Onaj High Score zna fakat bit dobar. Iako, realno, dokumentarac možda i nije toliko dobar, koliko su stvari o kojima priča.
Znači, prvo mi nije bilo jasno zašto naziv High Score, ali onda ispada da je zato što, osim o igrama, govori o ljudima koji su se natjecali na turnirima. Na kraju ipak nije ni svaka epizoda spominjala te elemente, tako da nema neku jasnu nit vodilju. Ukratko, serija/dokumentarac je mogao biti napravljen bolje.
Ali tematika!! je odlična!!
Iz nekog razloga (Fensi, Chono i ostali bi bili ponosni) su mi najbolji trenuci bili kad se pričalo o začecima gaminga na PC-u. Pa gledat Romera i Carmacka. Doduše, i tu se vidi koliko je dokumentarac loš, jer ispada da PC gaming do tada nije postojao. Ali nastajanje Dooma i online multiplayera, osmišljavanje termina deathmatch koji stoji do danas... Zabavno! A kod Nintenda upravo ono što me i dan danas jednostavno nikako ne ponuka da ih zavolim. Njihova cijela ideja je raditi likove za sve uzraste, ali prvenstveno djecu. Svi protagonisti su ili neke slatke životinjice ili simpa likovi, uglavnom, previše friendly i family oriented.
Znači, osim Romera, Carmacka i Dooma, bilo je zabavno gledati nastajanje Mortal Kombata, ali i bijeli dvojac koji je u Nintendu radio prvu 3D implementaciju. Nije bilo (meni) zabavno gledati te ljude koji su se tada natjecali. Stvarno me taj segment nije zanimao, ali hej, ok.