k Doslovno sam odgojen na način da me otac uvjeravao da je Tony Soprano THE Guy.
Pa. Ovo je zabrinjavajuće.
Sve nabrojane serije su (u mojim očima (uz Twin Peaks)) -- Vrhunac TV Zabave.
Točno se može vidjeti kako, koliko god tematski bile (ne)povezane, Sopranosi, Boardwalk Empire i Mad Men dijele taj pristup pisanju u kojemu se zna da humor nije samo za humoristične serije. Svakodnevni život je prepun humora i mora ga biti i u dobroj drami. No ono što ih ističe je taj "slučajan" humor zbog karaktera likova. I ta raznovrsnost karaktera je jedan od razloga zašto volim te serije. Podsjeća me u tom aspektu i na Game of Thrones. Zašto? Jer počnem sliniti kad vidim da će se neki likovi koji se do sada nisu susreli, sada napokon sresti. Znam da me čeka gušt od dijaloga. Znam da me čeka sukob dva jedinstvena karaktera i znam da ću dobiti točno ono što želim od takve serije, čak i više od toga.
Ako misliš da je Breaking Bad bolji od bilo koje od gore navedenih serija . . . ne možemo biti prijatelji, žao mi je.
Breaking Bad je genijalna serija.
Međutim...
Bio je potreban Better Call Saul da se vidi koliko su Gilligan i Gould napredovali kao pisci. Better Call Saul je za mene remekdjelo veće od Breaking Bada. Serija koja je od prve do zadnje emitirane sekunde toliko pažljivo isplanirana i isprepletena da postaje jedno neopisivo povezano iskustvo koje svaki prafi serijofil mora pogledati. Ovo je serija o kojoj će se pričati još godinama i velik joj je teret na leđima da svojom zadnjom sezonom rasturi. Ako to uspije, to će biti serija koja će ići rame uz rame s velikanima o kojima pričamo.
netko je ovdje spomenuo The Crown
Pogledao sam samo prvu sezonu, no ostao sam stvarno iznenađen kvalitetom serije. Od kostimografije i režije do dijaloga, setova i likova, The Crown je serija na koju će se mnogi ugledati kada jednog dana završi sa svojom pričom.
Tzereen A kakvo je mišljenje o serijama koje su nekad smatrane genijalnima? Kako su danas ostarile?
Po meni sve ovisi o tome je li serija proceduralna ili nije. Onoga trenutka kada se napravio prijelaz u serije koje svoju radnju kontinuirano vuku kroz sezone i aktivno rade na njenom napretku, tada su one prešle iz "televizije" u "serije". Stoga će takve serije, kao Sopranosi, puno bolje ostariti od većine proceduralnih, gdje izuzetkom smatram Twilight Zone i starije Star Trekove (pogotovo TNG).
Oboje. Nema druge. Britanski humor je nešto što ili ti sjeda ili ne. Ako ti sjeda, neće te nikada pustiti, a tu su Mućke majstorska serija.
Interesantno je da je Seinfeld zapravo isto takav. Ili sjedne ili ne. Možda su David i Seinfeld najbliži tome što je britanski humor, a da ima svoj jedinstveni dodir.
zontra No pitanje je sad, trebam li ostati na tome i ostaviti da Wire ima taj misticni legendarni status ili pogledati sve i dati konacni sud. Vec puno godina ne znam odgovor na to pitanje.
Nesvjesno se kažnjavaš negledanjem Žice. Nisam se puno raspisao o Žici, no takvu seriju nisam nikada gledao i sumnjam da će se ponoviti. Drama koja na prvi pogled gleda na borbu policije i dilera zapravo obuhvaća priču o čitavom gradu gdje je glavni lik upravo Baltimore. Dugo vremena nakon što sam završio Wire nisam imao volje išta drugo gledati. Sve ostalo nije bilo dostojno Žice.
Zero Uskoro krećem s četvrtom sezonom, treća je bila bomba.