Anora - Ako je ovo film koji je dobio 5 Oscara i gluma vrijedna istoga onda stvarno ne znam tko to ocjenjuje/nagrađuje. Cijeli film buka, vrištanje, psovanje. i ništa s ničime. Žali bože 2 sata i sitno, koje sam valjda proveo 90% na mobitelu. Zaobiđite i izbjegnite metak.
Zadnji film/ovi koje ste pogledali
Resident Evil: Welcome to Racoon City (RE Početak: Racoon City) (2021).
Od svih odgledanih RE filmova ovaj kojeg sam prvi puta pogledao a ponešto i prvi RE film mi imaju najviše vibre RE universuma iz videoigara.
Priča iz filma prati događaje iz RE 1 i najveći dio RE 2 (videoigre). Vrlo solidno što se mene tiče.
Nema Jovovičke u njemu iako mi je ona od dražih glumica općenito tako da su izbacivši nju maknuli iz RE te izmišljene likove i radnju za potrebe snimanja akcijskog filma i ubacili ono što jest u prvim igrama.
Tako da trebaju nastavit tim putem i imamo pravi RE serijal na filmskom platnu. 8/10.
- Uređivano
Sinners
Ne znam što reć. Realno, film je prokleto mrtvo remekdjelo, a opet mi kroz glavu prođe ponešto što mi mrvu naruši sveukupni doživljaj filma. A onda mi opet prođe to da već 2 sata razmišljam o filmu otkad sam izašal iz kina, a to mi stvarno rijetko koji film napravi.
Dobro je što sam onaj drugi trailer pogledo jedva napola i ugasio. Najbolje je uć ovdje naslijepo, da ne znaš što očekivat. Znal sam otprilike premisu, ali opet me film pozitivno iznenadil na dosta mjesta.
Build up kroz prvih sat vremena je jako spor i možda će nekog smorit, al meni je bio prokleto zanimljiv. Bio sam u modu za neku vrstu drame / trilera i ovdje je sve to tako dobro odglumljeno i odrađeno da bez problema drži pogled na ekranu. Promjena pacinga u drugoj polovici filma je očekivana, al daleko od toga da je postalo bezumni horror slasher. Ma šta daleko, niti blizu.
Likovi su svoje uloge odradili perfektno… Jordan ubija, Miles Caton kao Preacherboy si je ovom (praktički prvom!!) ulogom zacementiro jebenu karijeru, a Hailey je takav gušt za gledat da čudo. Mala je toliko prokleto očaravajuća…
Al nastranu odlična gluma, ono što je srce i duša ovog filma je glazba. Ne mogu to nazvat soundtrackom nego baš glazbom. Najvažniji dio filma, element koji podiže sve ovo na jednu epic razinu, toliko dobro ukomponirano u svaku scenu, toliko dobar score, toliko te obuzme dok slušaš… mislim da me nikad nijedan film nije oduševio na tom području kao ovaj, osim Lord of the Ringsa.
Ja sam miljama daleko od toga da tražim neki dublji smisao u filmovima i da o njima razmišljam filozofski , al ona party scena (koja će vjerojatno steć kultni status) me se toliko dojmila, doslovno osjetiš tu njihovu želju i potrebu za slobodom, tolko te ponese pjesma i zvuk tog bluesa… htio sam da film traje još bar sat vremena i samo da još nastave sa glazbom.
Sam sebi zvučim cmoljavo, al stvarno mi je jebeno sjeo. Baš ono, filmčina.
Po završetku filma nikako ne prekidat gledsnje. Mid post credit scena je par minuta dugački epilog, prokleto vezan za priču.
Napravite si uslugu i pogledajte ovo. Po mogućnosti u kinu.
- Uređivano
Sinners- ocekival zabavan akcic, a dobil kreativno malo remek djelo, kakve scene, gluma, kinematografija(strasno koje baratnje kamerom), atmosfera kakvu dugo nisam osjetil, build up je maestralno odradjen do strasno dobre kulminacije, Jordan klasicno izvrstan, ostali na nivou, ali mi je drago bilo vidjet Delroy Linda nakon ne znam, valjda 20 godina, kakav glumac.
E sad, ono kaj podize sve na taj jos veci nivo, kako u sedmoj umjetnosti tako i u igrama je soundtrack, a tu je stvarno jedan od najboljih koje sam cul, taj akusticni blues tako dere po osjetilima da je to strasno i to od doslovno prve scene pa do zadnje, ima jedna scena koja je instantno usla u anale sedme umjetnosti, @Tuhy ju je isto spomenul i to je 3 minute cistog filmskog remek djela, necu dalje jer mogu do sutra, ali ovo je grijeh ne pogledat.
Ko je god pohvalil Sinnerse, vjerujem vam na riječ jer često gledam trailer koji me baš za treilao pa rekoh to ću kad tad pogledat.
Pogledao i ja taj Sinners i ne bih ga nazvao remek djelom, ali je dobar film samo ne mogu se sam sa sobom dogovoriti je li samo dobar ili ono baš stvarno dobar. Išao sam gledati na slijepo tj. pročitao sam samo opis na imdb i ostao sam paf kad se priča zakomplicirala. Jako je malo ozbiljnih filmova na tu "temu" pa ne mogu baš usporediti s nečim, ali ovdje je to baš dobro izvedeno. Kraj mi je malo naivno izveden iako nisam siguran jesam li neke stvari dobro vidio tako možda promijenim mišljenje kad opet pogledam. Post credits scena mi i nema nekog smisla, "to nešto" (da sad ne spojlam) je kroz film prikazano na jedan način, a onda post credits scena to prikazuje na drukčiji način i to mi nije pozitivno sjelo.
Uglavnom, vrijedi pogledati, a ja ću svoj konačni sud dati kad još jednom u miru pogledam doma kad dođe u "videoteke".
- Uređivano
- Uređivano
Iako sam ga davno gledao dok sam bio klinac i dosta toga san zaboravio, opet sam sa ekipom nedavno pogledao The Thing iz 1982. Fantastičan film sa jedinstvenom psihološkim horrom elementom i sa krajem o kojem se podosta nakon završetka filma da o njemu raspravljati. Praktični efekti u filmu su zbilja fantastični, daleko bolje nego što su ista do sada sa CGI napravili.
I nakon takvog dobrog filma smo pogledali Sonic the Hedgehog 3 kojeg smo pokrenuli na TV tokom ručka samo da imamo nešto gledati dok jedemo, kad ono film ispao iznenanđenje samo takvo. Animacije su odlične i Jim Carrey kao Eggman je nešto najbolje ikada, uloga koju bi rijetko tko osim njega uspio tako dobro dočarati. Kraj filma mi je bio ogromno iznenađenje sa borbom između Shadow i Sonic koju su izvukli ravno kao iz nekog animea.
Išao netko Until Dawn gledati?
Thunderbolts* - meni je to i dalje tak tak, nema tu kemije nikakve, sve na silu, prica stvarno losa, akcija ispodprosjecna, ne kuzim tolke hvalospjeve iskreno.
Sinners - Stvarno mi se dopao, veliki dio filma je samo setup/background za likove/buildup za drugu polovicu i osobno mi je bio zanimljiv, a drugi dio je brutala do kraja! Kao From Dusk Till Dawn ali u drugom izdanju, preporuka!
Minecraft - Jahač kokoši 10/10
Thunderbolts
Mislim da sam ušal u film sa prevelikim očekivanjima. Vjerujem da će većini bit dost dobar, al meni je samo okej. Složil bi se sa Rendom ovdje, da nije to to.
Dojam je da su Ghost i Walker (da ne pričam o Taskmasteru) ovdje samo da se popuni kvota, bez neke namjere da se pruži neka dubina tim likovima. Walkera maltene sprdaju kroz cijeli film i praktički ga prikazuju kao obično egoistično smeće, a Ghost je tu samo da baci pokoji zajedljivi komentar i sudjeluje u borbi.
Comic relief likovi poput Red Guardiana mi rijetko kad sjednu. Bio mi je isforsiran u Black Widow, isforsiran je i ovdje.
Yelena i Bucky su prolazni, al opet ne ona top razina koju su imali prijašnji likovi i "nositelji" cijelog MCU-a. Skoro pa mogu reć da su mi bolje legli u svojim prijašnjim pojavljivanjima u Black Widow & Hawkeyeu, odnosno u TFatWS.
Bob / Sentry je dobrodošao novitet i potencijalno itekak zanimljiv za daljnje filmove ako će ga iskoristiti kako treba, al i za njega smatram da je mogo dobit još bolju razradu kao lik kroz film.
Valentina me razočarala. Sama radnja prolazna, al ništ specijalno. Dojam mi je da je radnja nekak previše stripovski banalna. Što bi, heh, trebalo bit oke s obzirom da su ti filmovi (uz itetakve izmjene) bazirani na stripovima, jel, al eto, ovdje mi nije sjelo.
Oke, zadovoljan sam krajem i do čega je došlo (makar ne i stupidnim načinom na koji je odigrana ta zadnja scena), te sam zadovoljan i drugom post credit scenom koja je čisti uvod u Doomsday.
Općenito film promatram kao još jedan koji postavlja radnju za sljedeća 2 Avengers filma, ali koji je radnjom trebo bit malo kvalitetniji. Scena u Avengers tornju kad ih Sentry razbaca ko male majmune je highlight filma.
Fantastic 4 mora odradit jebački posao za 2 mjeseca.
I ja se baš vratio s Thunderboltsa i solidni su. Likovi su mi i dalje bzvz, užasno nelajkabilni, ali film je oke s obzirom kakva smeća Marvel izbacuje zadnjih godina.
Mickey 17
Ima dobru ideju koja se daleko bolje mogla realizirati ali priča i tempo svega mi nije baš prikazao film kakav bi mogao biti. Gluma je dobra i produkcija je dobra ali je sve ostalo baš osrednje i to u najbolju ruku.
Inside Out
Eto zbog nekog razloga nisam stigao pogledati i fino se iznenadio. Originalna i dobra priča uz jako punog dobrog humora i dobre animacije koja je malo zastarjela sada ali svejedno jako dobro izgleda. Likovi tj emocije i dinamika između njih su mi super dočarani i kraj filma tj taj zadnji dio mi ie bio baš super sa svime da je spojlam.
Thunderbolts
Očekivao sam da ce biti gore tj dosadnije od ovoga ali ovo može proći. Filmu fali momenta, krene zanimljivo do onog dijela sa Sentry-em i nakon toga splasne u potpunosti umjesto da bude neka veća borba ili da se malo više pozabave sa Sentry-em. Imam dojam da bi film bio puno bolji da su zapravo imali nekog većeg negativca gdje se skupa bore protiv njega kao u avengersima jer je ovo meni bilo malo razočaravajuće.
- Uređivano
Upravo došao iz kina. Gledao sam Until Dawn. Zadovoljan sam viđenim. Definitivno je bolje od smeća zvanog Gran Turismo.
Različito je od igre, ne radi se o ekipi koja je došla jer su tamo već jednom bili, ali ima par poveznica sa igrom koje ne želim dalje spojlat. Postoji baš priča koja je dobro ukomponirana u film i meni koji gleda 2 filma godišnje - nova/dosad neviđena
-Pretpostavljam da ima i onih as like golum ćoravih stvorenja u filmu, wendigosi?
Oni su mi bili najbolji dio u igri.
A sad zadnji film koji sam gledao, zapravo reprizirao sam si ga.
To mi je ujedno najbolji film sa prikazom te zmijurine. Dobar akcijsko-pustolovni film sa Voightom i Lopezicom u glavnim ulogama a pojavljuje se još i Ice-Cube kao snimatelj u filmu, Danny Trejo, Owen Wilson. Radi se ipak o 1997 g ali cgi spec. efekti su itekako dobri.
Anaconda (1997)
8.5/10
TITANXIS To mi je ujedno najbolji film sa prikazom te zmijurine. Dobar akcijsko-pustolovni film sa Voightom i Lopezicom u glavnim ulogama a pojavljuje se još i Ice-Cube kao snimatelj u filmu, Danny Trejo, Owen Wilson. Radi se ipak o 1997 g ali cgi spec. efekti su itekako dobri.
Anaconda (1997)
8.5/10
Klasik i dan danas odličan film.
Dvojka isto nije loša ali dve ocjene ispod.