Iako ću sad zvučat kao da bogohulim, ali meni je Homeland nekako najdraža serija. Više mi je sjela čak i od Breaking Bad-a ili Game of Thronesa, iako su mi sve tri serije za čistu desetku.
Vrlo blizu tome su mi i Leftoversi (iako drugu sezonu još nisam odgledao), te upravo spomenuti Americans koji su u trećoj sezoni postali remek djelo. Već su prve dvije bile odlične sezone, ali u trećoj su se digli jednu dobru stepenicu iznad.
Slažem se sa svim što si rekao za Homeland. To je tako dobro napisana, a još bolje odglumljena serija da to nisu istine. Ne mora se niti dešavati ništa na ekranu, dovoljno je gledati dijalog dva lika a da bude 10 puta napetije od neke potjere autom. Carrie, Quinn, Saul, a definitivno i Brody, to su tako dobro složeni likovi da ne mogu vjerovati.
Još jedna zgodna sitnica - u seriji skoro uopće nema muzike. Vrlo rijetko ima neke tihe, lagane, pozadinske glazbe, ali ni približno nametljivo kao u većini drugih serija. Sve se bazira na glumi, odnosima, dijalozima.
Nažalost, peta sezona mi nije nikako sjela. Kao da nešto nedostaje. Trebalo je biti par epizoda prije da se vidi povezanost starih likova sa ovim novim. Ne osjećam povezanost Saula najednom sa novom partnericom, ne osjećam povezanost Carrie sa šefom.
Americansi su donekle sličnog tona. Špijunska drama. Ali u osamdesetima, pa malo i nostalgija dodatno utječe na starije gledatelje. Glumačke izvedbe su također odlične, kako glavnih likova, tako i čestih sporednih. Ne znam, bojim se više reć, a da ne spojlam, pa slobodno pitaj kaj te zanima.