#30 - Heavy Rain Remastered
Igra: 8.5/10
Težina Platinuma: 3.5/10 (oko 25h za Platinum)
Igra koju sam ponovno prešao početkom ove godine (1. puta još tamo u ljeto 2011. na PS3), a zadnjih tjedan dana sam skupljao trofeje. Meni je iskreno i dalje fenomenalna, jedna od najboljih priča u gamingu, a još i obožavam krimi trilere sa serijskim ubojicama. Kad sam ju ponovno prelazio, baš sam se povezao sa Ethanom (glavnim likom) i ne sjećam se kad sam zadnji put osjetio toliku žalost za nekog lika. Baš sam sretan bio kad sam imao 'najbolji' mogući kraj, tj. sretan kraj. Stvarno ukomponirano fenomenalno sa 4 lika, 8-9 sati, koliko igra traje, užitka je garantirano. No s druge strane, ovakve igre sa najjednostavnijim mogući gameplayem, a k tome kontrole nekad nisu baš najbolje radile, ne mogu smatrat samim vrhom gaming industrije. No svejedno igra koju bi svaki vlasnik PlayStationa morao odigrati.
Što se tiče trofeja, nisu ništa preteški, ali opet pošto igru treba preći 2 puta cijelu i onda još jedno 5,6 puta zadnju petinu da se dobiju svi krajevi, može se dogodit da jedna kriva odluka skroz utječe na drugi kraj pa treba biti koncentriran uvijek kao i kod jedno 5,6 trofeja gdje treba par minuta savršeno pogađati QTE-ove, a već sam spomenuo, nekad znaju kontrole malo zabrljat, pa će te više puta ponavljat neke chaptere (barem ja jesam, ali možda sam i jednostavno loš igrač).
Baš gledam, na Božić 2020. će biti točno 10 godina da imam PS3/4. Do sad sam skupio 30 Platinuma, od toga 14 samo ove godine, a vjerojatno ću skupit do Božića i LA Noire Platinum i možda Knack 2. Što bi značilo da sam u zadnjih godinu dana skupio Platinuma jednako kao u prvih 9 godina. Stvarno sam trophy hunter postao (ne pravi, ali koliko toliko 😃 )