Ajme Dewey da
Duffy i Mike best bromance ever...

Upravo to, serija zna kako ukomponirati komične trenutke u dramu. S time da je druga sezona s genijalnom Margo Martindale kao Mags Bennett vjerojatno vrh koji je serija dosegnula.

Kako Daredevil ubija,cudesa kakva serija,Punisher je cista perfekcija od lika,deveta epizoda

Kako su već sve epke Devila vani??

Zato što je to Netflixova stvar, oni odmah izbace čitavu sezonu.
Tako je bilo i sa Jessica Jones i House of Cards.

Wow, Daredevil je uistinu uspio opet biti sjajan. Ima već nekoliko dana da sam progutao drugu sezonu, ali zaboravio napisati da se radi o još jednoj sjajnoj sezoni, čak i boljoj od prve. Punisher je savršen, a Elektra odrađena iznenađujuće dobro. Možda se malo razvodne stvari kroz 2nd act serije (jer prve 4 epizode su vanserijski dobre), ali razrješenje pri kraju i finale je vratilo opet taj kick. Iznimno zadovoljan i sretan.

Evo ja taman završija sa sezonom. Ne slažem se s tobom samo u toj predzadnjoj rečenici, jer meni su zadnje dvi epizode (pogotovo zadnja) bile najslabije u sezoni. Prethodnih 11 bez veće zamjerke.

Frank Castle A.K.A. The Punisher je stvarno savršen, definitivno moj najdraži lik u seriji i jedan od najdražih likova općenito. Kompleksan lik, u biti psihopat ali ne možete da ne suosjećate s njim i iako se neki ne bi složili, za mene je nesumnjivo pozitivac. Tu je ta moralna dilema di povuć granicu, koliko daleko ić u borbi protiv kriminala, čime se ustvari i BvS bavi (ali ni približno efektivno). Ovdje je taj sukob ideologija između Punishera i Daredevila puno bolje odrađen. Obojica idu u krajnosti, i mada mislim da je pravi način neka sredina, opet se više slažem s Punisherovim načinom. Ali šta je super je da serija ne pokušava izabrat stranu za vas nego pokazuje prednosti i mane obje strane i pušta vas da sami odlučite koga podupirete, ako ikoga.

Matt Murdock mi je isto posta stvarno drag lik i moram spomenit da je Daredevilova nova maska veliko poboljšanje naspram one s kraja prve sezone. Karen mi je manje smetala ovaj put, a Foggy više-manje osta podjednako iritantan.

Elektra ka lik me ugodno iznenadila, ali je uglavnom vezana za "mističnu" stranu sezone koja mi se nije previše svidila. Nindže i sve drugo šta ne želim spojlat mi nije baš pasalo, puno više mi se sviđa prizemljenija tematika koja se bavila Punisherom i organiziranim kriminalom.

Tu i tamo je dijalog opet zna bit pomalo pretenciozan i neprirodan, ali sve skupa je puuuno bolje nego u prvoj sezoni. I dok me prva sezona stvarno zaintrigirala tek tijekom osme epizode, ovde me odma uvuklo i nije puštalo. Čak i sporiji dijelovi, pa i oni koji se bave pravnim stvarima su puno zanimljiviji u ovoj sezoni. Akcije je više i tu je isto primjetno poboljšanje. Dosta krvavije i brutalnije, šta je razumljivo s obzirom da je Punisher sad tu.

Prva sezona je bila dobra, ali ova je vrhunska. Uzeli su sve šta je valjalo i poboljšali, a sve šta nije valjalo ili izbacili ili sveli na minimum. Nevjerojatno kvalitetno odrađeno. Da, malo mi je kraj bija klimav ali sve u svemu pun pogodak.

U zadnje 4 godine počeo sam pratiti serije puno više nego filmove. Do tada sam stvarno puno filmova pogledao, no serije su me nekako više privukle. Trebalo je uložiti u njih vrijeme, no ukoliko je serija uspjela ispričati svoju priču, nagrada je bila nevjerojatna. Povezivanje s likovima, praćenje istih iz godine u godinu dovodi do jednog emotivnog savršenstva i povezanosti do kraja svog trajanja. Stoga ako TVShow Time ne laže, odgledao sam/gledam 61 seriju. Inače nisam veliki ljubitelj superheroja, jednostavno nisu odgovarali mom ukusu. No Daredevil i Nolanova Batman trilogija mi stoje u samom vrhu 7. umjetnosti, s time da mi je The Dark Knight jedan od najdražih filmova. Jednostavno me oduševljava taj mračan pristup superherojima koji ih pokušava približiti običnom čovjeku.

Daredevil mi je bio možda najveće iznenađenje prošle godine. Izrazito snažan početak jednog hrabrog pogleda na superheroje s odlično tempiranom izmjenom drame i akcije. Sjajno postavljeni protagonist i antagonist uspjeli su me odmah uvući u svijet Hell's Kitchena, a tu je sigurno pomogla i Netflixova politika puštanja svih epizoda u javnost isti dan. Upravo iz tih razloga sam se jako veselio drugoj sezoni iako sam bio skeptičan mogu li ponoviti uspjeh prve. Ukratko, ne samo da su ponovno uspjeli, već su napravili jednu od najboljih cjelina koje sam gledao.

Druga sezona je jasno podijeljena u dva dijela. Prvi koji je više fokusiran na Franka Castlea te drugi koji je pokazao mistificiranu stranu Daredevilovog svijeta uvođenjem Elektre Natchios. Kao što smo spomenuli kolega Blade i ja, prve četiri epizode su možda i najsnažniji početak sezone u nekoj seriji. S Punisherom, kojeg je maestralno odglumio Jon Bernthal, se upoznajemo preko njegovih sukoba s Daredevilom u kojima također imamo suprotstavljanje dviju ideja pravde. Daredevil koji smatra da smrt nije pravda koja bi trebala zahvatiti kriminalce te Punisher koji upravo smrt vidi kao jedinu pravdu na svijetu. Odličnim postavljanjem problematike Daredevil je uspio prenijeti poruku gledatelju te ga natjerati na razmišljanje.

Drugi dio počinje pojavljivanjem Elektre, Mattove bivše djevojke koju glumi Elodie Yung. Osobno mislim da je to jedan od najboljih castinga ikada, Elodie kao da je rođena za ulogu Elektre. Kemija između Elektre i Matta, tj. Elodie i Charlieja podiže čitavu seriju na jednu novu razinu. Očekivao sam da će se tempo malo poremetiti, no na moje iznenađenje to nije bio slučaj. Sezona je nastavila izvrsnim tempom do samog kraja i ono najvažnije, bila je nepredvidiva do samog kraja, za razliku od prve sezone prilikom koje se moglo s vremenom zaključiti kako će završiti.

Dijalozi su za koplje bolji od prve sezone. Svaki dijalog ima smisla, pažljivo je smišljen i na gledatelju je samo da se prepusti užitku. Jon Bernthal i Elodie Yung kradu scene u kojima se nalaze. Akcijske scene su meni osobno uspjele skinuti s trona čak i Banshee. Svaka borba je savršeno koreografirana, no borba na kraju treće epizode je nešto neviđeno. Čitava sezona ostavlja dojam da je napisana kao knjiga, a svaka epizoda jedno poglavlje. Sve to vodi do savršeno zadovoljavajućeg kraja sezone i jedne nevjerojatne cjeline koju ću ovih dana ponoviti jer se ne mogu zasititi.

Nadam se da će treća sezona doći iduće godine u isto vrijeme jer ju apsolutno zaslužuje.

Ovi momci su sve savršeno napisali i ja nemam šta previše pisati fabulu. Ukratko, pošteno sam se iznenadio kad sam vidio da je druga sezona kod kritika (rotten) slabije prošla nego prva, jer za razliku od prve kad je bilo stvarno ponekad malo dosadnjikavih epki, ovdje su varirale od odlične do fantastične.

Zalijepljen sam bio ispred ekrana i samo sam puštao jednu za drugom. Problem kod netflixa je što su mi sve na dohvat ruke, pa sebi kažem da ću dnevno dvije da mi "duže traju" ali nema smisla, odmah 6 u jednom sjedenju.

Mana koja mi se prenosi iz prve sezone je onaj plavuša Page, ne zbog samog karaktera nego zbog glumice, nekako je ne mogu smisliti. Katastrofa. Šteta što love interest nije Rosario, nju bih...uh.

Marvel je pokazao još jednom da su kraljevi što se tiče castinga, Elektra je odlično pogođena, a da ne spominjem Punishera. Njega želim u posebnom showu.

Uglavnom sve odličo, bolja sezona od prošle, samo da nastave ovako. Marvel jednostavno zalužuje sve pare ovoga svijeta jer jednostavno ljudi rade odličan posao i drage volje im platim 10 eura za film, jer jednostavno garantuje kvalitet.

Još mi je tajna želja da u netflix show naprave i Ghost Ridera i sreći nema kraja (18+ naravno).

Elektra ka lik me ugodno iznenadila, ali je uglavnom vezana za "mističnu" stranu sezone koja mi se nije previše svidila.
Meni je osobno isto prizemljeni pristup bolji, ali nisam imao problema s prihvaćanjem te mistične strane isključivo zbog fenomenalne Elektre. Lik me potpuno oduševio.

Odgledao sam prve dvije epizode 11.22.63 i zasad sam zaintrigiran. Gluma mi je odlična, pogotovo Francova (baš likeabilan guy), produkcija je zaista na visokoj noti i sve u svemu zadovoljan.

Ja ću sačekati još te dvije epizode što su ostale pa ću fino u jednom danu sve odgledati

Baš se mislim koja će patnja biti čekati opet sve epizode GoT-a. Nema šanse da budem gledao jednu po jednu.
Haj što čekaš sedam dana, ali ona prokleta pauza (ista ima i kod TWD-a) na nekih pola sezone me skroz poremeti.

GoT nema pauzu O.O
Bar se nadam

My bad onda

Znam da još jedna serija pored TWD-a ima tu neku pauzu pa sam pomislio da je GoT .

Koja god da ima više od 13 epizoda u sezoni, ima pauzu. To je i meni neizdrživo... Suits je imao pauzu. TWD isto (iako njemu je ove sezone dobrodošla).

Shooter Ako će ti se dati, savjetujem da pogledaš do kraja Suits pa javiš dojmove

Jesam. Zanima me kako će ić dalje, mada se bojim da će se nakon prve 2-3 epizode sve magično riješit i nekako vratit na staro.

Mene isto hvata taj osjećaj
Pogotovo jer je riješen misterij Mikeova zaposlenja...
Nadam se da će 6. sezona biti zadnja. Imaju savršenu priliku za jak završetak.

Ne vataj me za rič, ali mislim da sam negdi vidija da se već zna da će bit i sedma. Ali ne znam koliko je to pametno, ja se slažem s tobom. Vrime je za to završit.

Odgledao sam svih šest epizoda 11.22.63 i zadovoljan sam u globalu. Iako preko nekih, ja bih rekao poprilično velikih, plot holesa preskoče, ne zamjeram previše jer jedva čekam sljedeću. Zasad ocjena svih epizoda zajedno je negdje 8-8.5/10.

No međutim, nakon jedno godine dana pauze od TWD-a, pomislim haj da nastavim dalje, jer mi je stvarno više postalo dosadno

Stao sam na epizodi kad Darryl nosi Beth mrtvu na rukama

Međutim, prije nego nastavim dalje gledati, pročitam da je prva sezona Fear the Walking Dead gotova, pa haj rekoh odgledaću to prvo.

And then it all came back to me zašto sam prestao gledati. Nema šta, produkcija je dobra, gluma tu i tamo, ali ubiše me te sitne gluposti kojih u svakoj epizodi ima previše.

"Oh no, iako sam već sto puta vidio zombija opet ću probati razumno popričati s njim i uvjeriti ga u svoje zločine.

Oh noooo, ipak ga nisam uspio razuvjeriti i slučajno sam se spotaknuo preko praga i on je pao na mene... Ups, wait a minute, in the last moment eto mi drugog glavnog lika koji će me spasiti..."

ili

"Hmm... čuo sam od drogeraša kako u određenoj crkvi žena jede jednog drugog lika... Naravno, ja ću to SAM ispitati. Naravno navečer (hush hush da me nitko ne vidi)"...

iliiiii

"U zadnji tren da pobjegnemo nekom tamo nebitnom sporednom liku desiće se nešto zbog kojeg će stradati svi ostali pokušavajući mu pomoći. Oh snap, da samo to nisam vidio već sto hiljada puta."

Ovakve gluposti mi stvarno ubiju tenziju koja postoji u tom trenutku. Iako ima dobrih momenata, ove sitnice me ubiše u pojam.

Fear TWD mi je teška, ali teška katastrofa. Serija od 6 epizoda me prestala interesirati nakon dvije. Na treću sam se prisilio i zauvijek izbrisao sve sa harda. Iskreno, nemogu vjerovati da ide još jedna sezona toga, i ne vidim koga to može interesirati.