The Last Of Us Part II
19marksman89
Tako ti je i TWD među serijama
fensisuperstar
Metoo
Tzereen
Dobro da nisi stavio #
Vec bi se desila sranja
jedna spoiler free diskusija. Što mislite kaj bi ND trebao raditi iduće? Part III ili novi IP. I ako ste za novi IP jel mislite da bi trebali napravit još jednu linear story igru ili promijenit žanr?
IMHO mislim da bi trebali proširiti svoj spektar. Ovaj žanr su toliko ispolirali da je postalo do neke mjere jako predvidljivo što rade (primjer kod level designa mi je postao jako obvious gdje me navode). Ono što je Guerilla napravila sa Horizon mislim da je vrijeme da ND to napravi za svoj studio!
KruxZhlajfa isto mislim kao i ti. Trebali bi izaći iz svoje (ne)ugodne zone. Nadam se nečem totalno drugačijem.
Ali zasad znamo da je iduće veliki online multiplayer projekt baziran na TLOU2. To se baš nadam nekakvoj velikoj nadogradnji multiplayera iz jedinice i nečem revolucionarnom kada je već zasebna igra.
KruxZhlajfa Mislim da je vrijeme za novi IP. Volio bih da ostane story driven, ne mora biti linearno, dapače malo promjene ne bi škodilo.
Volio bi vidjeti ND RPG u punom smislu te rijeci. Pa onda neka Neil odradi i pokaze "raskos" svog pisanja, neka grana price, veze questove, stvara likove, kroji njihove sudbine s obzirom na odabir igraca i akcije i sve to poveze u smislenu cjelinu. Na sto bi to licilo?
Pa, ako glavni storyline bude na razini ove igre ne bi bilo loše, uz male prepravke. Ili si imao u cilju to napisat samo da bi podbadao ljude bez obzira šta nisi pipnuo igru, kao inače? Prozirno je postalo...
Nadam se da neće ići u Online vode. To bi moglo bit krš.
- Uređivano
Definitivno novi IP jer im je zadnji iz 2013. I baš bi volio da se odluče za nešto sasvim novo kao što je to napravila Gerila. Samo MP naslov nikako ne bi htio.
Ja bi da naprave neki sci fi RPG. Fali mi toga. Većina RPGova je neki fantasy.
Daddy needs some mass effect vibes.
Bas sam to htio napisat jer koketiraju sa scifi stvarima vec jako dugo.
za tlou bi eventualno radnju izmedju prvog i drugog djela.
True story. Iako više volim fantasy, obožavam i SF. Ne mogu vjerovati da u gaming industriji više manje svi guraju samo fantasy.
- Uređivano
Marks i ja smo se nekoliko puta nepotrebno prepirali oko prvog TLoU da ja cak doslo i do vrijedjanja. Kasnije sam skuzio koliko je covjek emotivno vezan uz tu igru da mi je doslo zao zbog nekih od tih rasprava i smatram da se nisam trebao upustati jer ja igre (opcenito) gledam na gp razini, a price i pisanje kritiziram jer zelim da bude na razini pisanog stiva, sto nikada nece biti jer mora biti u svrsi gp-a, a tada sve pada u vodu. Zato cesto puta spomenem da mi jedino Shadow of the Colossus ima donekle dobru pricu i Witcher 3 u obliku nekih side questova, ali isto tako cu reci da prvi TLoU ima mozda i najbolje odradjene odnose izmedju likova i najbolju glumu.
Nadalje predpostavljam sto se marksu ne svidja, isto kao i drugim istinskim fanovima, jer da sam i ja jedan od njih, sad bih i ja posrao igru do nebesa, ali ja gledam s druge strane i pokusavam shvatiti sto je developer pokusao uciniti, iako nisam ni sam siguran dali je uspio.
Ako se itko sjeca, a sjecate se, govorio sam u ovoj temi da dizete ND u nebesa koda su sveta telad i da ne pljujete ove sto pljuju igru jer morate razumiti da je ovo tip igre koji ce svatko drugacije dozivjeti! Moramo nauciti (i ja sam) postivati ili barem akceptirati tudja misljenja. Ne mogu ja nitkoga natjerati da voli ili da se osjeca kao ja igrajuci neki naslov i nije odmah ta osoba idiot ili glup zato sto nesto ne dozivljava kao ja!
Koliki je ND bio predvidljiv ukazuje i cinjenica da sam predvidio plot davnih dana i to na ovom forumu i ovoj temi, a to dobro zna i clan pravednik koji me je cak upozorio u PM da editiram post i tada sam prakticki dobio potvrdu da sam pogodio radnju u bocu, iako je on bio fer i nije napisao dali sam u pravu. Neka nitko ne salta u te ranije rasprave jer ce si tada spojlati radnju ako nehotice naleti na moj post.
Neke stvari ni meni ne pasu kaj se price tiice, ali sam presel preko toga jer ima smisla na kraju, a prvi dio sam prosel 8 puta na ps3 i dva puta ps4, a Joel i Ellie su mi na vrhu najboljih likova, Joel posebno, ali opet prica je jebeno dobra i kuzim ND i kaj su htjeli postici, ali kak je neko ti vec napisal ovo je TREBALA biti radnja treceg djela da ga jebes.
Joe ide u detalje. SPOILERI
Fenix Ali zasad znamo da je iduće veliki online multiplayer projekt baziran na TLOU2. To se baš nadam nekakvoj velikoj nadogradnji multiplayera iz jedinice i nečem revolucionarnom kada je već zasebna igra.
jooj skroz zaboravih na to. Multiplayer iz jedinice mi je jedan od dražih MP-ova, veselim se tome bogme!
wooddiebone Nadam se da neće ići u Online vode.
same! Al mislim da se to neće dogoditi, i Sony i ND su više puta rekli da se fokusiraju na storydriven igrama pa ne vidim da će ti SP poznati PlayStation Studios raditi na online igrama.
Vidim da je većina za da idu u nove vode. Stvarno se nadam da će tako biti, mislim da ti to moglo biti puno više exciting nego još jedna linearna igra od njih. Na početku TLoU 2 pogotovo sam osjetio kako su baš usavršili taj žanr i puno trikova koje su ranije bile exciting su mi sada postale predvidljive. Tak da se fakat nadam da će nam se želje ispunit!
Osobno nisam za SF jer nije baš full tematika koju pratim (nisam ni Mass Effect igra odigrao), al honestly štogod ND bude radio mislim da će nailat!
Nek se ostave TLoU-a i nek rade nešto novo ili Uncharted bez Drake-a. TLoU su dovoljno ukenjali i ako ikad ikome budem preporučao reći ću da igraju samo prvi dio.