Fantastic 4.
Prvi Marvel film na koji nisam bio nešto nabrijan kod prvog prikaza. Drugi trailer već dosta bolji, al i dalje me nije prao neki hype, nisam neki veliki poznavatelj tih likova (basic, ništa previše) pa je i to jedan od razloga.
Na kraju je ispalo da je ovo jedan od kvalitetnijih filmova u MCU-u te odlično upoznavanje sa likovima koji će ostavit velik trag u njemu. Neću reći da je Origin jer se taj dio doslovno prikaže kroz par minuta, što je sasvim oke potez. Svaki lik je dobio dovoljno prostora kroz film da pomalo uđe pod kožu i da postane lajkabilan.
Naglasak je na prijetnji od strane Galactusa i to je također odrađeno odlično. Predstavili su ga jako dobro, kao kozmičku silu s kojom definitivno nema zajebancije. Vizualno poprilično impresivno.
Ono što sam smatrao da će bit promašaj se pokazao kao jedan od najboljih dijelova filma. Shalla-Bal, odnosno Silver Surfer je svojom pojavom spregazila sve one komentare o woke glupostima koje sam i ja dijelom popušil. Prokleto zanimljiv lik i definitivno mi nije žao što nismo dobili "standardnu" mušku verziju Silver Surfera
Naracijski je sve odrađeno full kvalitetno… nema sproseravanja sa nepotrebnim isforsiranim humorom, dijalozi i radnja imaju glavu i rep, interakcije likova su prirodne. Akcija je prikazana kvalitetno, bez hrpe nepotrebnih flashy efekata il kaosa na ekranu. Film nije nikakav epski spektakl niti to pokušava biti, a ono što vidimo je izvedeno kako treba. Dvije solo "speech" scene su baš ostale u pamćenju.
Eto, ja sam baš zadovoljan sa filmom i MCU je sa ovim opet na pravom putu.
Btw, prva postcredit scena… 😎😎😎😍😍😍