Iskreno, ja sam se malo borio i sa starim TP-om. Lynch mi previše žrtvuje koherentnu radnju za surealne scene i to je još uvećano u zadnjoj sezoni. Odustao sam negdje nakon 4. ili 5. epizode, nisam imao živaca dalje.

Odgledah prvo film Južni Vetar (onaj prvi) pa sad seriju prije novog filma, i sjeda ko budali šamar, bre. Što više, lagano me podsjeća na talijanske serije kao Suburra i Gomorra. Kad će Hrvati snimit nešto takvo? Nikad valjda

Pokušao sa Too Old to Die Young... da, već na prvoj epizodi skužio sam da nije za mene. Vizualna estetika mi je odlična, radnja na papiru isto (bar ono što sam stigao vidjeti), iznenadna brutalnost izvedena efektno. Ali jebemu ove avangardne, usporene scene. Nižu se jedna za drugom kroz cca sat i pol jedne epizode. Praznih pogleda i jedva izgovorenih riječi na svakom koraku. Da se radi o filmu, još bih prožvakao to. Kao 13-satna mini-serija? Ne, hvala.

Refn se od tvorca realističnih krimi-drama transformirao u arthouse provokatora a la Lars von Trier sa odjecima Lyncheve surealnosti. Spoj koji mi nikako ne leži, a Refn se još preserava s odbijanjem da seriju nazove serijom i inzistiranjem da redoslijed gledanja nije bitan. OK, kralju. Postoji i cameo Hidea Kojime u seriji, što je zanimljivo ako uzmemo u obzir da je Kojima Refna uzeo za lika u Death Strandingu (Heartman). Navodno su obojica i dobri prijatelji. Vidim i neke zajedničke točke među artističkim sklonostima obojice. Nije ih toliko briga za široku publiku i što će oni misliti o njihovim idejama. Pohvalno s jedne strane, ali s druge daje tim autorima status pretencioznosti, određenu auru snobovske uzvišenosti koju osobno nemam živaca baš trpjeti. Stoga vrlo rado odustajem od spomenute serije bez da se dvaput okrenem.

krpa

čooovječe. pronašao sam ovaj tvoj post u apsolutnom blagostanju i napravio me . . . napaljenim??

(prevelika je šteta šta je jedini torrent koji sam ja uspia pronać, a da je 1080p, i da ima išta seedera — zapravo torrent s Ultra Malo seedera. (uglavnom; meni se još skida :c))

k
        Nadam se da će ti se svidjeti serija, meni nije legla baš uoopće 😃

nisam siguran ako mi je netko odavdje preporučio kdramu VOICE ali brate KAKVA SERIJA znači bruka dobra serija
          jedva čekam da dodaju slijedeću sezonu na HR netflix

Gledam Oh My Venus. Naravno korejsku sapunjaru. Za pustit mozak na pašu totalno. I naravno odem krmit na vrijeme a cura odgleda par epizoda ekstra do pol 6 ujutro jer se navukla skroz. Šta da radim lastane, štA?

Brijac gleda ja i iznenađujuće dobra, svi likovi u lolu imaju svoj neki "lore" al u seriji je drugacije prikazano na bolji nacin, sad ko je igra igru i zna likove nece mu bit nepoznanica. Ima dobru radnju za sad i naravno imaju moju najdrazu osobu u seriju, Vi ili ti ga Violet

Brijac Gledao itko ovu League of Legends seriju? Valja li išta, vidim da je ocjena na imdb u nebesima.

Evo da i ja uskočim. O LoL-u samo znam da ga igraju toksični Rusi. Nikad zaigrao, ne znam o čemu se radi, ne znam ništa. Serije je fenomenalna. Predivno animirana, kvalitetno napisana i odlično odglumljena. Obavezno štivo svima.

krpa

UPDATE (!!):

prva epizoda "totdy" mi je doslovno 8-9/10 (high entertainment za mene lol); druga epizoda "totdy" je 2-3/10. nevjerojatno nešto. postoji scena u drugoj epizodi u kojoj jedan od likova izgovori nešto, ja odem napunit čašu vode, vratim se, a njih dvoje se još gledaju; ja napravim veliki gutljaj, onda druga strana progovori. it's insane, jerry!! (i cila epizoda je na španjolskom btw.) da se razumimo: ne smeta mi šta je druga ep spora (serija je općenito glacijalno spora), nego šta je loša.

pogledat ću treću epizodu prije spavanja.

P.S.

a sad ću pogledat četvrtu epizodu "the north water"-a. i dalje čekam da se ostvari ono tvoje proročanstvo, i da mi serija padne (vjerojatno će se to dogodit upravo u ovoj epizodi koju se spremam pogledat, ha? . . . jer ovo dosad je vrh (pogotovo treća ep))

Valjaju li novi Narcosi?

Da, dobra sezona. Dojma sam da joj malo fali napetosti, ali to bih rekao za cijelu Narcos: Mexico seriju. Doduše, ne važi za svaku epizodu.
            U svakom slučaju, i dalje Narcosi ostaju zarazna i intrigantna serija širokog opsega. Pogledaj. 🙂

Briljantan cast, fenomenalna šminka i nevjerojatna atmosfera devedesetih. Jedva čekam ovo, sjećam se cijele sapunice.