Objavio/la: resident_evil
Došao sam do Zeke-a haha jbt koji lik. Umro sam od smijeha. Što više igram to mi je igra sve bolja i bolja.
Sad sam se ufurao i najrađe bi krenuo prelaziti (kad pređem Xeno 2) Xenoblade X na Wii U. Kupio sam bio day one, igrao par sati i stao. Svidio mi se početak, svijet predivan, baš čista uživancija. U tom trenutku nisam bio u moodu za jrpg. Jedino mi malo smeta šta znam da mechove dobiješ tek na 30h.
@F_i_C_O kakvaa ti je priča u X?@foggy ne mogu se sjetiti. Si ti prešao X?
30H yeaaaahhhh right ja sam mech-a dobio nakon 60-70h jer me očarao onaj prekrasni otvoreni svijet i rješavao sam side misije, zabijao FrontierNav sonde, i istraživao svaki kutak mape samo da si usporim main story progress...onda znaš koliko je igra dobra. Što se tiće main story-a rijeći koje imam su remek dijelo, umjetnost, epic storytelling... mogao bi sad još svašta ovdje napisat, ali bi ti vrlo vjv. spojlao main story (imam i jedno 150 screenova, ali neki sadrže spoilere pa ću vidjet hoću li ih filtrirati ili ću stavljat spoiler tagove prije nego ih stavim u odgovarajuću temu), a to ne želim štoviše čvrsto savjetujem ako planiraš odigrati XC X nemoj gledati yt videje, nema veze što je igra iz 2015. , jer čeka te jedno epsko ajrpg iskustvo.
Ono što me posebno šokiralo i oduševilo je koliko detalja i sitnica su devovi uspjeli upakirati u igru, a to se posebno vidi kod affinity side misija kad imaš mogućnost birati odgovore, pa ako odabereš dobar odgovor ostali likovi te gledaju s divljenjem(okrenu se prema tebi i takve sitnice, ali upadaju u oko) i oduševljenjem ili te poptuno ignoriraju, a često čak i proturiječe ako odabereš loš odgovor te normal misija u interakcijama između npc-eva.
Kada bi strogo gledao samo main story segemnt onda bi rekao da mi je main story u XC1 bio bolji , ali onako marginalno, XC1 bi dobio 100/100, a za XC X sad nakon uloženih ~180h bi ocijenio s 96/100.
Međutim što se tiče samog gameplay-a i dizajna lokacija, XC X je upio nadmašiti genijalnog prethodnika i po meni je čista 100/100. Ono što je korak unazad naspram XC1 je OST, u XC1 mi je bio puno bolji, ali to je samo moje subjektivno mišljenje.
Za kraj upotrijebit ću riječi jednog mudraca i reći ću još samo ovo "nemoj umrijeti a da nisi odigrao" Xenoblade Chronicles X .
Žao mi je što nema Jelasha jer i on bi sigurno imao svašta za reći na ovu temu :/ .
@foggy
Ako imaš malo bolji komp mozeš iskemijat nešto s emulatorom, mada čitao sam rumore i dosta se govori o tome da bi mogli portat Xenoblade Chronicles X na Switch, pa ako ne želiš na komp... . Ono što je po meni problem je taj da je Xenoblade dosta underated serijal bar ako se usporedi s zeldom, super smashom itd... i mislim da zbog toga ne dobiva adekvatni tretman --> http://www.nintendolife.com/news/2018/10/monolith_soft_director_would_love_xenoblade_chronicles_x_on_switch_money_stands_in_the_way