Sinners
Ne znam što reć. Realno, film je prokleto mrtvo remekdjelo, a opet mi kroz glavu prođe ponešto što mi mrvu naruši sveukupni doživljaj filma. A onda mi opet prođe to da već 2 sata razmišljam o filmu otkad sam izašal iz kina, a to mi stvarno rijetko koji film napravi.
Dobro je što sam onaj drugi trailer pogledo jedva napola i ugasio. Najbolje je uć ovdje naslijepo, da ne znaš što očekivat. Znal sam otprilike premisu, ali opet me film pozitivno iznenadil na dosta mjesta.
Build up kroz prvih sat vremena je jako spor i možda će nekog smorit, al meni je bio prokleto zanimljiv. Bio sam u modu za neku vrstu drame / trilera i ovdje je sve to tako dobro odglumljeno i odrađeno da bez problema drži pogled na ekranu. Promjena pacinga u drugoj polovici filma je očekivana, al daleko od toga da je postalo bezumni horror slasher. Ma šta daleko, niti blizu.
Likovi su svoje uloge odradili perfektno… Jordan ubija, Miles Caton kao Preacherboy si je ovom (praktički prvom!!) ulogom zacementiro jebenu karijeru, a Hailey je takav gušt za gledat da čudo. Mala je toliko prokleto očaravajuća… ❤️
Al nastranu odlična gluma, ono što je srce i duša ovog filma je glazba. Ne mogu to nazvat soundtrackom nego baš glazbom. Najvažniji dio filma, element koji podiže sve ovo na jednu epic razinu, toliko dobro ukomponirano u svaku scenu, toliko dobar score, toliko te obuzme dok slušaš… mislim da me nikad nijedan film nije oduševio na tom području kao ovaj, osim Lord of the Ringsa.
Ja sam miljama daleko od toga da tražim neki dublji smisao u filmovima i da o njima razmišljam filozofski , al ona party scena (koja će vjerojatno steć kultni status) me se toliko dojmila, doslovno osjetiš tu njihovu želju i potrebu za slobodom, tolko te ponese pjesma i zvuk tog bluesa… htio sam da film traje još bar sat vremena i samo da još nastave sa glazbom.
Sam sebi zvučim cmoljavo, al stvarno mi je jebeno sjeo. Baš ono, filmčina.
Po završetku filma nikako ne prekidat gledsnje. Mid post credit scena je par minuta dugački epilog, prokleto vezan za priču.
Napravite si uslugu i pogledajte ovo. Po mogućnosti u kinu.