Odličan primjer, umro sam na tu scenu
ThaUrban ne znam, iskreno ja kao klinac pamtim kad sam se srao u gaće kad vidiš zombija. Sad mi je to toliko isfurano da im se samo smijem. I tim glupostima koji nikako ne pomažu pri dojmu.
I trebali su igrati na tu kartu kao što FicoLegend kaže, kao prva epizoda, malo buildaj napetost, brutalnije stvari neka budu, a ne tamo neku ženu u komšiluku da gledam kroz prozor kako napada zombi i to baš iz razloga što smo milion puta gore stvari vidjeli već. I to bi producenti trebali već znati.
A ja imam osjećaj da naši likovi iz epizode u epizodu, iz sezone u sezonu ponekad stvarno ništa naučili nisu.
Šteta stvarno i što ne ubace neke "mutirane" zombije, neke koji brzo trče, skaču, Nemesise itd. Puno bolja bi bila dinamika serija. Kad već ne znaju objasniti kraj kakav će biti (i kojeg vjerovatno neće biti) onda neka samo ubacuju natprirodne stvari, who the fuck cares, ako je zanimjlivo gledaće se.
Također, očigledno je previše epizoda po sezoni. Trebali su se ugledati na HBO, 8-10 epizoda, više love uložiti u njih, ali da nema nikakvih filera i da je samo radnja do radnje. I ne bojati se uvesti neke brutalne stvari iz serije ovdje. Čitao sam neke stvari iz stripova i ovdje kako su ih obradili i mogu samo zamisliti koliko bi pamtljivije i bolje epizode neke bile da su išli po tom predlošku.
Jebte vucaraju se po onom zatvoru, koliko, sezonu i pol (onaj dio sa virusom mi je jedan od najgorih u serijama ikad), a onakve situacije poput
Onih ljudoždera koji su me i vratili nazad u život da nastavim gledati završe za par epizoda i hajmoooo se opet vucarati po šumi i graditi teritorij koji će i ovako i onako pasti.
Ne znam, što evo više pišem, sve mi više takvih gluposti pada na pamet, no da ne bude sve crno, TWD pokaže najbolju sliku kad su epizode fokusirane, kad znaju šta hoće. Ima dosta i takvih. Ne znam, odgledaću najvjerovatnije i ovu zadnju sezonu pa nadati se da će ubacivanjem Neagana (jel se tako zove?) uvesti tu svježinu.