Evo mene, da ne bi rekli da sam "glasan" samo kada Arsenal pobjeđuje.... hehehehe
Prije utakmica sam rekao realno, očekujem X.
Ali na kraju ipak poraz, i nekako osjećam da je ovo ipak gorak okus poraza.
Da li smo bili bolji? Nismo. Da li smo bili lošiji, nismo. Utakmica koja je mogla završiti sa bilo kojim od tri moguća ishoda, otišla je na Utd stranu.
Arteta je pokazao muda kada je Auba zakasnio na derbi protiv Tot i kada ga je ostavio na klupi.... i to na našem stadionu. Ali, za sada ne pokazuje tu istu dozu hrabrosti, jer po meni je Auba trebao minimalno biti zamijenjen puno ranije..... ajmo reći da nije fulao što ga je stavio u prvih 11, jer je Auba pokazao da zna igrati velike utakmice, ali kada ti je igrač već duži niz utakmica nevidljiv, od tebe se očekuje da napraviš potez..... a taj potez nije izmjena u 79. minuti.
Nadalje, stavio je Eddie.... igrača koji odbija novi ugovor i zasigurno sebe ne vidi u Arsenalu.... jedino logično objašnjenje je da mu daje da igra, da bi ga mogao prodati.... jer inače taj potez nema ama baš nikakve logike.....
Laca ne dobiva pravu šansu, stavlja se zadnjih 10 minuta, a po meni je on igrač koji također zna igrati velike utakmice.
Sredina terena...... Nejde, pa nejde, pa nejde.....
Stavi od prve minute Elnenya, ograničenog igrača, koji ove sezone nije odigrao nikakvu minutažu.... i ispada da je odigrao bolje od Parteya, kojem Arteta daje svo povjerenje i minutažu ovog svijeta, ne bi li ga doveo do forme u kojoj je bio u Atleticu..... ali on nikako da pronađu tu formu....
S ovim rosterom, bez odličnog Parteya, naš vezni red je ograničen..... tu se vidi koliko je ograničen, kada sada nakon ozljede (gdje su svi bili "sretni" što ga nećemo gledati neko vrijeme), svi priželjkuju da se Xhaka vrati što prije.
ESR je očito izrauban i potrošen, ali nema tko, pa eto mora igrati jer je to profesionalizam.... ali je evidentno da nema tu snagu u nogama koja ga je krasila na početku sezone.....
Saka je također načet, i njih dvojica o kojima smo ovisili većinu utakmica, kako nisu u top formi, jednostavno smo u deficitu...
Odegaard ..... od heroja do tragičara u vrlo kratkom razdoblju. Nema veze što je sada on, prošli puta Tavares, pa Lokonga...... Mi jednostavno svaku utakmicu poklanjamo previše, i to poklanjamo lopte u opasnim područjima, potpuno nepotrebno i bez ikakvog posebnog razloga....
Ti svi dečki imaju po utakmici nekoliko krivih dodavanja, gdje nema nikakvog pritiska na njih, dodavanje na nekih 5-15 metara, a oni stalno u noge protivniku.... strašno.....
Svjetla točka je Gabriel u obrani i Martinelli na kriliu.... odlična predstava..... još da je dodao onu loptu ESR-u koji ga je čekao na 11m, kod rezultata 1:1.... ja sam već vidio loptu u golu i slavlje za 2:0.
I sad je pitanje kako će Arteta dalje.... kad se Saka oporavi.... da li će opet Martinelli na klupu, ili će Auba na klupu, Martinelli na njegovu poziciju, ili će jedan od veznjaka na klupu.... to je nešto što Arteta mora pod hitno riješiti sam sa sobom i sa svojim stručnim suradnicima. Jer ovako jednostavno više nejde.
Suma sumaruma
Izgubili smo od UTD kod njih, i to nije neuspjeh. No način na koji smo izgubili, u kakvoj je UTD formi, neke odluke igrača i trenera, daju za pravo da budem malo kritičan.
Kao navijač veselim se ponedjeljku i utakmici protiv Evertona u gostima... i tvrdim da će biti, u najmanju ruku, jednako teška, ako ne i teža utakmica... u kojoj opet prognoziram X.... jer trenutno ne igramo za više od toga....