#30 - Heavy Rain Remastered
Igra: 8.5/10
Težina Platinuma: 3.5/10 (oko 25h za Platinum)
Igra koju sam ponovno preÅ”ao poÄetkom ove godine (1. puta joÅ” tamo u ljeto 2011. na PS3), a zadnjih tjedan dana sam skupljao trofeje. Meni je iskreno i dalje fenomenalna, jedna od najboljih priÄa u gamingu, a joÅ” i obožavam krimi trilere sa serijskim ubojicama. Kad sam ju ponovno prelazio, baÅ” sam se povezao sa Ethanom (glavnim likom) i ne sjeÄam se kad sam zadnji put osjetio toliku žalost za nekog lika. BaÅ” sam sretan bio kad sam imao 'najbolji' moguÄi kraj, tj. sretan kraj. Stvarno ukomponirano fenomenalno sa 4 lika, 8-9 sati, koliko igra traje, užitka je garantirano. No s druge strane, ovakve igre sa najjednostavnijim moguÄi gameplayem, a k tome kontrole nekad nisu baÅ” najbolje radile, ne mogu smatrat samim vrhom gaming industrije. No svejedno igra koju bi svaki vlasnik PlayStationa morao odigrati.
Å to se tiÄe trofeja, nisu niÅ”ta preteÅ”ki, ali opet poÅ”to igru treba preÄi 2 puta cijelu i onda joÅ” jedno 5,6 puta zadnju petinu da se dobiju svi krajevi, može se dogodit da jedna kriva odluka skroz utjeÄe na drugi kraj pa treba biti koncentriran uvijek kao i kod jedno 5,6 trofeja gdje treba par minuta savrÅ”eno pogaÄati QTE-ove, a veÄ sam spomenuo, nekad znaju kontrole malo zabrljat, pa Äe te viÅ”e puta ponavljat neke chaptere (barem ja jesam, ali možda sam i jednostavno loÅ” igraÄ).
BaÅ” gledam, na BožiÄ 2020. Äe biti toÄno 10 godina da imam PS3/4. Do sad sam skupio 30 Platinuma, od toga 14 samo ove godine, a vjerojatno Äu skupit do BožiÄa i LA Noire Platinum i možda Knack 2. Å to bi znaÄilo da sam u zadnjih godinu dana skupio Platinuma jednako kao u prvih 9 godina. Stvarno sam trophy hunter postao (ne pravi, ali koliko toliko š )