Čujem da se Famitsu požalio da igra ima previše priče.
Jebote, daj zamisli da Xenosaga izađe ovih dana, a ne tamo davno na PS2 konzoli. Kritika bi ju razapela.
Da. Kao i većinu ostalih (legendarnih) igara iz te, i iz generacije prije.
Inače, baš sam jutros odlučio pročitati/pogledati dvije - tri recenzije i teško mi je procijeniti u čemu je točno problem pojedinih recenzenata sa ovom igrom. Na stranu što ocjene variraju od sedmica do desetki, pojedini recenzenti kao da se po prvi put susreću sa JRPG-om, a izgleda i da je SJW sindrom totalno zabrazdio među gaming industrijom. X2 opet, kao i većina (pravih - dobrih) japanskih igara izgleda kao ona koju će trebati opravdavati.
Jebote, svaka recenzija je spomenila Pyrine sise i odjeću. Ili taj glupi negativni komentar
anime tropes (kao i kod ovogodišnjeg Evil Within-a 2 i
horror tropes-a), pa igrate JRPG, pobogu. Da ne govorim kako u Persona 5 recenzijama anime klišeji nisu bili nikakav problem. Ali odavno su recenzije postale
bandwagon onih najčitanijih i najpoznatijih gaming portala. I ovo što sam kvotao da se pojedinci žale da ima previše priče je istina, vjerovali ili ne. Kao i to da im je igra prevelika. Svašta.
Ili Schreier sa Kotakua koji nije volio X1 (i tu je već u totalnoj manjini), nije ni taknuo XCX, ali ništa od toga ga ne spriječava da recenzira i X2 i kvalitetno je popljuje.
Dobro je Veigue rekao, za koji dan/sat ćemo se i sami imati prilike uvjeriti koliko je zapravo dobar ovaj Xenoblade. Siguran sam da je kao i uvijek - istina negdje u sredini.