što sam vidiio to mi je bilo najsmijesnije.

fensisuperstar Onda se primi posla i garantiram ti da ćeš nać takvih situacija svakih par minuta 😃

duvaj ga, kupio sam monster hunter i ni no kuni. Sutra izlazi nova terarija. Velik jesam kao goro ali nemam 4 ruke 😃
    čekat ću neku akciju

fensisuperstar Y0 je ultra jeftina. To je sve što ti za početak treba. Ne trebaju ti 4 ruke, imaš 2 noge koliko vidim po slikama, a i dijete ti uskoro bude moglo krenut igrat, tak da opcija imaš 😃

cak je i developerima jasno koliko su zabrijali s ovim serijalom da su se odlucili za zapadno trziste izbaciti broj iz naslova zadnje igre jer ih je i same sramota koliko su naslagali nastavaka igre koja izgleda i igra se isto jos od prve igre sa ps2

foggy on sam je odlucio napustiti serijal sa zadnjim nastavkom. cak je i njemu dopizdilo vise lol

maverick vratit ce se on 😃 a malo jesu nastancali, ali serijal je bolesno dobar

ovako pronjuskao sam malo iz dosade i ostao paf:

naime main series je izdano 8 igara

spin-offs 8 igara

jedan remaster, 2 rimejka i jedna kolekcija.

sve to u 15 godina serijala. ovo je uspjeh kojem mogu i najveci kraljevi stancanja Ubisrot, Activision i EA pozavidit.

Esmeralda je goli kurac za Yakuza series...

Cijela saga naštancana a gotovo nitko ne igra dok se isto naštancani ass kridovi igraju do iznemoglosti. I ajd sad ti reci da je svijet pravedno mjesto?

slazem se. sto je najjace vjerujem duboko u sebi da su sve te yakuza igre bolje od ijedne fife ili ac-a. meni je prvi bio odlican, ali to je bilo i moje zbogom serijalu jer kad sam kasnije vidio koliko je toga naslagano, jednostavno sam rekao fuck that. nemam cijelu vjecnost da potrosim na jedan serijal.

maverick Ponovit cu, Yakuza 0 je jeftilen i vi koji niste igrali, krenite. Glupo je uopce usporediti ovo s nekakvim EA i Ubisoft naslovima, kuz zanrovski, tud kvalitetom. Jedino sta oh veze da, jest to sta su ih stancali. I dont mind, da ih je bar i vise. Sramota me sto ih nisam na ps2 sve igrao.

A ono, nije ni Yakuza imuna na probleme koje zadese serijal s toliko nastavaka - slične ili iste lokacije, nedovoljno raznolik combat kroz nastavke, priča varijabilne kvalitete itd. A štancanje se dogodilo najviše u zadnjih 5 godina čime sam se ja nadao da će serijal doći rame uz rame s velikima, ali nije. Dosta ljudi je krenulo sa zero, al opet dosta njih je i ostalo na tome.

Da meni sve oko Yakuze nije jako zanimljivo, sumnjam da bi i ja imao živaca po 8 puta lunjat Kamurochom. Jedino što nikako ne preporučujem redanje nastavaka - dogodi se moždani burnout.

yakuza_stinger volim sto makar priznas stvari kakve jesu, a ne k'o vecina zadrtih fenbojeva (ne ovog serijala, nego fenbojeva opcenito, da ne bude zabune).

maverick Pa je. ne možeš izignorirat činjenicu da nakon 7 punokrvnih nastavaka dođe do debelog zasićenja. Recimo da u zero kompletiraš sve i stučeš 150 sati u igru, onda ti dođe Kiwami koji opet ima contenta koji je na pola sličan zerou i napola drugačiji. I sad aj ti opet stuci toliko sati u igru. Zato znam što se gdje nalazi u gradu bez ikakvih uputa. I onda igraš recimo Yakuzu 3 i 4 koje su sada u odnosu na zero i oba Kiwamija zastarjele i combat im je smanjeniji pa ajd se sad privikavaj...

Super je što je čitav serijal sada na jednoj konzoli za bilo koga tko se hoće ufurat u igranje, al imam dojam da je najbolje bilo igrat kako su igre izlazile jer je raskorak bio dovoljno velik. Ako baš redaš, na kraju će se dogodit da više igraš igru sam da bi vidio kako će priča dalje ići.

Vjerojatno su devovi konačno bili svjesni da ne mogu i osmi put upakirat slično pa su uveli novog lika, JRPG borbu i slično. Neki zaokret je morao biti. Sad je samo pitanje jel to dovoljno i općenito dobro da usmjeri oči javnosti na sebe. Odnosno, može li time Yakuza parirati, karikiram, Personi 5 pošto combat djeluje slično.

Osobno, što bi ja volio od serijala: recimo neki spin off univerzum gdje imaš lika koji je baš yakuza gangster i gdje se baš baviš mlaćenjem za pare, prostitucijom, politikom i svime što čini mafiju. Da glavni lik bude neki antiheroj koji će jednom postat glava svoje "obitelji". I da ima nasilja i krvi. Što realnije to bolje.

yakuza_stinger Sjeti se samo Cabare mini igre, koju guraju u svaki jebeni nastavak haha, najgore nesto ikad...

Obavezno razmak nakon svake, inace dopizdi indeed, nema imunosti na taj dio.

Al recimo Assasins creed, to mogu igrat svakih 10 godina po jedan, tog se zasitim odma. Yakuza, recimo jednom godisnje max 2 nastavka. Ja sam krenuo od Zero, i nisam bolje igrao, makar mi 3-5 stoje na cekanje i spreman sam za tricu.

Pisao sam review nekih na svom sajtu, ak nekog zanima.

Realno, da igram ff5-9 za redom, ubio bi se na sedmici vjerojatno. Ne znam sta bi mogao jedno za drugim igrat, nema te igre. Spucam 100h u Trails of Cold Steel, cekam godinu dana da igram dvicu, normalna stvar. Zato i nisu izdavali nastavke svaki tjedan.

A znamo zašto se Yakuza igra. Opičeni mini questovi, mini igre i u mom slučaju, želja da vidim kako se to nastavlja i završava u Y6. Random fajtanje u gradu uvijek prilazi, ali uvijek guštam i u pravedničkom mlaćenju bossa ko vola u kupusu. Ima ovaj serijal puno veći fokus na detalje nego što se misli, unatoč nešto skromnijoj produkciji u odnosu na one najveće naslove (ali nije to toliko izraženo koliko se misli).

Realno, kao "on foot" igra bez napucavanja ovo nudi miljama više od jednog GTA nastavka u smislu sadržaja i to je sva istina. S obzirom na prikazano u Y6, meni je sljedeći logični korak u evoluciji serijala (ako potraje) da dodaju vožnju gradom. Ali to bi bilo skupo za Segu i pitanje na što bi to izgledalo na kraju krajeva. Sigurnije je ovo što rade u Y7, pa ako i flopa, cijena gubitka će biti kudikamo manja.

Ala vas, jebate; pa nije predviđeno da igraš najluksuznije i sadržajem (vjerojatno) najgargantuoznije igre na tržištu jednu iza druge i da se precizno doziranim poljevanjem benzina samozapaljuješ putem dok ne izgoriš na nečemu šta se zove Mahjong. Ako izgoriš u Cabaretu, nemoj mahati Nagoshiju ako ga ikad sretneš u alkoholnoj magli paklenog, neonom osvjetljenog Kabukichoa. Nagoshi-san bi bio ljut da zna da ste izgorili u Cabaretu Yakuze Zero. Ili da bindžate Yakuza igre. Samo skrenite u neki ramen shop. Ne mašite mu. U redu je bindžati side storyje Yakuza igara. Nije u redu bindžati Yakuze. (Mrzim riječ bingeanje; mrzim bingeanje općenito (zato sam tri puta napisao "bindžate")) Nečuveno!

Yakuza igre su Läderach čokolade ove industrije. Uživaš u njima. Ne jedeš ih kad si gladan. Ne igraš Yakuza igre kao što jedeš smoki. Igraš Yakuza igre kao da jedeš indijske oraščiće. U isto vrijeme, Yakuza igre su (u istoj mjeri) i McDonalds u vansicama iz kojih ti možda, a možda i ne — viri nožni prst kao što su i entrecôte u preslabo osvijetljenom, ali zato preskupom restoranu u kojem ste ti i preslatka djevojka s još slađim franzetama nasuprot tebe sigurno jedini ljudi koji znaju koliki je utjecaj imao Joy Division na glazbu danas.

Ali ništa od toga nije važno. Yakuza igre su ultimativne hangout igre. Yakuza je Persona za odrasle.

Dragon Quest je isto hangout serijal. Ne u smislu u kojem je Super Mario hangout serijal, ali kužite što želim reći. Yakuza igre nisu bong igre, ne prosljeđuješ ih dalje. Ti odlaziš Yakuzama.

Ja nikad nisam prigovarao Yakuzama zbog prekomjernog upotrebljavanja istih assetsa. Yakuza igre su kao odlazak u omiljeni kafić. Kafić je uvijek isti, ali razgovor je uvijek drugačiji.

Jedina stvar koja me istinski zanima je kako je Nagoshi pitchao Segi ideju za Yakuzu, jer je on sam kasnije izjavio kako Segi nije bilo jasno kako je napravio igru. Vjerojatno se cijeli razgovor sveo na: "I like drinking; I also like women."

I to je onda to. Imamo igre koje izgledaju kao petak i subota spojeni u jednu večer. Yakuza igre su . . . izlazak vani.

I specifčina struktura ovih igara mi nikad nije dosadila, jer je cijeli dizajn sveden na koncept "druženja s igrom". Kad završiš s pićem, možeš otići.

Laku noć.

LOL

k Ja nikad nisam prigovarao Yakuzama zbog prekomjernog upotrebljavanja istih assetsa. Yakuza igre su kao odlazak u omiljeni kafić. Kafić je uvijek isti, ali razgovor je uvijek drugačiji

K-san, al ga možeš napisat 😃