Platina #87
VANQUISH (PS3)
Fun : 10/10
Difficulty 8.5/10 ( mozda i navuceno na 9 )
Evo jedna platinica za zivce, sad malo odmorit glavu nakon ovog dragulja. Prvo igra je kratka ali slatka, story se moze preci u nekih desetak sati i manje zavisi ako zapnete negdi. Gaming mehanika je fantasticna sto cini igru privlacnijom i igrivijom, mozda jedan od boljih TPS sto sam igrao. Svida mi se ta raznovrsnost neprijatelja i kreativnost, svaki robot ima svoju slabu tocku i nacin na koji pristupit, i oruzje koje je najbolje koristit. Jedina mana je sto je kampanja kratko trajala, volio bi da je bila duza ili da naprave nastavak. Sve u semu uzivancija.
Sto se tice platine to nije uzivancija, kao i manje vise sve slicne igre svi trofeji su lagani osim jednog koji testira preciznost brzinu reflekse, ama bas sve. A to su tactical challengesi. Prvih 5 ( tocnije 1,2,3,5 ) nisu problem i produ se uz 2 3 pokusaja. Cetvrti challenge sam prosao tek sutradan kad sam malo glavu ohladio jer sam konstanto umirao na zadnjem valu koji je uzasno tezak.
Mislio sam da zadnji nece biti toliko tezak nakon 4, ali zajebao sam se i to debelo. Na pocetku nisam mogao ni prvi val prec, onda dosao do treceg gdje se stvara 5 robota, uspio jednom od 10 puta proci skakajuci i pucajuci a onda pogleado Tuhyev i Foggyev i ostale video uratke i sa tom takitkom sam ubrzo skoro svaki 3 pokusaj dolazia do zadnjeg vala i ginuo ginuo, jedno 30 puta dodem do zadnjeg vala ali ona dva Bogeya uvijek nadu nacin da me ubiju, a u dosta slucajeva su me 1 hitali bez uopce mogucnosti ulaska u AR mode. Zatim mi je Cyber dao savjet da koristim cigare i EMP za zadnji val i tocno tad iz prve prodem taj challenge koji sam igrao 2 dana. Tezinu sam dao 8.5/10 zato sto kolikogod je brutalan zadnji challenge laksi je od Injustice battle moda za to treba jos vise zivaca boriti se sa bogovskim kompjuterima. U top 10 najtezih ulazi. Duke Nuke ce biti setnja kroz park nakon ovog đ.
Savjetujem svima da odigraju ovaj naslov ( ima ga i na ps4 ), ne treba toliko puno sati ulozit kao Trackmania, Wolf 2 i slicne igre jer je kratka igra, samo zivaca treba zasigurno.