Mislim da to sve ovisi od gamera, a i od igre. Nisam ni ja neki trophy hunter, ali moram biti iskren i reći da izbjegavam kupiti - i igrati - igre koje imaju neke (nazovimo to tako) forsane multiplayer trofeje, a igra bi prvenstveno trebala biti single player; jedan od primjera je Tomb Raider na PS3 konzoli. Isto tako, nemam običaj igrati lagane igre/platine samo da bih imao što veći broj istih na kartici.
Iskreno, živcira me kad stave trofeje koji ovise o sreći ili su totalna debilana, tipa ponavljaj neku iritantnu radnju X puta, ali ako se baš zainatim - osvojit ću ju. Već sam par puta spomenuo da me ''pale'' rijetki trofeji - što obični, što platine - i imam taj neki gušt kad osvojim trofej koji nije baš čest. I, po mogućnosti, da je riječ o nekom RPG-u i da mi treba barem 80 sati. Exist Archive, koji igram trenutno, ima baš te trofeje koji meni odgovaraju, jer se svodi na ono što bi pravi RPG trebao i imati i ono što je viper opisao, dakle, pobijedi sve optional (teške) bosseve, obiđi i počisti sve mape, nabildaj si likove... I dosta je rijetka; po psnprofiles-u svega 30-ak ljudi ima platinu, ako gledam preko Vite piše da je rarity svega 0.4 % , a igra je vani nekoliko mjeseci. Ja se nadam da ću vremenski uspjeti doći među top 50, pa da moje ime bude ponosno stajalo na onoj listi ''prvih 50 članova koji imaju ovu platinu''. No, kao što rekoh, igra je vani mjesecima i ljudi se ne trude baš, pa mi to možda i uspije.