The Order: 1886 je samo dokaz da nekad ni metacritic ni recenzije ne znače apsolutno ništa...
Igra nažalost nosi nekakvu stigmu lošeg naslova PS4 konzole i kao takva nije zadovoljila širu masu, no ko da je to i bitno u globalu...
Igra je od kritike dočekana na nož čak i prije nego li je izašla. Promotivni gameplay nije sjeo široj masi te ju je kritika pokopala bez da ju je isprobala. Navodio se generičan i beživotan gameplay, no ovo što sam ja iskusio je sve samo ne generično i beživotno. Jedino se mogu složit s kritikom jesu dionice napucavanja s pojedinim oružjima i u tom segmentu igra ostavlja pomalo gorak okus, no opet ne bih se složio da je loš, no ničim se ne izdiže. Oružja su zato prva liga i najbolje mi je sjeo shotgun, crossbow i fenomenalni M86/FL Thermite Rifle. Vrhunsko oružje mi je bilo i TS-21 Arc Induction Lance (teslina igračka). Slažem se i oko kritike da je igra suviše linearna i da je level design što se tiče prolaska koridorima ograničen i jednosmjeran. No sve ostalo mi je sjelo kao budali šamar. Level design viktorijanskog Londona je savršen. Atmosfera uz glazbu je za čistu desetku. Igra mi definitivno briljira sa pričom i likovima. Prezentacija iste mi je baš wow. Odmah da kažem kako neopisivo želim nastavak ove igre na PS5 konzoli. Sir Galahad je fenomenalan lik i zbog ostalih likova i svega onog što cijenim u igri mi je izrazito čudno da je baš toliko loše prošla kod igrača, no srećom ima zaista puno ljudi za koje znam koji tvrde da im je igra jako dobra do odlična. Grafički developeru ne zamjeram letterboxd format iako bi igra masu lijepše izgledala u cijeloj 1080/4K rezoluciji. Fenomenalno izgleda dan danas igra. Ono što zaista cijenim kod igara je kretanje likova, a ono je ovdje baš onako kako treba biti; prirodno i u svakom trenutku realno. Igra ima svoj identitet i jako dobro napisanu priču, a čini mi se da je developer dosta toga ostavio za nastavak. Trajnost mi je bila taman, iako bih naravno volio da sam još par sati boravio uz ovu odličnu igru. Sav promotivni materijal od igre sam i zaboravio u ovih pet godina koliko je igra vani, pa sam se jako ugodno iznenadio s Teslom. Malo igra potencijalom podsjeća na noviji Vampyr; obje igre su sa par izmjena u developerskim zamislima mogle biti 90+ kategorija igara. Nije mi ovdje smetala ni količina animacija na uštrb gameplaya, jer igra izgleda vrhunski i animacija i gluma likova je vrh vrhova. Pa čak nisam imao problem ni s QTE koji se nerijetko pojavljuje u igri. S linearnošću je već druga priča, a mogu se složiti i s time da su Lycani premali dio ove igre. Meni je svejedno vrhunska igra i ostaje u kolekciji. No vrlo vjerojatno i zadnja igra koju igram na PS4 konzoli. Čini mi se da London nikad nije izgledao lijepše u jednoj igri (do Watch Dogs Legiona naravno).