The Last of Us Part I
- Uređivano
Meni bi bilo drago da ih ekipa sad baš brutalno posere pa makar iz krivih razloga radi tog šugavog PC porta samo da se malo spuste. Nosom deru oblake, malo zabrijavaju da su pametniji nego što jesu i vrijeme je da ih se malo humblea. Imaju ogroman talent i resurse, a zadnjih par godina ih baš bespotrebno troše.
Totalno bespotrebni remake, a i općenito ovo sad franšiziranje TLOU serijala je već previše. Realno i drugi nastavak uopće nije bio potreban, a ovi sad teasaju treći nastavak, najavljivanje onog multiplayer naslova već godinama, nove sezone serije… pa jel dosta? Što zbilja nemaju novih ideja ili ih Sony toliko stiska?
Kad izađu nove ideje i to vrhunske (Death Stranding), ljudi to poseru pa onda je sigurnije raditi nastavke, veliki su novci u pitanju i ljudske sudbine.
member Što zbilja nemaju novih ideja ili ih Sony toliko stiska?
Sony je u pitanju, ipak su oni vlasnici ip-a te samog studija u konačnici. Već sam prije godinu / dvije pisao da je očito kako Sony sve svoje velike IP-ove misli unovčiti na sve moguće načine, uključujući serije i spin-off projekte. Ne gine nam sigurno i novi Uncharted, kao što će TLoU seriju rastegnuti na koju sezonu više. Money making machine.
Bitno je da main story nerazvucu previse, TLOU2 nije bio nuzno potreban, ali mislim da TLOU3 jest da zaokruzi pricu od Ellie. Nakon toga sta se mene tice mogu ici na nove likove i nebi zelio da odbace ovaj IP jer mi je definitivno najdrazi ikad… A ovo za RMK smo prosli 1000x bila je ispravna odluka napraviti RMK jer su znali da dolazi serija koja ce boostat IP nenormalno i samo je normalno da igru prezentiras u najboljem svjetlu (steta sta su ujebali PC verziju) Malo sam ljubomoran na igrace kojima je Part1 bio prvo iskustvo sa TLOU-om.
Bilo kako bilo TLOU Factions trenutno najiscekivanija igra za mene, a PART3u se isto veselim nenormalno tamo negdi u 2026oj…
- Uređivano
Dečki iz garaže(iron galaxy) legende.
prayer ono što mi je upalo u oko jest da su zaključani kao neki posebni mod za speedrun igre, nije ništa strašno no speedrun community je ogroman na PC i tražiti za tako što 10€ pored već vesele cijene koju daješ za igru je malo šupski
Ovo mislim da nije istina. Ima par modova koji se ne mogu pokrenuti u prvom prelasku igre. Kad se prvi put prođe igra sve se otključava u new game+.
Nixxes i Bluepoint, oni daju likovima koji su usrali Betmena.
Za port PS5 igre na PC treba veći trud, znanje i pristup. Igra koristi specifične stvari za PS5, zato bez većeg tweakanja moraš brute forcati tj. kompenzirati kroz visoke zahtjeve na PC-u.
Konzole su x86 arhitektura no isto različite u obradi i izvođenju podataka od PC-a.
PS5 ima GDDR6 memoriju koju dijeli GPU, RAM i CPU extra brzom komunikacijom bez latencije. Također u ekskluzivama koristi SSD za cache podataka te tako oslobađa RAM odnosno daje veći prostor za teksture i rezoluciju kada je to moguće.
Ovo je najbolji glitch koji sam vidio u dugo vremena.
Više me smeta kaj je napisao shotgun, a rifle je.
Tako nekako je i izgledao dok sam igrao na PS3. Zato su i morali prvo raditi remaster, pa kad ni to nije pomoglo i riješilo tu ružnoću, onda su došli na ideju da naprave i remake. I evo nas opet na početku, regresija čista.
Znači povećati virtualnu meoriju/page file na c: particiji i na particiji gdje je instalirana igra na 16000 bez obzira na 32 gb rama radne memorije, i svi problemi nestaju. Nema više rušenja i loših tekstura i kašnjenja tekstura. Ako je grafička sa 8 gb vrama gledati da postavke to ne premašuju i to je to…s time da sve ispod hig postavi u igri izgleda jako loše, zamuljane teksture. Na high izgleda odlično i dobije se stabilnih 60 fpsa.
Te3stirao danas na kompu od nećaka kojem se igra rušila svakih deset minuta, ryzen 5600, 32 gb rama i rtx 3060 Ti
Nakon 16000 za virtualnu igrali smo tri sata bez i jednog rušenja.
Sterlok Vidiš meni unatoč svim threadovima na internetu igra radi savršeno bez iti jednog crasha ili bugga. Jedino što su u banani performanse gdje na high imam nekih 75-90 FPS-a u prosjeku a igram se na 1080p. U nekim scenama se vrti u 144, u drugim bude 90 a kad je nešto zanimljivije padne na 70. Rijetko kad bude ispod 60, no najveći je problem optimizacija tj skroz drastične promjene frameratea naizgled briznikakvih razloga.
- Uređivano
Upali vsync i ako imaš hrr monitor zaključaj fps na 60 u igri i uživaj. Za ovakvu igru 60 fpsa je mila majka.