It's Okay to Not Be Okay (2020)
https://www.imdb.com/title/tt12451520/
Moja saga korejskih serija se nastavlja. Nakon The Uncanny Countera, plus Extracurriculara htio sam nešto as kvalitetno as that (obje su mi totalni vrh od serija), i idem vidjet što je ovo... Drama, ljubić... Eh, pogledam prvu, ništ posebno, stanem. Pogledam drugu, gotovo. Evo jučer sam završio svih 16 epizoda i moram priznati da me serija emotivno razvalila. Mislim da mi je jedna, ako ne i najdraža koju sam pogledao ove godine, a ako bacim u prošlu od kada serija i je, i za prošlu isto vrijedi.
Priča je ovo o 2 brata od kojih jedan ima autizam, a kako su ostali bez majke tako se mlađi brat brine o starijemu. Većina radnje prati psihijatrijsku ustanovu OK, u kojoj se nalaze većinom emotivno i psihički "ranjeni" pacijenti gdje oboje glumaca stvara svoju priču uz pregršt genijalnih likova što tamo, što van toga. 3. lik i glavna ženska svih ženski je spisateljica, piše bajke i prvi susret s 2 brata dogodi se jer stariji želi autogram pošto mu je baš ona najdraža. To ne prođe dobro, ali tu se mlađi buraz i ženska svih ženski eyecontactaju i dalje je sve jedna velika emocija. Ona je emotivno sebična i ne brine o nikome/ničemu, a Moon Gang Tae (mlađi brat) je suprotnost, ali ipak oštećen svime i svačime.
Cijela ova priča nije ništa posebno u smislu kvalitete scenarija, obrata i nekih wow efekata što se zapleta tiče, ali taj odnos njih dvoje, ostatak glumaca i ta emocija koju su stvorili (iako nekad scene traju 2 minute gdje se samo gledaju) meni je nešto nenadjebivo. Baš me dirnula serija i nije me sram, nisam dugo vremena pogledao nešto što me ovoliko dirnulo. Evo neka depresija sada, ne gleda mi se više ništa. Topla preporuka, brat s autizmom i kak je odglumljen je 10/10, znači legenda od lika, a odnos 2 brata i kako stariji sazrije i kako se izgradi kroz drugu polovicu serije je neopisivo. Da ne govorim koliko sam i ja bio sretan kad sam vidio neke scene koliko je i Moon Gang Tae bio jer vidi brata kakva je legenda. Odnos Moon Gang Taea i Go Moon Young je meni bio sve. Ne želim ništa spoilati, gledajte.
E da, artwork mi je genijalan u seriji. Sve je na foru bajke i taj dio kak su sklopili mi je genijalan. Muzika mi neće valjda nikad iz glave izaći.
Eh, ni ne igra mi se trenutno... Hoću izbrisat sjećanje i opet ovo gledat. 9/10 za mene osobno, realno možda i 8/10, ali po meni glavna priča nije uopće bitna koliko je bitno sve ostalo što su stvorili.