#90 Horizon Zero Dawn
cestitam! koju bi ocijenu dao za tezinu osvajanja platine?

hmmmm, ja sam igrao na normal (žurio se zbog recenzije), ali pošto se može platinirati i na easy, ocjena bi bila 4/10.

inače, stvarno preporučujem da se igra na hard.

#6 Middle-Earth: Shadow of Mordor

Lagana platina, trebalo je 21h
Igra je dobra i taman je riješio prije Shadow of Wara, sada se to čeka.

#1 MGS V: Phantom Pain

Nikad mi se nije dalo ganjat platine, al moram priznat da je ova bila zabavna.
Osim skupljanja jebenih zivotinja XD
Pa nek prva bude igra iz najdrazeg mi serijala.

Uvijek me zanimalo zbog cega skupljate platine, sta vas tjera na to, zadovoljstvo, "prestiz" ili nesto trece?
Ne pljujem nikog, dapace, mozemo i temu otvorit, jednostavno mi je zanimljivo to i bas me zanimaju razlicita objasnjenja.

Iskreno, samo zavrsiti "skroz" igru. Nekad su se na ps1 i ps2 igre uvijek zavrsavale 100% a sad sve manje i manje kako nemam vremena. Ipak, nadje se neka igra koja ti bas sjedne pa izgustas do kraja i usput uhvatis sve trofeje. Dodatni replay value a i po trofejima vidis sta je neko napravio - tipa zavrsis neka jebacka tezina itd. Nisam neki trophy hunter imam samo oko 25 platina al nekad sjedne osvajanje platina samo tako kao npr mgsv, witcher, soulsi itd.

Osvajam ih iskljucivo za sebe i nekakav gust.

E to, bas lijepo objasnjeno, tnx Viper.

Mislim da to sve ovisi od gamera, a i od igre. Nisam ni ja neki trophy hunter, ali moram biti iskren i reći da izbjegavam kupiti - i igrati - igre koje imaju neke (nazovimo to tako) forsane multiplayer trofeje, a igra bi prvenstveno trebala biti single player; jedan od primjera je Tomb Raider na PS3 konzoli. Isto tako, nemam običaj igrati lagane igre/platine samo da bih imao što veći broj istih na kartici.

Iskreno, živcira me kad stave trofeje koji ovise o sreći ili su totalna debilana, tipa ponavljaj neku iritantnu radnju X puta, ali ako se baš zainatim - osvojit ću ju. Već sam par puta spomenuo da me ''pale'' rijetki trofeji - što obični, što platine - i imam taj neki gušt kad osvojim trofej koji nije baš čest. I, po mogućnosti, da je riječ o nekom RPG-u i da mi treba barem 80 sati. Exist Archive, koji igram trenutno, ima baš te trofeje koji meni odgovaraju, jer se svodi na ono što bi pravi RPG trebao i imati i ono što je viper opisao, dakle, pobijedi sve optional (teške) bosseve, obiđi i počisti sve mape, nabildaj si likove... I dosta je rijetka; po psnprofiles-u svega 30-ak ljudi ima platinu, ako gledam preko Vite piše da je rarity svega 0.4 % , a igra je vani nekoliko mjeseci. Ja se nadam da ću vremenski uspjeti doći među top 50, pa da moje ime bude ponosno stajalo na onoj listi ''prvih 50 članova koji imaju ovu platinu''. No, kao što rekoh, igra je vani mjesecima i ljudi se ne trude baš, pa mi to možda i uspije.

Uvijek me zanimalo zbog cega skupljate platine, sta vas tjera na to, zadovoljstvo, "prestiz" ili nesto trece?
Ne pljujem nikog, dapace, mozemo i temu otvorit, jednostavno mi je zanimljivo to i bas me zanimaju razlicita objasnjenja.
For the moment when it pops.

For the moment when it pops.
Uglavnom tako.
Tu i tamo ako vidim neki zanimljivi koji mi nije jako izvan dohvata u smislu vremena koje treba uložuti i/ili nije pretežak za moje sposobnosti.

#28 Grim Fandango Remastered
Dobra igra, lagana platina

Počeo sam ganjati trofeje i moram priznati da mi je teško palo što su ukinuli platinu za Fight Night Champion, te time mi oduzeli mogućnost da svaku igru koju sam zaigrao platiniram.

NIOH platinum,

prvi na novom acc-u 

#15                                                                                 

odlicne igre, al postizanje 100% vas svakako moze izludit, al relativno normalne platine, odlicne price, a nije je dzaba ND radio  :)

Imam jedno pitanje koje me proganja već tjedan dana, a mislim da pripada u ovu temu jer se odnosi na trofeje.

Dakle, ako imamo 2 acc na ps4 (jedan glavni i jedan za "isprobavanje" loših igri) zašto se lista trofeja javlja na oba acc?

Konkretno, jučer sam isprobao neku igru (osvojio prvi trofej na sekundarnom acc) i vidim da mi se ne sviđa igra, obrišem ju. Ponovno se logiram (odem na usera i kliknem na svoj glavni acc) kad se odjednom pojavi ta igra na popisu trofeja. Zašto? Provjerim ponovno i na sekundarnom acc je lista trofeja i taj trofej od neke loše igre i provjerim svoj acc, a tamo je opet ta lista trofeja, sva sreća s 0% od te igre tako da sam mogao obrisati.

Zašto se to javlja? Na ps3 sam mogao imati drugi acc i nikada, ali nikada se nisu brkali trofeji.

Mozda si bio ulogiran i sa drugim userom pa je automatski i njemu otvorilo trofeje?

I meni tako zvuci, nikad nisam to vidio. Radi uvijek kako treba