Zero Fullmetal je lako zamjeniti za tipicni shonen sto bi bila velika pogreska. Bilo bi suludo jedan DB, One Piece, Naruto ili bilo koji njima slicni uporedjivati sa ovim animeom ili mangom samo zato sto su klasificirani kao shonen. Kao prvo pise i crta ga zenska pa samim time je gotovo eliminiran fanservis, a time i gomila cringe-a koji zasigurno mogu neke odbiti od daljnjeg gledanja, teme koje obradjuje su nerijetko vrlo ozbiljne, odrasle i sa tragicnim zavrsecima te tjeraju na razmisljanje, a Payoff na kraju je jedan od boljih koje sam na bilo kojem mediju dozivio. Pratiti ta dva momka na njihovom putu ka odrastanju i sazrijevanju je bila privilegija i neponovljivo iskustvo koje bih preporucio svakom, nebitno bio ljubitelj mange i anime ili ne. Apsolutni peak shonena, mange i anime i nikakvo cudo da je na my anime listi broj jedan kod anime series, a broj 2 ili 3 (ako se ne varam) kod mange. Ja sam pogledao obje anime series (ima ih dvije i razlicite su) i bio sam odusevljen, a emocije na kraju je nemoguce rijecima opisati, samo je jedan anime uspio isto, a to je moj najdrazi Steins;Gate. Na Netflixu su oba anime dakle Fullmetal Alchemist i Fullmetal Alchemist Brotherhood pa samim time preporuka svima koji nisu gledali da isprave tu pogresku.