krpa Sopranosi su serija za koju se u početku točno vidi da je došla na prijelazu iz proceduralnih u sezonalni tip serija. Nije da se taj početak temelji na case-of-the-week stilu, ali ima određenu konstrukciju epizoda koja podsjeća na to, iako odmah vuče priču za koju je jasno da će dugo trajati. Međutim, ono u što se ubrzo razvije je stvarno kultna serija koja je zauvijek promijenila televiziju. I za to joj ne treba dugo. Jedna bottle epizoda u prvoj sezoni je već pokazatelj toga. Od tog trenutka pa nadalje, Tony Soprano postaje jedan od najbolje napisanih likova koje ćeš imati prilike gledati. Nevjerojatan pogled u psihu jednog toliko dobro odglumljenog kriminalca.

Po meni su Sopranosi obavezno štivo svakog ljubitelja televizije, filmova i dobrog pisanja.

I da.

Pine Barrens je jedna od najboljih epizoda nečega ikada.

Ne znam ako si za komedije ali imaš Silicon Valley i Vice Principals. Obje su na HBO i obje su kratke i vrlo kvalitetne 🙂

Jeb'te se, morao sam ipak krenuti Sopranose prije Leftoversa pa da ispravim tu nepravdu.

🙂
😁
1 / 2
Nakon početnih par epizoda siguran sam da će se dalje gledati s lakoćom, serija je lagana, zabavna i baš pitka.

Sopranosi...
Savrsenstvo. Nedodirljivi dan danas.
Prvi put sam ih gledao ko mulac, jos kad ih je Hrt prikazivao jednom tjedno, subotom navecer ako se ne varam.
Zaljubio sam se iako onda nisam ni priblizno znao koliko su Sopranosi stvarno dobri.
Danas, nakon sto sam ih pogledao barem 6, 7 puta, Sopranosi su jos bolji nego onda.

Fico, slazem se za Pine, Buscemi legenda je radio tu epizodu.
"He killed 16 czechoslovakians"
Rekao je da se usrao kad je uzeo to raditi. ))
Ima jeben dokumentarac sa clanovima ekipe sa snimanja, bas ga moras pogledat ako volis seriju.

Krpa, bas me zanimalo sta ti mislis o Sopranosima, kad evo ti pitas. ))
Do it.

• Uređivano

renda Nemoguce je da tek sad gledas ovo remek dijelo, e moj k.

Ali, ej! Imam razlog (!) . . . i glup je! LOL

Prije svega, uvijek sam znao da je Boardwalk Empire odličan. Mislim, odrastao sam u kući u kojoj su se Sopranosi i Mad Men gledali religiozno. Doslovno sam odgojen na način da me otac uvjeravao da je Tony Soprano THE Guy. (Centar za socijalnu skrb, pojedi se.) Inače, sve te tri serije su povezanije od HDZ-a i korupcije. Tako da . . . znao sam.

Stvar je bila u tome što, kad je BE bio na svom vrhuncu — ja sam bio na vrhuncu svog kontraškog hipsterizma u srednjoj školi. Cura koja mi se sviđala je obožavala BE; cijeli Facebook joj je bio preplavljen Buscemijem i Nuckyjevim citatima iz serije kao "Go buy a personality." i sl. Cura koja mi se, pak, nikako nije sviđala je bila najbolja prijateljica cure koja mi se sviđala. I ona je također bila uživljena u BE.

Moje nesviđanje koje sam osjećao prema najboljoj prijateljici cure koja mi se sviđala je uvelike prevladalo moje sviđanje koje sam osjećao prema curi koja mi se sviđala. Moj suludi karakter nikako nije mogao dopustiti da gledam BE nakon što je ona rekla da moram pogledat BE. I tako sam se godinama pretvarao da nisam zainteresiran i da je "Boardwalk Empire The Sopranos za one kojima je Mad Men dosadan".

Sve nabrojane serije su (u mojim očima (uz Twin Peaks)) -- Vrhunac TV Zabave.

P.S.

Ako misliš da je Breaking Bad bolji od bilo koje od gore navedenih serija . . . ne možemo biti prijatelji, žao mi je.

btw. netko je ovdje spomenuo The Crown. Samo ću reći da sam godinama (GODINAMA) tražio Svoj Tip Djevojke i našao sam je:

Queen Elizabeth II. (Claire Foy) LMAO.

Strpljivo čekam vrijeme kad će video igre imati teksturu modnog izričaja Elizabete II. Strpljivo.

BB je dobar, BE je masterpiece ukljucujuci i Sopranose i Mad Men, a svima im visoko gore mase Wire

Meni je i dalje na samom vrhu The Leftovers.

Definitivno, ali pricam o ovim “slicnim” zanrovima

A kakvo je mišljenje o serijama koje su nekad smatrane genijalnima? Kako su danas ostarile?

Npr, The X-Files?

Pa zavisi, meni osobno je X-files lose ostaril, ali velim sve zavisi o seriji, Wire je dan danas cudo nevidjeno, Sopranosi isto

renda dobro, sopranosi i wire još nisu tak stari. Ali da, skroz drugi koncept je. Ozbiljniji pristup.

Mislim da su npr. (neke) stare humoristične užasno ostarile. Mislim da se danas ni sekundu ne bi smijao na Alfa ili Allo Allo. S druge strane, Monthy Python, a naročito BlackAdder dobro stare.

Ja se uvijek smijem na Mućke, Allo, Allo itd. Jednom dobre, uvijek dobre. 🙂

Najbolja serija je BB jer sam jedino tu gledao, među ovim kaj pričate, Sopranose sam isto gledao ko klinac tu i tam koju ep., a Wire cu si danas skinuti kad sete je tak nahvalili.

danko-b Samo joj daj koju epizodu prilike, krene ponešto sporo.