Pogledao sam nedavno 4. sezonu Farga i Castlevanie. Mislio sam ih pogledati do kraja 2021.-e, ali jednostavno mi se nije dalo.
Za one koji ne znaju, Fargo je antologijska serija (svaka sezona je druga priča i ima novu glumačku postavu) bazirana na istoimenom filmu braće Coen. Četvrta sezona mi je bila ok. Premisa mi je bila zanimljiva (sukob crnačke i talijanske mafije u Kansas City-u 1950-ih) ali priča i glumačka postava su mi bili malo slabiji u odnosu na prošle sezone. Chris Rock mi nije sjeo kao šef crnačke mafije a slično sam mislio i za Jason Schwartzmana koji glumi talijanskog mu pandana ali mi se mišljenje popravilo kak je sezona napredovala. Sezona počinje sporo ali oko polovice postaje bolja i zanimljivija kako odmiče kraju (deveta epizoda mi je osobno vrhunac sezone te stilistički najviše podsjeća na filmove braće Coen). Serija je dobra, ali zbog svoje antalogijske naravi kvaliteta varira od solidne do vrhunske. Gledat će se peta, ujedno i posljedna sezona kada dođe; Noah Hawley, autor serije, trenutno radi na Alien seriji pa pitanje je kada će biti gotova.
Moj osobni rang sezona je:
- Prva sezona
- Treća sezona (blizu su ali mi je ,unatoč Goranu Bogdanu, bolja prva)
- Četvrta sezona
- Druga sezona
Za Castlevaniju imam manje stvari za reći. Napredak u odnosu na treću sezonu te dobar završetak serije. Zanima me kak će izgledati nova serija bez doprinosa Warrena Ellisa.