Raziel
Sve je to relativno. Ja npr. za Gran Turismo Sport nisam koristio nikakve hintove i guideove, a to se smatra jako teškom Platinom. Pogledao sam samo opise trofeja i igrao nekih 350 sati dok nisam dobio Platinum. Jedinu pomoć sam zapravo potražio tako što sam pogledao koja utrka daje više XP-a da nafarmam brže max level, makar bih i bez toga osvojio, samo bi mi malo dulje trajalo. I pogledao sam još u vezi jednog trofeja koji je 'zbugan' u igri gdje te traži da odvoziš 800 km na ovalnim stazama. Ja sam odvozio jedno 3000 km na ovalnim stazama i nije mi bilo jasno što se dešava. Onda sam našao jednu skroz okruglu stazu i po njoj počeo vozit, a usput i pogledao objašnjena za taj trofej na internetu i vidio da igra kao ovalnu priznaje samo tu okruglu stazu, a ne pravu ovalnu. A i da nisam pogledao to objašnjenje, vjerojatno bih vozio tih 800 km što sam krenuo na toj stazi dok ne dobijem trofej. Tako da sam osvojio taj Platinum bez ikakvih guideova.
A imaš npr. Heavy Rain Platinum, koji se smatra prilično laganim, ali za koji sam jako puno koristio guideove i svako malo zaustavljao igru da vidim što treba dalje. Da, nisam, mogao sam igru preći 50 puta i 300 sati potrošit na njoj i još ne bih osvojio Platinum. Zato što ima milijune malih stvarčica na koje trebaš paziti, kao npr. donijet 50 različitih odluka točno određenim redoslijedom ili će ti propast cijeli jedan prelazak.
Tako da zapravo guideovi mi ne trebaju ako je nešto brutalno teško, ali straightforward. No nešto može biti smiješno lagano, no samo uz guideove i onda ih moraš koristiti. Da sam ja koristio guideove za GT Sport, ne bi on bio ništa lakši.