Xbox One and Windows 10 exclusive. From the creators of the multi-award winning "Ori and the Blind Forest" comes the highly anticipated sequel: "Ori and the Will of the Wisps.” Embark on an all new adventure to discover the mysteries beyond the forest of Nibel, uncover the hidden truths of those lost, and unravel Ori's true destiny.

Ori and the Will of the Wisps is a 4K UHD, Xbox One X Enhanced, Xbox Play Anywhere title.

https://www.youtube.com/watch?v=2kPSl2vyu2Y

Red bi bio odigrati prvi dio prije ovoga. Ne sumnjam da će metroidvania igre ponovno dobiti jako dobru igru.

godina kasnije

https://www.youtube.com/watch?v=kd0zbNw1VOg

Nije moj stil igre, ali izgleda predivno, melem za oči. Tako se radi kvalitetan dizajn.

2 godine kasnije
mjesec kasnije

Sorcerer
Slažem se da MS zna radit odlične igre. Na svakih 10 top igara koje izda Sony, Microsoft izda jednu.

Evo baš sam pokrenuo, lijepa igra super atmosfere. Ne vjerujem da ću završiti ali par sati bi se mogla igrati.

Ne stignem sve pa moram igrati samo ono najbolje. Igrao sam prvi Ori isto neko vrijeme i odustao; u biti ne pamtim kad sam zadnji put završio neki platformer, možda je to bio Jak & Daxter?

Ja igram Mario Odyssey, platformer je i jedna od najboljih igara ovaj gen. Kakve su to predrasude?! Prvi Ori je top tier igra. Vjerojatno bolja od 90% igara što si igrao ovaj gen, a i šire.

Ma super je to sve ali ne drži me dugo. Mario 3D land mi je super i došao sam daleko ali ne da mi se više. Mislim, s obzirom na baujahre još se puno i igram a nigdje ne piše da se igra mora završiti. Kad dobijem volju, igram par dana nešto i onda tko zna kad opet. Evo, Plague: Tale of Innocence sam došao točno na pola i sad mi se ne da nastavljati jer mi se trenutno igra nešto drugo ili ništa. Ono, no pressure, to ubija draž.

Isti taj problem imam i ja. To se zovu godine valjda. Mene je pogodilo "ono najbolje" i zato sam reagirao. Realno teško da ima boljih igara u žanru od Ori i Maria, a i šire da se ne ponavljam. To dali se tebi ili meni da igrati, to je već druga stvar. I ja Marijevu Odiseju cinculjam već tjednima dok Bloodborne igram već više od godine, a sveukupno preko 4. Baš ono što kažeš, kad dobijem volju onda i igram, ali to su sve top tier igre, nema tu bolje.

Lol kakav top tier. Prvi Ori je baš bolesno precijenjena igra. U najbolju ruku prosjek.

ikral Neda ti se igrat platformere jer su u pravilu užasno banalni. Odyssey je rijetka iznimka. Što se Plaguea tiče igra je ok, ali odiše iz svake pore da se radi baš o budget budget isfuravanju TLOU.

Ne lupetaj! Taj tvoj Last of Us je precijenjeno sranje, pod uvjetom da je Ori.

Me eto, šta god se kome sviđalo ili ne, meni je stvarno žao što dan ne traje dulje i što (neke) igre nisu kraće. Ima stvarno odličnih, fenomenalnih platformera koje bih volio završiti ali eto, ne stigne se sve. Sad sam se sjetio, prešao sam Spyro remake prošle godine. Još Crash, pa Ratchet, Mario Land, Galaxy, Rayman... nema teorije da se sve to igra i odigra, a kupilo se. Zato pomalo, kad je prilika koji sat skakutati i ne brinuti što nismo odigrali nešto do kraja. Barem uvijek imamo što igrati, iako često tvrdimo suprotno.

Ma sve stoji što ti kažeš. Ali nemos mi spomenuti overrejatnost neke igre i onda TLoU. Uz Bioschock i Velike Kradje Auta najoverrejtanija igra.

Prelazim prvi dio prije ovoga te sam samo nakratko upalio Wisp da vidim...
      Animacije su nešto bolje i tu je neka "težina" lika naspram prijašnje igre. Mnogo bolje!
      Također mi se čini da su zvukovi površina po kojima se krećemo mnogo bolji...

Muzika i dalje odlična...
      Igrat će se odmah nakon šta pređem Blind Forest...

Ja bih isto trebao dovršiti prvi dio, makar stvarno ne znam zašto nisam. Drugi dio mi djeluje unapređenije i koliko sam vidio, boss borbe znaju biti stvarno zahtjevne i izazovne.

Prešao sam The Blind Forest i odmah krenuo na Whisp... Vidim da su sa krajem Blind Foresta već i najavili nastavak igre.
      Dojmovi nakon cca dva sata su ekstra pozitivni! Ovo je u svemu bolje od prethodne igre...
      Vizualno, iako i The Blind Forest izgleda apsolutno fantastično ovo je stepenicu iznad toga; od detalja do interakcije sa Ori, apsolutno svega.
      I muzika mi je još i bolja nego u prethodniku..

Gameplay je mnogo dublji i bolji; kretanje i osjećaj sa Ori su unaprijeđeni i zasada imam samo "melee" oružje, to sjeckanje je baš "mesnato".
      Osjećaj interakcije sa objektima i neprijateljima je odličan. Drugačiji sistem oružja i abilitija nego u prvom djelu.
      Pohvala ide i na nešto veću raznolikost ovih spodoba u početnom dijelu igre.

Također, tu je drugačiji pristup interakcije sa svijetom jer ima nešto više likova i komunikacije među njima; vidim da možemo i uzet sidequest ili dobit item od nekog NPCa...

Odlična igra!

Da kažem još pokoji dojam nakon sedam sati i 30% pređene igre...
      U tih sedam sati je i vraćanje na prošle lokacije da pokupim neke stvari koje u početku nisam mogao jer nisam imo razvijenu neku akciju; dobule jump, dash itd...

Ovo mi je najbolji i najljepši platformer koji sam ikad igro! Jednostavno je dizajn fantastičan. Do sada je svako područje odlično dizajnirano i posebno na svoj način. Slient Woods ima tako dobru atmosferu i osjeti se kako je sve "mrtvo"... Tome pridonosi i fantastična glazba; vrhunska!

Borba je u ovom dijelu dignuta par razina iznad one osnovne! Mnogo, mnogo bolja kao i dizajn raznih spodoba koje mlatimo.
      Još imam samo mali dio "arsenala" no već i sa tim sitnim brojem je akcija mnogo bolja! Npr, napad sa ovim čekićem djeluje tako teško i mesnato a ne kao da napradamo sa nekim papirom i slično; ima težinu i odlično je odrađeno.
      Dole kratki video sa napadima na kojima sam sada; opalit ih "macom" i onda dovršit bodežom dok situacija ne zahtjeva drugačiji pristup.
      *video snimam MSI afterburnerom pa je kvaliteta loša

Do sada sam imao jednu boss borbu i nije bilo uopće teška i jednu chase scenu koju sam brzo riješio, bez previše frustracije...

Svijet je puno življi! Mnoštvo likova koji imaju svašta za reći, a mnogi imaju razne side aktivnosti za nas čime dobivamo Spirit Light sa kojim kupujemo i unaprijeđujemo abilitije i oružja...
      Čak i za onu statistiku na vrhu treba posjetiti lika koji nam to pokaže, hehe

Igra je u svakom pogledu duplo bolja nego prethodnik i tko je volio Blind Forest ovo mora odigrati!

P.S.
      -na RX 5700 igra radi bez problema na 75 FPSa tj na koliko mi je monitor...

10 mjeseci kasnije
      4 mjeseci kasnije

Bacin oko kad igra na akciji odma san uzeo prvi dio je stavrno bio vrh, od nastavka onda ocekujem samo sve jos bolje

3 mjeseci kasnije

Upravo zavrisio igru...necu plakati...budi jak....nisi pickica....nema plakanja....

Igra se sere u usta vecini AAA izdanje i igra vridna kupnje konzole da toliko je dobra

7 dana kasnije
      10 dana kasnije

Ne znam jesam li ljepšu igru igrao ikada. Stvarno bolesno izgleda na SeX-u, a još bitnije baš je vrhunska igra. Imam još puno za igrati, ali zaista vrhunska, vrhunska igra. Kao što Miro reče - bolja od većine AAA igara zadnjih nekoliko godina.

Sorcerer nemam. Imam 4K HDR 60FPS-a. Ova igra inače ima jednu od najboljih implementacija HDR-a što sam ikada vidio. Boje su predivne.

5 mjeseci kasnije

Nakon što sam prvi dio prešao skoro 100%, danas sam krenuo sa dvojkom.

Očekivao sam bolju igru ali toliko bolju nisam. Imam 2h i više manje tek sam na početku. Zadnju moć koju sam dobio je dash (ful mi je drago da su to relativno brzo stavili).

Ori 2 je bolji u skoro svakom segmentu. Combat, istraživanje, moći, ima puno više moći i opcija, napokon boss borbe, ima puno npc likova i side questova, grafika. U ovom prvom dijelu mape, imam filing da sam vidio više različitih neprijatelja nego u cijelom Oriu. Soundtrack je super u obje igre.

Jedini minus mi je što su maknuli soul link iliti mogućnost save kad ti hoćeš. Naravno ako imaš energije za to. Umjesto toga ubacili su česti auto save ali ajde nije big deal. Na svu sreću postoje shrineovi di se također može sejvati i teleportirati na druge otkrivene shrineove.

Sudeći po postovima malo je ljudi na ovom forumu igralo Ori 2..Već mi se sad čini da ću Ori 2 (i serijal) smatrati remek djelima.

Last but not least. Mislim da je dvojka još duža!

E kako tek izgleda i radi igra na XSX-u. Stvarno čudo.

5 dana kasnije

Prešao! Koja igra ej <3

Trebalo mi je 16h na normal i 76%. Svakako ću igrati još sat-dva ali ne planiram ići na 100%

Očekivao sam dosta od Ori serijala a dobio sam puno više. Nadam se da ćemo dobiti nastavak ili da će Moon studio napraviti novi IP (također Metroidvania stil).

Miro E vidiš, meni je bio otvoren prozor kad sam završavao pa mi taman vjetar puhnuo prašinu u oči. Kakva slučajnost, ne moš vjerovat.

resident_evil Moon trenutno radi na novom IP-u, ali igra će biti akcijski RPG.

Miro

Nije 😃

Suza je bilo na samo par igara. Final Fantasy X, MGS4, TLOU 1 i 2. Moguće da je još bilo ali trebao bi se dobro prisjetiti.