#167 Mafia II Remaster
Igra mi je ostala u boljem sjećanju nego što to je. U biti, gaming je umnogočemu napredovao od tada, davna je bila 2012. godina kada se ovo igralo na PS3. tada mi je Mafia 2 bila bolja u svemu od GTA serijala. Danas, nakon GTA V, Watch Dogs serijala te još pokoje slične igre, Mafia 2 malčice kaska u stvarima u kojima mi je tada prednjačila naspram GTA serijala.
No sama igra je i dalje top, što pričom, što gameplayom. Grafički nije baš lijepo ostarila, ali posve igrivo. Dva puta mi se igra srušila usred misije te sam doživio česti stutter dok sam punom brzinom jurio kroz grad. No osim toga, ugodnih 20ah sati igranja.
#168 Shadow of Tomb Raider
Uživao sam u prvom prelasku te mogu reči da mi je ovo najdraža i najbolja Lara u reboot trilogiji. Baš sam guštao u eksploraciji, grobnicama, zagonetkama...baš fino pogođeno sve.
Međutim drugi prelazak, na Deadly Obsession težini...osobu koja je to osmislila treba živu zapaliti. Iako težina i nije toliko teška, svaka pogibija vraća u kamp pa se često ponavljaju dionice od pola sata i više. A kako je kod platformskih dijelova kamera i grab detection teška banana, prečesto sam pogibao, jer igra ne bi detektirala da sam opalio hook ili bi u trenutku skoka se kamera zarotirala, a Lara skočila u tri pm. No ono što me je ubilo u pojam su abnormalno duga učitavanja, potrošio sam jedno 5 sati života blejući u loading screen. Također, apsolutni retardluk na na new game + nema opcije skipanja svih filmića, već samo nekih. Koliko sam vremena izgubio gledajući jedno-te-iste filmiće koje sam vidio em u prethodnom prelasku, em ponavljajući određene dionice po milijardu puta.
Cenote je bio pišanje krvi i tu je malo falilo da porazbijam pola sobe od bijesa i frustracije. Loading od dve minute, klipsanje 15 minuta do one sobe i onda pogibija u 15 sekundi. I onda opet, iznova, again, and again. Ne sjećam se koja mi je igra nabila toliku količinu bijesa i frustracije, eventualno prvi Black Ops na veteran u onoj dionici na prokletom brdu.
Zadnja borba, tu sam očekivao da ću potrošiti nekoliko dana, no kad sam jednom uspio doći do nje (nakon cjelonoćnog pokušavanja i padanja, jer je igra retardirana u pm), uspio sam iz prve.
#169 Need for Speed Hot Pursuit Remastered
Ponajbolji mi N4S općenito, tako da je preorder i platiniranje bio no-brainer za mene. Još jedna u nizu duplih PS3/PS4 platina. Guštao u igri, iako se na PS4 još više osjeti užasno upravljanje autima kao da se vozi neka barka po moru, iznimno arhaično (tu Forza Horizon jede sve arkade u voznom modelu). Bilo je dosta frustracija sa random prometom, gdje neki time trialovi ovise čisto o sreći, kako će ti RNG posložiti traffic. Bilo je momenata gdje sam vrištao od bijesa i frustracije, ružno se prisjetivši TDU2 momenata na PS3 kada sam šakom lupao po ekranu Sony trinitron CRTa pokušavajući razbit ili njega ili šaku zbog ogavnom jeftinog traffica koji se uvijek nađe točno na izlasku iz zavoja ili drifta. Na desetak sam utrka potrošio nekoliko dana iznova se mučeći, no uspjelo se riješiti.