weky Hvala ti na odgovoru, ali ovdje ima toliko rupa na koje jednostavno ne računaš.
weky Ja prije svega smatram da nije korektno isticati PC verziju kao superiornu ili po bilo čemu bolju jer su sve verzije igre identične.
Ovime sve odmah pada na vodu. Ne možeš sprječavati isticanje PC verzije u pozitivnom svjetlu, a da pritom braniš tvrdnju da je PC verzija najgora od svih. Sam sebi skačeš u usta.
weky Ovdje to nije slučaj, sve su verzije iste i čisto je trolanje taj elitizam od strane PC igrača koji toleriraš jer imaš dvostruka mjerila, a ne objektivnost.
Govorim kao netko tko je postao potpuno indiferentan prema Cyberpunku i dovršenosti igre. Na tvoje spominjanje elitizma se neću dalje osvrnuti s obzirom na tvoje elitističke stavove koje si često isticao na forumu. PC verzija Cyberpunka je trenutno bolja od konzolaških, odnosno, u najmanju ruku, od konzola prošlih generacije. Zbog svojih performansa i zbog toga što stvarno ima manje bugova upravo zbog toga što je jači stroj. Govorim kao osoba koja je nešto više od 60h provela u 1.0 PC verziji na stroju s GTX 980 karticom i i7-4790K procesorom. Govorim kao netko tko je igrao sa stabilnih 30FPS-a na 1080p od gotovo prvog dana na postavkama koje su vrlo visoke za igru iz 2020. s hardverom iz 2014. Dodatno bih napomenuo da je riječ o hardveru jačem od onoga u konzolama prošle generacije.
Igre su sadržajno iste. No one se ne izvode isto i s razlogom je PC verzija ona koja je dobila pohvale u recenzijama, dok su konzolaške razapete. To nitko ne kritizira pa tako ni ja.
weky Kad pišem da je PC verzija daleko najgora, mislim to. Woodie se žali da mu igra ne radi kako treba i jedino mu je savjetovano da igra nije optimizirana za Intel i nek nabavi AMD. Dev koji se hvali da mu je PC prioritetna platforma, jednostavno je ignorirao 70% tog tržišta jer im je igra optimizirana za konkurentni proizvod. Suludo.
Ponovit ću ono u što i dalje vjerujem, a to je da trolaš. Ne znam kome nije očito bilo da je ovo čista zajebancija.
weky Nadalje, baš je jeftino trolanje i kad PC igrači pišu da igra nije trebala izaći na last genu zbog sporog procesora i koje čega, ignorirajući pritom da su nedavno izašle igre poput Ghost of Tsushima, RDR 2, Valhalla i druge open world igre odličnih performansi, a jednako kompleksne, ako ne i puno kompleksnije. Stoga nije hardver nikakav problem, već nedostatak znanja i iskustva developera. Isključivo njihova krivica, propust, nezalaganje, lažno oglašavanje...
Ponovno etiketiraš nešto PC igračima bez da uzimaš imalo u obzir da to dolazi od ljudi neovisno o platformi igranja. Da ne govorim da i dalje pristupaš svemu kao da PC igrači brane svaku kritiku, a ne da su ujedno i veliki izvor kritika.
weky Kad kažem da je verzija najgora za PC, referiram se da je PC gamer pisao da je igra rasulo i nakon svih patcheva od više stotina gigabajta, te da je 9 od 10 filmića i prijava bugova na Redditu upravo iz PC verzije, koja ima takve sulude bugove da ih je bez clipa nemoguće prepričati. Zbog toga je i trolanje kad netko piše da u 100+ sati igre nije naletio na niti jedan bug ili glitch i da nije znao o čemu drugi govore. Dovoljno je nekoliko minuta u igri da se vidi kakvo je igra tehničko rasulo.
To što je igra i dalje krš ne govori ništa o tome da je PC verzija najgora od ponuđenih. Samo zato što PC Gamer piše o nedostatcima PC verzije, ne znači da oni ne postoje na konzolama.
Htio bih se osvrnuti i na tvrdnju o objavama na Redditu. Nije u redu tako spomenuti Reddit, a da ne istakneš da je službeni subreddit te igre postao mjesto na kojemu se nije smjela napisati pozitivna stvar o igri. Apsolutno svaki element se kritizirao i za to se dobivala karma. Ako je netko nešto pohvalio, odmah bi ga se popljuvalo i tjeralo da šuti. Subreddit se tek sada pomalo vraća u normalu, no na Redditu je i dalje "urnebes" i "kul" objavljivati bugove jer se na tome dobivaju umjetni bodovi i nagradice.
Također, postoji dobar razlog zašto je nastalo toliko materijala s PC-a. Koliko ljudi je tek odustajalo od prošlogeneracijske verzije igre ili čak one koja se vrtila na ovogeneracijskim konzolama, a koliko ih je nastavilo s igrom na PC-u? Kao uzorak možeš uzeti FFA i brojka je jako velika kod onih koji igraju na konzolama te su odustali naspram onih koji igraju na PC-u.
Isto tako nije u redu što ovdje spominješ nekakvu obranu Cyberpunka od strane PC-aša kada to nije istina. Kada svi, od mene pa do Woodieja, Deadwalkera, Fensija i ostatka PC ekipe kritizira igru zbog svoje nedovršenosti. I nitko nije rekao da nije naišao na bugove, apsolutno nitko. Ono što ti garantiram za svoj prelazak je da nisam naišao ni na jedan bug koji mi je uništio volju za igranjem. Što je najbolje, nisam naišao ni na jedan famozni T-Pose. Cyberpunk je značajno nedovršen, no pokušavati poentirati na nedostatcima igre na način da se nekako kritizira PC igrače je čisto trolanje.