Chaky
Da to je najbolje, ali mislim da jos nije dobio taj sword, jel to nije daleko od pocetka igre.

Dakle u Uncharted 4 mi fali samo trofej za one mrtve trialse od kojih 3 komada ne mogu nikako riješiti i frustriram se na maksimum.
U Uncharted Lost Legacy pak nikako riješiti onu mrtvu utrku od točke A do točke B i natrag za ispod 3 minute i to mi je također zadnji trofej do platine. Pa jebemu sve 🙁

Icek
    Ajde ajde Iceče možeš ti to. I moraš. Nema odustajanja. Samo platine se broje.

Eto da se pohvalim, sjela je prva platina ikad, radi se o AC Odysseyju 🎉

NeithRedhat Sad ćemo ti otvorit zaključani dio foruma gdje dijelimo milijune za svaku sljedeću platinu. Nemoj nikom reć.

Also, pics or didn't happen.

Icek Imaš na yt filmića za tu utrku u LL. Ako ne ide, iskoristi cheat za usporavanje vremena, čudim se da se toga ionako nisi i sam sjetio.

Ajmo iskreno pitanje, koliko vas koji forsirate kolekciju platina potražujete hintove na Youtube-u kako bi ostvarili istu?
          Da li ste i jednu igru prešli, a da niste potražili neki hint na internetu?

Raziel Ja za skoro svaku igru pogledam što je missable jer nemam vremena 12 puta prelazit igre od 60-80h. Van toga derem solo većinu toga, a baš ako mi se neda više bit kreativan i pametan, upalim video i pogledam što treba. Naravno, kad recam i pripremam guide, tad nema videa niti prohoda, tako da onda solo sve, i to mi je definitivno najdraže.

Nekad je video ili prohod čisto sredstvo vremena, kojeg nemamo svi skupa ovak ionak. Preć igru mogu ako žmirim, to nije nikakav problem. I jedna ispravka, šta će ti ovo "forsirate"? 😃

Raziel
            Uvijek. Ako šta mrzim, to su multiple prelasci samo zbog trofeja ili dva. Ono što organski ne mogu smisliti su igre u kojima tek u drugom prelasku možeš dobiti nekog lika/moć/skupiti collectibles i slične pizdarije. Nemam više ni vremena ni volje gubiti dane na prelazak iste igre ponovo samo zbog nekog trofeja. Osim u zaista genijalnim mi igrama, gdje mi je gušt ju ponovo odigrat ili je prelazak dovoljno jednostavan i/ili kratak/zanimljiv izazov.

Anywhoo, #165 Uncharted 4: A Thief's End.

Igra gušt, priča gušt, sve je gušt, kao i cijeli serijal.
            Jedina tlaka u cijeloj platini je što sam spizdio sa onim trofejem sa delfinima te na trialsima. Tu je malo falilo da sinoć i danas nogom razbijem TV. DS4 sam skoro slomio na pola okrečući ga oko osi od bijesa. Ti trialsi su me toliko nepotrebni, em toliko besmisleni, em su vremena i bodovni ciljevi toliko glupi da je muka to igrat. A o 10 sekundi respawnu i apsolutno retardiranom AI "suboraca" da ne trošim riječi.

Ja imam samo platine iz "normalnih" igara koje osvojis normalni prelaskom. Tipa GOW ili Maneater. Imam poremecaj gdje mi nije tlaka istrazivati mapu i sve puteve labirinta, pa vecinu skupljackih trofeja poberem u normalnom prelasku. Ali posluzim se guideovima, ako mi promakne negdje nesto, pa da ne gubim previse vremena na trazenje.
            Nemam vremena i volje za par prelazaka igara ili za neke izazove kao sto ih opisuje @Icek iznad za Uncharted 4.
            Recimo Tomb Raider imam sve SP trofeje, jer mi je super igra. Ali MP nisam odigrao niti jednu partiju niti me zanima.
            https://psnprofiles.com/trophies/2373-tomb-raider-definitive-edition/Gobac
            Ne volim takve platine. Postujem teske ili ove s posebnim zadacima, ali ovakve s MP dijelom mi dizu tlak.

Ja uvijek pogledam guide kako najbrze i najbezbolnije skupiti trofeje ali jednu stvar nikad ne radim niti necu a to je da mi je prvi prelazak uvijek bez guide-a. Prvi prelazak je za moj gust i tu radim sto ja zelim, a ne nesto sto mi neki guide pokazuje. Kad obavim prvi prelazak onda pogledam guide i vidim koliko missable trofeja ima i koliko prelazak mi treba. Ako mi se igra svida i procijenim da mi to nije problem onda idem do kraja. Ako nemam volje za trofeje onda jednostavno ugasim igru i krenem dalje.

someone Prvi prelazak je za moj gust i tu radim sto ja zelim

Vecina guidova to i preporuci na pocetku 😆

Raziel

Sve je to relativno. Ja npr. za Gran Turismo Sport nisam koristio nikakve hintove i guideove, a to se smatra jako teškom Platinom. Pogledao sam samo opise trofeja i igrao nekih 350 sati dok nisam dobio Platinum. Jedinu pomoć sam zapravo potražio tako što sam pogledao koja utrka daje više XP-a da nafarmam brže max level, makar bih i bez toga osvojio, samo bi mi malo dulje trajalo. I pogledao sam još u vezi jednog trofeja koji je 'zbugan' u igri gdje te traži da odvoziš 800 km na ovalnim stazama. Ja sam odvozio jedno 3000 km na ovalnim stazama i nije mi bilo jasno što se dešava. Onda sam našao jednu skroz okruglu stazu i po njoj počeo vozit, a usput i pogledao objašnjena za taj trofej na internetu i vidio da igra kao ovalnu priznaje samo tu okruglu stazu, a ne pravu ovalnu. A i da nisam pogledao to objašnjenje, vjerojatno bih vozio tih 800 km što sam krenuo na toj stazi dok ne dobijem trofej. Tako da sam osvojio taj Platinum bez ikakvih guideova.

A imaš npr. Heavy Rain Platinum, koji se smatra prilično laganim, ali za koji sam jako puno koristio guideove i svako malo zaustavljao igru da vidim što treba dalje. Da, nisam, mogao sam igru preći 50 puta i 300 sati potrošit na njoj i još ne bih osvojio Platinum. Zato što ima milijune malih stvarčica na koje trebaš paziti, kao npr. donijet 50 različitih odluka točno određenim redoslijedom ili će ti propast cijeli jedan prelazak.

Tako da zapravo guideovi mi ne trebaju ako je nešto brutalno teško, ali straightforward. No nešto može biti smiješno lagano, no samo uz guideove i onda ih moraš koristiti. Da sam ja koristio guideove za GT Sport, ne bi on bio ništa lakši.

zontra Apsolutno se slažem s ovime. Nema goreg nego kad moraš ponoviti prelazak jer si u prethodnom eto previdio prdnut u pravom zahodu 🤦🏻‍♀️ Gušt je ponovo preći dobru igretina koja je mega zabavna ili ako je ponovni prelazak koliko toliko drugačiji pričom (primjerice Tales of Xillia, Mass Effect... ). Ali ponovni prelasci samo radi par beznačajnih sitnica ili odluka, iskreno gade mi se. A da ne govorim kada igra stavi milion kolektiblsa bez chapter sellecta pa moraš k'o debil stalno blejat u guide da slučajno jedan ne promašiš jer ti ne gine ponovni prelazak 🤦🏻‍♀️ Ili kad ti trofej za isto zaglitcha. Meni recimo u Shadow of Tomb Raider su izgleda dva zaglitchala baš za kolektiblse te nakon prvog normalnog prelaska te drugog na najvećoj težini, moram sad obaviti i treći da ponovo skupim. Dakle bacanje u vjetar 20ak sati minimum. E to mrzim...

Icek
                  Koliko se sjećam, collectibles trofeji u Shadow of the Tomb Raider nisu missable, pa ti ne bi trebao bit potreban.
                  Samo učitaš save file i skupiš collectiblese. Kaj ne?

maximalni SoTR nema missable kolektiblse, govorim općenito za druge igre koje nemaju chapter select, a imaju missable kolektiblse i onda moraš ponovo igrat igru da ih skupiš. Takve igre najčešće imaju retardaciju da se već skupljeni kolektiblsi ne prenose u New game, pa umjesto da samo brzinski skupiš one koji ti fale, moraš ih ponovo skupljat sve 🤦🏻‍♀️
                    SoTR a druge strane ima te kolektiblse zgličane. Underwater Archeologist mi je sigurno zgličan, vjerojatno i Dr. Croft 🤷‍♂️ Nastavit ću skupljat do kraja pa ću vidjet što će biti i sa Completionist trofejem 🤷‍♂️

Take it easy, kako kažu u Personi. Bolje nekad i majoneza platina nego razbijeni TV, he he.