#46 - Shadow of The Tomb Raider
Igra: 7.5/10
Tezina Platinuma: 4/10 (nesto preko 28h za Platinum)
Kao sto sam vec rekao, kvalitetna igra, mozda i najzabavnija u serijalu, ali je Rise definitivno bolji. Smanjio sam ocjenu za pola zbog Very Hard tezine, tj. zbog uzasno glupih nacina na koji su developeri pokusali otezati igru. Igru sam speed runao na Very Hard i trebalo mi je oko 5h, a da nisam morao ponavljati neke dijelove, bilo bi i oko 4h. No nisam imao dojam da je prekratka igra, taman je. No zato stvarno ima jako puno side stvari za raditi, pa nije ni cudo sto mi je prvi prelazak trajao nekih 18h. Bas su si dali truda oko toga. Mislis odradit jednu glavnu misiju, ali igra te jednostavno odvede u drugom smjeru i onda 2 sata radis nesto skroz drugo. Sto se tice problema na Very Hard, nijedanput nisam umro zato sto su me neprijatelji ubili (ako se stvarno pazi, inace znaju biti zajebani). Ali sam umirao na totalno random nacine, tipa, Lara nije htjela visiti sa ruba makar je 100 puta prije toga visila kad sam se ‘poskliznuo’ s ruba, pa je imala neki glupi skok u nazad umjesto u stranu i skocim u provaliju ili pak bi nakon neke penjacke dionice instantno umro cim bi se popeo na vrh. Stvarno sam imao dojam da ne znam zasto sam tocno umro, nego je eto igra odlucila random da cu sad umrijeti kako bi izgledalo da je tesko. Tako da sam jedno 5,6 puta umro kroz prelazak, a par puta sam i trebao neke duze dionice ponavljat.
Trofeji nisu teski, skoro svi se daju u prvom prelasku sa temeljitim istrazivanjem i ponavljanjem pokojeg encountera kako bi se rijesili neki combat trofeji. I naravno, na Very Hard sam cijelo vrijeme bio pod stresom jer sam se bojao da bi mogao umrijeti na neki random nacin.
Ako se ide odmah na Very Hard u prvom prelasku, e onda je jako tesko jer ce te morati raditi i sve side stvari, a njih ima stotine i bit ce i 100 puta vise mogucnosti za umrijeti.
Cijela trilogija je predjena i platinirana. Mislim da se nekih 100-injak sati skupilo, ali ne zalim, bilo je prilicno zabavno. Sad se koncentriram na SP Battlefielda 5, tu se isto blizi Platinum.