Želim slike na forumu sutradan! I nemoj se izvlačiti, znam da imaš SD karticu za skrinšotove.
Xenoblade Chronicles 2
Želim slike na forumu sutradan! I nemoj se izvlačiti, znam da imaš SD karticu za skrinšotove.haha...pocinjem ju sutra igrat, morao zavrsit AC origins
Obavezno dojmove i slikice iz igre!
zapoceo igrat, opalio par SS, zanimljiv koncept borbe, vidjet cemo kako ce biti dalje :)
Čujem da se Famitsu požalio da igra ima previše priče.Da. Kao i većinu ostalih (legendarnih) igara iz te, i iz generacije prije.
Jebote, daj zamisli da Xenosaga izađe ovih dana, a ne tamo davno na PS2 konzoli. Kritika bi ju razapela.
Inače, baš sam jutros odlučio pročitati/pogledati dvije - tri recenzije i teško mi je procijeniti u čemu je točno problem pojedinih recenzenata sa ovom igrom. Na stranu što ocjene variraju od sedmica do desetki, pojedini recenzenti kao da se po prvi put susreću sa JRPG-om, a izgleda i da je SJW sindrom totalno zabrazdio među gaming industrijom. X2 opet, kao i većina (pravih - dobrih) japanskih igara izgleda kao ona koju će trebati opravdavati.
Jebote, svaka recenzija je spomenila Pyrine sise i odjeću. Ili taj glupi negativni komentar anime tropes (kao i kod ovogodišnjeg Evil Within-a 2 i horror tropes-a), pa igrate JRPG, pobogu. Da ne govorim kako u Persona 5 recenzijama anime klišeji nisu bili nikakav problem. Ali odavno su recenzije postale bandwagon onih najčitanijih i najpoznatijih gaming portala. I ovo što sam kvotao da se pojedinci žale da ima previše priče je istina, vjerovali ili ne. Kao i to da im je igra prevelika. Svašta.
Ili Schreier sa Kotakua koji nije volio X1 (i tu je već u totalnoj manjini), nije ni taknuo XCX, ali ništa od toga ga ne spriječava da recenzira i X2 i kvalitetno je popljuje.
Dobro je Veigue rekao, za koji dan/sat ćemo se i sami imati prilike uvjeriti koliko je zapravo dobar ovaj Xenoblade. Siguran sam da je kao i uvijek - istina negdje u sredini.
Krenule recenzije, prosjek ocjena je na Metacriticu iznad 80/100:Lijepo, lijepo. Znaci desetak bodova slabije od Persone 5. Zasluzeno.
http://www.metacritic.com/game/switch/xenoblade-chronicles-2/critic-reviews
Idi u metacritic ljepi takva sranja. Ne spamaj temu o igri koja te ne zanima.
I ocijena je 84 za tvoju informaciju dragi Emilijo.
nakon odigranih 3h igre, zadovoljan sam s vidjenim, naravno igra bolje radi kad je u docku i nije blurry okolis. zanimljiv koncept borbe posto je auto-attack stalno, a ti tu i tamo kontroliras koji napad i svog drivera, postoje moge kombinacije kako i sto se moze napraviti, tutorail iskace ko jadranka iz pastete al barem je pozitivna verzija pastete
Prica mi djeluje zanimljiva i bas me zanima sto se desilo da su zavrsili tu gdje su trenutno, uzivim se u igru da zaboravljam opalit SS
Gledam slike, preslušavam soundtrack, gledam gameplay a kroz glavu mi je prošlo: "Paaaa... nije Switch tako skup."
Ne znam ljudi, sve sam bliže, sve sam bliže...
https://youtu.be/ED-uLlRligU
Gledam slike, preslušavam soundtrack, gledam gameplay a kroz glavu mi je prošlo: "Paaaa... nije Switch tako skup."vjeruj mi slicno je tako bilo i kod mene, pa eto isplati se radi par naslova uzeti Switch :)
Ne znam ljudi, sve sam bliže, sve sam bliže...
Ja tek u srijedu idem do svog ''dilera'' po igru.
Bez nekog velikog spoilera, koliki je (po ovome što si zasad vidio) omjer pričaživanje?
Je li linearno, ili idi-kuda-hoćeš Xenoblade X style, ili nešto između?
https://www.youtube.com/watch?v=MnyKDzX7lqo
Kasno sam došao kući, tako da nisam puno ni igrao, ali po ovome što sam za sada svidio... igra mi se ne sviđa baš.
Ima puno teksta, i to mi se neda čitati. Ja bih da je samo akcija.
Trolam, naravno. Igra je za sada vrlo dobro i jedina zamjerka koju imam je voice acting ODREĐENIH likova (ne svih), a ne pada mi na pamet da igram sa japanskim. OK, i još jedna; za sada je igra dosta lagana i bilo bi lijepo da me u borbi napadnu SVI protivnici koju su na mapi, a ne da ja jednog udaram, a ovi drugi prošeću pored mene i ne obaziru se. Što ću kad sam vrsni igrač koji traži izazov?
Prerano je da bi se išta o priči reklo, tako da ćemo to ostaviti za (puno puno) kasnije.
Kako dobar soundtrack... U onom brodu (glavna misija) sam stao na valjda 15 minuta i samo tu stvar slušao.
Morao sam prvih sat vremena igrati u handheld modu jer su mi joyconi bili prazni (lol) i nije baš tako gadno kako ljudi kažu. FPS dropova zasad nisam imao, barem ja nisam primjerio.
Drago mi je što su se ljudi u Nintendu opametili, skužili da im je glavna publika ekipa od 30-40 godina a ne klinci, pa su konačno u prvi plan stavili ono što ljudi vole - sise. Bilo ih je u Zeldi, ima ih i ovdje. Trebat će mi poseban folder samo za Pyru.
Evo mene na chapteru 3, malo trčim okolo, a iza mene je 16 sati igre, pa sada mogu reći nešto više nego u prethodno postu.
Ali neću.
Tehnički, kao što su mnogi rekli, igra nije savršena. Na nekim dijelovima je grafika previše pixelasta, što će naravno nekome smetati i to je sasvim OK (jer, iz nekog razloga, ova igra ne koristi svu snagu konzole), a ja, osoba koja je navikla na 3DS igre (i koja je, mnogi će reći, Nintendo fanboy) sam se na to navikao. Hell, polovicu te satnice sam igrao u ''šitnome'' handheld modu, što valjda govori i više nego dovoljno.
Ocjene na meti su sasvim korektne, ovo je (zasad) 8.5/10 igre te, ako ovako ostane do kraja, definitivno jedan od boljih RPG-ova na ovoj generaciji.
No, ne mogu a da se ne osvrnem na neke komentare ''profesionalnih'' recenzenata koje, da budem iskren, me pomalo i smetaju - ne zato jer kritiziraju Nintendovu igru, već zato jer uopće nisu točne.
Kao prvo, ona kritika od Famitsua, da ima previše priče... Gdje to? Da li mi uopće igramo istu igru?
Kotaku cvili da su ženski likovi previše sexy. Što reći? I još recu piše lik koji kaže da nije volio jedinicu i da je preskočio X.
Kritike oko konfuzne i komplicirane borbe nemaju smisla; borba je auto i doslovno jedine 2 stvari koje moraš praziti su linija za specijalni napad i koliko HP-a imaš. (a ja mislio da sam loš igrač jer mi je Dark Souls težak)
Xenoblade 2 je open world RPG. U toj igri imaš puno toga za napraviti, puno toga za istražiti, lokacije na koje se moraš/možeš vratiti (zato jer, primjerice, nemaš dovoljno visok skill za otvaranje item chest-ova) i dosta toga za pokupiti. Je li to odjednom problem? Zar nisu svi open world RPG-i takvi?
Neznam, u godini u kojoj Persona 5 dobije nagradu za najbolji RPG (da se razumijemo, igrao sam ju i da, smatram da je odlična), igra koja je isto tako krcata sadržajem i ima gomilu missable stvari i traži dosta vremena za jedno završavanje, čak i da preskačete većinu sporednih quest-ova i socal linkova, jedan Xenoblade 2 se kritizira jer isto ima hrpu stvari za obaviti?
Također na početku 3 chaptera i uloženih oko 16+ h igre te mogu reći da mi se igra jako sviđa, za sad je priča zanimljiva i engaging te mi ne spammaju previše. Doduše poneki cutscene zna trajati malo duže ali meni se to sviđa, rađe da igra ima sadržaja i mesa nego da je goli kostur u lijepom ruhu kao FFXV (do sada u X" bilo više priče i sadržaja neg u čitavoj XV - ne računam DLC).
U svakom slučaju igra je za sada zabavna i engaging te se nadam da će biti još bolja s vremenom i lokacijama koje tek trebam otkriti :)
Ja sam tek nakon 10-11 sati igre skužio da mi minimap pokazuje predmete (škrinjice, vrata, prepreke...) na koje sam naišao, a nisam uspio otvoriti jer nemam skillove.
:
Smanjilo mi backtracking i to znatno.
dunkeyeva recenzija:
https://www.youtube.com/watch?v=fiVZMxf4E2Q
I nakon 37 sati igre još uvijek ne razumijem neke stvari :) Tipa, što znače one strelice koje pokazuju prema gore, a nalaze se kod imena Rexovih artsa???
Možda i najbolji combat mechanic ikada, meni osobno.......