Ne znam za vas, al jedna od destinacija koju probam uvest u raspored dok putujem da pogledam lokalne retro gaming store-ove. Nisam puno putovao pa nisam ni uspio puno vidjeti, ali prošao sam nekoliko store-ova u Nizozemskoj, u Copenhagenu i nešto u Njemačkoj. I moram reć to je tako dobro iskustvo otić u neki retro store i razgledavat sve što je gaming nekada bio! Sve to skupa me kinda rastužuje kaj ništa takvog ne postoji kod nas po mom saznanju. U Zagrebu makar znam da postoji neki manji storeovi, ali ništa na razini što sam vidio u Copenhagenu, Nintendospiel koji mi je daleko najdraži bio. Attacham i par slikica kaj sam ulovio sad već pred dve godine tamo.
Bilo bi tako zabavno da imamo ovako nešto kod nas. Što biste htjeli da postoji u tako nekom retro store-u u Hrvatskoj? Retro konzole, retro igre, merch, accessories, special region igre (tipa japanske igre). Koju retro generaciju biste voljeli vidjet kod nas? Ja bi bio tamo svaki dan da mogu gledat samo te sve stvari i sanjat što ću si sve uzet.
P.S. kada sam išao iz Copehagena uzeo sam si brdo stvari, doslovce sam nosio haul konzola/kontrolera/igara doma u Zagreb 😂 Imam i tu fotku 🤣