Girl with all the gifts
Trailer me privukal, film opravdal očekivanja, makar mi je prema kraju malo pal.
Neke stvari djeluju malo nategnuto (onaj hod kroz gomilu), ali opet, kroz filma se podost toga objasni na sasvim zadovoljavajuć način, ne treba tražiti dlaku u jajetu i vajnat sa "ma daaj, kak je to sad izvedeno..."
U nekim stvarima je totalno ko Last of Us (čisto kopiranje priče određenog dijela priče), ali ne žalim se, to mu samo diže ocjenu.
A i, unatoč sličnosti sa tom igrom, ima dozu svoje originalnosti, zanimljivo je porijeklo te djece :)
Malo drugačiji zombie film, bez stalne akcije na koju su dosadašnji takvi filmovi navikli, ja zadovoljan. Mala Sennia vrhunski utjelovila svoj lik, a Gemmu je uvijek dobro vidjet, ta mala mi je preslatka. A ni sisa nije za bacit :)
Doctor Strange
Još jedan odličan Marvelov film, makar drukčiji od onog na što smo navikli.
Vizualno nešto nenadjebivo, ovo je zaslužilo oscara za animaciju / CGI / efekte.
Morali su i ovdje zajebat sa pogrešno tempiranim humorom u nekim scenama, ali bar nije isforsiran, nego su im fore razmjerno dobre...samo, nekad, u pogrešno vrijeme.
Obje scene sa Wongom u knjižnici su vrh :)
Doctor zanimljiv lik, uspjeli su u tih nešto od manje od 2 sata solidno izgradit njegov karakter , ispričat backstory (mooožda mi to malo prebrzo prošlo, al ajd) te ga prikazat ko itekako interesantnog lika. Nebi to uspjelo da ga Benedict nije tolko dobro utjelovil, lik mi je baš lego sa svojom glumom.
Jedino ne znam kako će ga ubacit u Avengers canon, lik mi djeluje malo premoćno. Vijdet ćemo ga već u novom Thoru, jebeno me zanima u kojoj količini i u kojoj ulozi :) (scena nakon creditsa ubija ).
I ostatak casta je sasvim oke, jedino mi (inače bog otac) Mads nije tolko legal ko negativac. Možda dizajn samog njegovog lika, možda površna karakterizacija...ne znam. Jedan od rijetkih minusa filmu.
Marvel i dalje gazi. Nije mi ovaj film ispred Civil Wara, Winter Soldiera te prvih Avengersa, ali radi se o itekako kvalitetnom superhero filmu sa besprijekornim vizualima i novim zanimljivim likom koji je uveden u taj universe.
Naravno, pričam u kontekstu ovog žanra.
Ne znam ga po stripu, ne znam koliko je toga promjenjeno i kolika je inače njegova važnost, ali prvi film je čisti pogodak :)
Kvalitetno provedeno slobodno poslijepodne :)